Skab en hyggelig stemning på din altan

Skab en hyggelig stemning på din altan

Rigtig mange lejligheder inde i byen er udstyret med en altan – og det er de fleste byboere mere end glade for. En altan muliggør nemlig, at man kan komme udenfor i den friske luft uden at skulle hele vejen ned fra tredje eller fjerde sal – og op igen bagefter. De fleste gør derfor også en del for at indrette altanen, så den bliver hyggelig og indbydende. Hvis altanen indbyder til hyggelige stunder, er der nemlig også langt større sandsynlighed for, at du faktisk får den brugt – for eksempel når du får gæster på besøg, eller når du bare gerne vil nyde en god bog ude i solen.

Planter skaber liv

På altanen har du mange muligheder for at have grønne planter eller blomster stående. Planter skaber liv og giver hygge på altanen, og så er de tilmed ofte forholdsvist billige at erhverve sig. Når du har købt de planter, du gerne vil have til at stå på din altan, skal du beslutte dig for, hvordan du vil plante disse. Du kan for eksempel vælge traditionelle altankasser eller urtepotter – men du kan også vælge en anden og dekorativ løsning i form af en plantekasse fra ferm LIVING. Det smarte ved en ferm LIVING-plantekasse er især, at du kan flytte rundt på denne, hvis du en dag har lyst til at omrokere ude på din altan, eller hvis der kommer gæster, og I derfor har brug for mere plads. I det tilfælde sætter I blot plantekassen ind i lejligheden, mens I sidder på altanen, og efterfølgende kan den nemt sættes ud på altanen igen. Meget nemmere bliver det ikke.

Behagelige møbler er nødvendige

Skal altanen bruges hyppigt, er det afgørende med nogle behagelige møbler. En hård stol uden pude, som tilmed er tæt på at falde fra hinanden, indbyder ikke til lange, hyggelige aftener ude på altanen. Hvis der er plads på altanen, kan du overveje at investere i nogle store møbler, hvor man rigtig kan slænge sig. Hvis pladsen omvendt er knap, er helt almindelige havestole og et lille bord sandsynligvis at foretrække. Dertil skal siges, at man kommer langt med gode hynder og puder. De højner komforten væsentligt, og så kan de tilmed være dekorative at se på, hvis du sørger for at matche dem med nogle af de andre ting, du har stående udenfor.

Lys skaber hygge

Intet kan sætte en hyggelig stemning som levende lys. På altanen er lanterne især fordelagtige, fordi de sørger for, at stearinlysene ikke så let går ud, selvom der skulle være en smule vind udenfor. På samme tid er lanterner virkelig dekorative, og du kan eventuelt vælge at kombinere flere forskellige slags og størrelser, så du både har nogle til at stå på bordet og nede på gulvet. Derudover kan lyskæder være med til at skabe hygge om aftenen, når mørket så småt begynder at falde på. Hæng eventuelt en lyskæde langs kanten på altanen hele vejen rundt, eller sno lyskæden rundt om urtepotter eller andre genstande. Ikke kun bidrager lyset til at skabe hygge – det hjælper jer også med at kunne se noget, når først det er blevet mørkt udenfor.

No Comments

Post A Comment