Sådan gør du terrassen klar til sommeren

Sådan gør du terrassen klar til sommeren

Hvis du er så heldig at have en terrasse i din have, ved du sikkert også, hvor mange forskellige ting man kan bruge denne til om sommeren. Når solen og sommeren melder sin ankomst, er det derfor en rigtig god idé at få gjort terrassen klar til alle de hyggelige sommeraktiviteter, der kan foregå herude. Hvis terrassen indbyder til hygge og afslapning, er der også langt større sandsynlighed for, at den kommer i brug. Herunder får du en række gode råd til, hvordan du gør din terrasse helt klar til sommer og sol.

Komfortable havemøbler

Hvis du, din familie og dine gæster skal have lyst til at opholde jer på terrassen i lang tid ad gangen, er det alfa og omega, at du investerer i gode og komfortable havemøbler. Her kan puder og hynder i den grad gøre en stor forskel, så dem må du bestemt heller ikke glemme. Hvis du har plads til det, kan det være rigtig hyggeligt med en stor udendørs sofa, hvor I kan sidde flere sammen ad gangen, eller hvor du har mulighed for at slænge dig. Et stort og stabilt havebord er også godt at have på terrassen, så I her kan nyde jeres aftensmad eller udfordre hinanden i et brætspil.

Sol er godt – men husk også skyggen

Det kan være dejligt at sidde i solen, men midt på dagen, hvor solen står højt på himlen, kan det også hurtigt blive en anelse for varmt at opholde sig direkte i solen. For at I fortsat kan bruge terrassen, når solen bager udenfor, er det en god idé at investere i en parasol, som kan give lidt skygge på terrassen. Parasoller kan fås i et hav af varianter, farver og størrelser, så det skulle ikke være noget problem for dig at finde en model, der passer perfekt til jeres terrasse – uanset om den er stor eller lille. Det smarte ved parasoller er desuden, at de er nemme at flytte rundt og indstille, så der kun er sol bestemte steder på terrassen. Er der således én person i familien, der gerne vil sidde i solen under middagen, mens resten foretrækker at sidde i skyggen, kan dette altså for det meste godt lade sig gøre.

Planter giver liv til terrassen

Det er oplagt at placere grønne planter, blomster eller krydderurter i urtepotter rundt omkring på terrassen. Planter skaber liv, og hvis der er tale om spiselige planter i form af krydderurter, kan du med fordel plukke disse, når du skal i gang med madlavningen. I den forbindelse kan du også overveje at investere i en grill til terrassen, så I kan grille med hele familien eller invitere venner over på grillmad. Skal det gå hurtigt, er en gasgrill her at foretrække. Disse kan du desuden få med en masse smarte elementer, så du både kan lave sprøde pommes frites og bøffer på din grill.

Levende lys skaber hygge

Når mørket falder på udenfor, er der ikke noget mere hyggeligt end levende lys på terrassen. Især lanterner egner sig til dette formål, da de sørger for, at lysene ikke så let går ud, selvom det skulle blæse en smule udenfor. Et alternativ til de levende lys kan også være lyskæder, som du kan hænge op rundt omkring ude på terrassen. Ikke nok med at lyset skaber hygge – det gør også, at I bedre kan se, når I befinder jeg udenfor på terrassen i de sene aftentimer.

No Comments

Post A Comment