Bordtennisbord TEST 2020

Et bordtennisbord kan være kilden til mange timers underholdning for hele familien. Med jeres eget bordtennisbord kan du træne hjemme i stuen eller ude på terrassen. Så kan du også komme i form til at slå alle dine venner og bekendte. For bordtennis er et spil som de fleste kan lide at spille – enten for sjov eller på konkurrenceplan. Her får du guiden til, hvordan du finder dit nye bordtennisbord!

3 fordele ved et bordtennisbord

De fleste har stiftet bekendtskab med bordtennis, men spillet har mange andre fordele end blot underholdning og konkurrence.

De 3 største fordele ved bordtennis er:

  • Socialt samvær – Få en masse sjove timer med unge og ældre familiemedlemmer
  • Sund motion – Bordtennis giver god motion, og udvikler din motorik og reflekser
  • God hjernegymnastik – De hurtige bevægelser holder hjernen klar og toptrimmet

Et af bordtennisspillets største aktiver er, at det kan spilles af de fleste uanset alder og færdigheder. Derfor er bordtennis en populær fornøjelse for både unge og gamle, og der kan laves mange turneringer blandt familie og venner.

Tiden ved bordtennisbordet er ikke kun morskab. Som en ekstra bonus får du også god motion, og spillet er med til at holde dine reflekser vedlige.

Det hurtige spil kræver en god reaktionsevne, og du får derfor motioneret både krop og hjerne på samme tid. Bordtennis er kendt som en aktivitet, der holder hjernen i gang, hvorfor bordtennisbordet også er meget brugt blandt ældre og demensramte personer.

ANNONCE
STIGA Performance CS Indoor

Med Stiga Performance Indoor CS får du et meget stabilt bord der har en 19 mm bordplade og samtidig en 50 mm. kraftig bundplade, under bordpladen.

Bordet er udrustet med det geniale CS system som gør bordet let at folde samme og folde ud samt opbevare.

Et sjovt bord for hele familien som er let at opsætte og gøre klar til brug.

4.295,00 DKK
Cornilleau Sport 500 Indoor

Sport 500 er franske Cornilleau’s Rolls Royce-model.

Designet til intensiv brug, SPORT 500 INDOOR er bordet til alle dine turneringer med venner, familie og naboer.

Og ud over sin skønhed, vil det give glæde sæson efter sæson uden at vise nogen tegn på aldring.

Dette bordtennisbord vil være populært i alle hjem og kan også anvendes i klubber eller institutioner.

4.995,00 DKK
Kettler Axos Indoor

Kettler Axos Indoor 1 er kun beregnet til indendørs brug. Med dette bord er du sikret mange timers sjov med familien og vennerne.

Axos Indoor 1 lever op til de internationale mål: 274 x 152,5 x 76 cm
19 mm. special træ plade med belægning for at opnå effektiv bold spin.

Mulighed for at indstille bordet til solo player funktion.

1.995,00 DKK

Sådan vælger du det rigtige bordtennisbord

Dit valg af bordtennisbord skal naturligvis afspejle dit formål med brugen af bordet. Hvis du spiller bordtennis på et seriøst plan, måske endda på konkurrenceniveau, skal bordet være af den professionelle type. Hvis bordet mere er tænkt som en fritidsaktivitet hjemme på terrassen, skal du til gengæld sikre dig, at bordet kan tåle at stå udendørs.

Der er flere andre overvejelser der gør sig gældende, og her kan du bruge denne lille liste:

  • Mål på bordtennisbordet
  • Indendørs eller udendørs bord
  • Opbevaring af bordtennisbordet

De enkelte punkter forklares her, så du lettere kan tage den rette beslutning

Størrelsen på bordtennisbord

De officielle mål på et bordtennisbord til konkurrence er 274 x 152,5 cm. og 76 cm. i højden. 

Det er den størrelse, der bruges af voksne spillere. Konkurrenceborde til børn måler 240 x 130 cm. og er kun 69 cm høje. De små borde kaldes også for ”Mini bordtennisbord”.

Når du skal vælge bordtennisbord, skal du have pladsen uden om bordet i tankerne. Hvis du skal spille indendørs, skal rummet være stort nok til, at du kan bevæge dig frit ved bordet. Ved konkurrencer kræves der som minimum et areal på 12 x 7 meter, mens du godt kan nøjes med mindre til fritidsbrug. Der bør dog være omkring 2 meter friplads for enderne og mindst 1 meter på hver side af bordet.

Typer af bordtennisborde

Udendørs bordtennisbord

Dette STIGA bordtennisbord er beregnet til udendørs brug

Pladskravene til bordtennisbordet er en af årsagerne til, at mange vælger et udendørs bordtennisbord. De udendørs borde kan stilles op på terrassen eller lignende steder med god plads. Så kan der spilles frit, uden at du bliver generet af vægge og lofter.

Når du spiller udendørs, er du naturligvis afhængig af vejret. Hvis det regner eller blæser for meget, kan du måske stille bordtennisbordet i garagen eller carporten. Ellers er der ikke andet at gøre, end at indstille aktiviteten til vejret bliver bedre.

Vejrbestandige bordtennisborde

De udendørs bordtennisborde er er fremstillet i materialer, der kan holde til vind og vejr. Derfor er disse borde bedst velegnet til hyggespil og ikke som konkurrencebord. Du kan dog sagtens få en masse god træning, så du har mulighed for at holde dit spil vedlige derhjemme.

Selvom bordet er beregnet til at stå udendørs, også når det ikke er i brug, så anbefales et godt overtræk til bordet. Overtrækket beskytter mod regn og sne, og den rette beskyttelse kan forlænge bordets levetid betragteligt. Et solidt overtræk vil tillige beskytte bordet mod solens stråler, og forhindrer at bordet falmer og bliver grimt.

Indendørs bordtennisbord

Der er naturligvis ikke nogen problemer i at bruge udendørsbordet indenfor, hvis du har mulighed for det. De indendørs bordtennisborde er til gengæld ikke beregnet til udendørsbrug, og bør derfor blive indenfor. Det anbefales, at bordet altid står i et rum, hvor temperaturen ikke kommer under ca. 15 grader.

Hvis du vælger et indendørs bordtennisbord, har du større muligheder for at ”lege” med kvaliteten. Bordets stel er afgørende for, hvor stabilt bordet står. Her tilstræbes det, at stellet er så stift som muligt.

Pladens tykkelse har også en betydning for bordets stabilitet. Plader til indendørs bordtennisborde er oftest fremstillet i træfiberplader. De fås i forskellige tykkelser.

Generelt er anbefalingen, at en tyk plade giver den bedste føling med spillet og boldens bevægelser. Til konkurrencebrug skal bordtennisbordets plade være minimum 22 mm tyk. Til almindeligt hjemmebrug, kan du godt gå på kompromis med tykkelsen og vælge en plade i en tyndere kvalitet på f.eks. 16 eller 19 mm.

Opbevaring og Vedligeholdelse af bordtennisbordet

De fleste bordtennisborde er konstrueret, så de kan klappes sammen og køres væk.

Det har den fordel, at bordet kommer til at fylde meget lidt, når det ikke er i brug. Ved hjælp af hjul på stellet er det let at køre det sammenklappede bord væk, så det kan gemmes af vejen.

Stellet er bygget på en sådan måde, at det er let for både børn og voksne at klappe bordet sammen, og køre det væk.

Borde der kan klappes sammen, har desuden den fordel, at du kan spille bordtennis alene. Ved at klappe den ene side op kan du spille op mod pladen, og dermed træne uden at have en makker at spille imod.

Bordtennisborde kræver kun et minimum af vedligeholdelse.

De udendørs bordtennisborde bliver let snavsede på både plade og stel. Der kræver det, at bordet tørres af jævnligt. Hvis du vil sikre dig, at bordet holder i mange år, skal du anskaffe et overtræk som omtalt tidligere. Derudover skal du sikre, at bordet kan klappes sammen uden problemer, og eventuelle bevægelige dele på stellet kan smøres med et egnet smøremiddel.

De indendørs borde er stort set vedligeholdelsesfri. Dog anbefales det, at bordpladen holdes helt ren, så du har de mest optimale forhold at spille under.

Der kan komme mærker fra bordtennisbat på bordet, som kan være vanskelige at vaske væk. Men der findes flere forskellige pleje- og rensemidler, som er beregnet til bordtennisborde. Disse midler fjerner effektivt streger fra battet, og sikrer, at bordets overflade holdes fri for støv og snavs.

Hvad koster et bordtennisbord?

Med disse råd er du godt klædt på til at købe dit første bordtennisbord.
Prisen på bordtennisborde varierer fra nogle få tusinde kroner for et godt og stabilt hobbybord, til mange tusinde kroner for et professionelt konkurrencebord. Der er derfor god mulighed for at finde et bord, der passer til både pengepung og spillebehov.

We will be happy to hear your thoughts

Skriv en kommentar