Giv dine børn mulighed for at lege “far, mor og børn” eller “hemmelig hule” med et legehus i baghaven. Et legehus er ikke bare et legehus for børn, det er en borg med voldgrav, det er restaurant med udeservering, det er en hule kun for de indviede.

Et legehus inviterer til socialt samvær og fantasifuld leg med venner og søskende. I denne artikel har vi fundet nogle af de sjoveste, flotteste, største og mindste legehuse. Der er noget for enhver smag og ethvert budget. Læs her artiklen eller hop til et afsnit med indholdsfortegnelsen nedenunder.

Legehus på stolper

Et legehus på stolper gør noget helt særligt for legen. Legehuset bliver til en ridderborg, en skjult elver-bolig i trætoppene, et sikkert gemmested for venner og søskende. Med et legehus på stolper åbner der sig også andre muligheder: rutsjebane, klatretårn, altan eller måske endda et gyngestativ.

Legehuset på stolperne et godt alternativ til det lille legehus på jorden, når du har børn der er gang i og som leger sammen. Det egner sig bare bedre til en børneflok!

Exit Legehus på stolper

 • Legehus på stolper med rutsjebane og sandkasse
 • Materiale: Cedertræ

Exit Legehus på stolper

Til Butik

Det vildeste legehus på stolper du kan udtænke! Dette legehus på stolper fra Exit er simpelthen bare fantastisk.

Legehuset står højt over jorden med 4 vinduer, dør og endda et lille anneks.

Løb op af den praktiske skrånende trappe og ned igen af den medfølgende rutsjebane. Under legehuset er der en sandkasse, hvor legen kan fortsætte. Legehuset er trods størrelsen let at samle.

Se hele udvalget af legehuse på Davidsenshop.dk


Legehus med rutsjebane

Kombiner legehus med rutsjebane for jeres egen legeplads i baghaven. En rutsjebane går aldrig af mode. I afsnittet ovenover så vi på nogle rigtig fede legehus på stolper med eller uden rutsjebane. I dette afsnit har vi fundet et par legehuse mere med rutsjebane og som er lidt mindre i størrelse.

Jungle Gym legehus med rutsjebane

Kompakt legehus med rutsjebane og sandkasse

Jungle Gym legehus med rutsjebane

Til Butik

Den populære Jungle Gym serie byder på timevis af sjov til børn. Her har vi fundet et sjovt lille kompakt legehus på stolper, der får plads til legehus, sandkasse OG rutsjebane på kun 160cm i bredden.

Legehuset leveres som saml selv sæt klar til brug og kan kombineres med andre produkter fra Jungle Gym.


Legehus nemt at samle

Et legehus behøver ikke kræve en masse værktøj, maling og arbejde. I dette afsnit har vi fundet legehuse der er nemme at samle. Vi har blandt andet fundet legehuse fra Lekmer, Eurotoys og Coop. Disse legehus kan samles på få minutter, klar til timevis af leg og sjov.

Julia legehus

 • Tager kun en time at samle

Julia legehus

i samarbejde med PriceRunner

Axi Julia legehuset er konstrueret af robust cedertræ. Panelerne har 15 mm planker som er monteret på et solidt 38 mm skelet.

Julia legehuset har en størrelse på 120 x 120 x 174 cm.

Vær OBS på at Julia legehuset ikke har nogen gulv.


Sunny Legehus

Lille legehus der er nemt at samle

Sunny Legehus

i samarbejde med PriceRunner

Hollandske Sunny har lavet dette lille legehus der kun måler 94x102cm. Det kan der nok blive plads til i selv den mindste have og så gør det ikke noget at legehuset er super let at samle.

Legehuset er lavet af cedertræ og har to vinduer der kan åbnes.


Nordic Play Legehus

 • Lille legehus der er nemt at samle

Nordic Play Legehus

Til Butik

Sødt lille legehus til de mindste børn, der er super nemt at samle og bare ser fantastisk ud i baghaven.

Legehuset er allerede malet og skal bare samles.

Mest velegnet til mindre børn ifølge anmeldelserne på Coop.dk, men sælges som et legehus til børn i alderen 3-12 år.


Legehus i plast

Synes du at et legehus af træ rimer på mange timers arbejde og vedligeholdelse? Så er du måske mere typen der kunne få glæde af legehus i plast.

Nemt at samle, nemt at vedligeholde og så koster det ikke en bondegård. Her har vi været og finde et par forslag til hvordan et sådan kan se ud.

Smoby legehus

 • Legehus i plast med bord og stol

Smoby legehus

Til Butik

Ding dong! Er der nogen hjemme? Med dette flotte legehus i plast er det lagt op til leg og hygge, med halvdør og flere vinduer, samt plads til et legekøkken.

Legehuset er lavet i vejrbestandig plast og uv-resistent maling, der holder farven. Anbefalet alder 2-6 år.


Smoby legehus – Neo Friends House

 • Legehus med alt det ekstra

Smoby legehus - Neo Friends House

Til Butik

Kunne du lide Smoby legehuset ovenover, men synes du lige der manglede lidt? Det får du så her med Smoby Friends House.

Her får du samme legehus som Smoby ovenover, men med en ekstra dør og ekstra vinduer. Derudover har dette legehus også et udebænk og et lille hegn med en blomsterkasse.


The House of Fun legehus

 • Billigt legehus

The House of Fun legehus

i samarbejde med PriceRunner

Skal det være billigt og holdbart uden for mange dikkedarer, så er The House of Fun legehus i hvert fald et godt bud. For kun lidt over 1000 kr. får du et legehus, hvor der er plads til mange timers leg.

Legehuset er nok simpelt, men det gør jo kun at fantasien må i brug og det er jo bare godt.


Legehus med hems

En hems er super hyggelig og kan give ekstra opbevaringsplads til ungernes ting og sager. Her kan de gemme deres ting væk efter leg eller ligge og gemme sig.

Flot Palmako Tom legehus

 • Legehus med hems

Palmako Tom legehus

Til Butik

Hyggeligt legehus med hems der ligner et rigtig hus. Legehuset er bygget af hyggelig grantræ, der skaber en dejlig duft af frisk skov.

Legehuset har 4 vinduer med skodder og 3 blomsterkasser

Legehus er på ca. 4 kvm, hvoraf hemsen udgør ca. halvdelen. Der er vinduer af robust plexiglas.


Små legehuse

Det kan være svært at se hvordan man får plads til et legehus i haven, især haven ikke er ret stor eller du allerede har en havetrampolin stå og fylde. Her har vi fundet nogle små, fikse legehus der ikke tager ret meget plads.

Kidkraft legehus

 • Lille legehus i træ
 • Mål: L180 x B124 x H158 cm.
 • Anbefalet alder: Fra 3 år.

Kidkraft legehus

Til Butik

Et virkelig flot og hyggeligt træ legehus fra det populære Kidkraft.

Legehuset er lyst og har mange små detaljer, hvilket gør legehuset helt unikt.

Flot dør med vinduesparti ved siden af og ovenover. Der er også en postkasse med flag ved siden af vinduet.

På siden af legehuset er der en hyggelig picnicbænk, hvor børnene kan nyde deres frokost.

På den anden side af legehuset er der også en åbning, hvor der kan grilles med den medfølgende grill. Ved siden af er der en lille tavle, hvor børnene kan skrive prislister eller lignende.

Indeni legehuset er der et flot legekøkken med vask.

Alt i alt et virkelig flot og gennemført legehus med mange detaljer!


Fantasia legehus

 • Flot og unikt legehus
 • Mål: L128 x B108 x H171 cm.

Fantasia legehus

Til Butik

Skørt og skønt lille legehus, der giver mindelser om Roald Dahls historier (“a crooked little house”).

Et legehus der trods sin diminutive størrelse inspirerer til masser af leg og fantasi.

Huset måler kun 128x108cm. Det kan der findes plads til i selv den mindste have.


Loft Legehus

 • Kvadratisk, praktisk, god

Loft Legehus

Til Butik

Et fint legehus, der næsten er helt kvadratisk med store vinduer, der åbner med skotter. Vinduerne er lavet i plexiglas, så ingen fare for ulykker. Huset måler 149x141cm og er lavet i splinterfri cedertræ.


Brands

Leder du efter et legehus fra et brand du kender? Her har vi samlet nogle af de mest populære brands og fundet ud af hvor du kan købe dem.

Nordic Play legehuse

Nordic Play laver nogle flotte og sjove legehuse. Særligt er Nordic Play kendt for små legehuse til fornuftige priser. Du finder dem blandt andet hos Coop.

Køb Nordic Play legehuse hos Coop.dk

Plus legehuse

PLUS A/S er et dansk firma kendt for sit unikke danske design inden for haveindretning og udemiljø. Plus laver også en række fine legehuse i træ.

Køb Plus legehus hos Frishop.dk

Indretning af legehus

Et legehus skal selvfølgelig være et rigtigt rigtig hus og til det hører jo også indretning og småting. Hvad med en postkasse, blomsterkasse eller møbler?

Byg selv legehus og DIY

Vil I gerne bygge jeres eget seje legehus, men mangler I inspiration til projektet? I dette afsnit har vi fundet byggeplaner og gode tips til jeres byggeprojekt.

Se de sejeste hjemmebyggede legehus på Bolius

Bolius har ledt efter de sejeste legehuse i Danmark og fundet disse fire vilde legehuse. Det er unægtelig lidt ud over det sædvanlige. Vi ved ikke hvilken der er vores favorit. Måske er det Hobbit hulen med træ ovenpå. Så kan man da tale om at have sin egen legehule! Men træhytten med hængebro er da også for vild. Mon dog ikke det kan give lidt bekymrede blikke fra mor og far dog. Hvilket legehus synes du bedst om? Du kan læse artiklen og se flere billeder på Bolius.dk

Få hjælp til DIY på Lav-det-selv.dk

Uanset hvad du skal bygge selv, så er det altid en god ide at spørge om råd og vejledning på Lav-Det-Selv.dk’s forum. Her er rigtig mange venlige og vidende gør-det-selve’re, der gerne deler ud af deres viden og svarer på spørgsmål. Du finder forummet her.

Gør-Det-Selv.dk har vejledning mod betaling

Hjemmesiden og magasinet Gør-Det-Selv.dk er en af de bedste steder til at finde grundige vejledninger til gør det selv projekter. Her kan man købe adgang til artiklerne for 19kr (i hvert fald til en enkelt artikel). Du finder alle artikler om legehuse her.

Bygselvviden.dk

Bygselvviden.dk har også skrevet en fremragende guide til at bygge sit eget legehus. Læs guiden her.