Er du på udkig efter det bedste poolbord i 2024 men er faret vild i junglen af pool, billard og snooker?

Vi guider dig let og smertefrit gennem materialer, størrelser og priser, så du hurtigt finder det bedste poolbord til dine behov.

Vi har fundet og testet er par af de mest populære poolborde til fornuftige priser.


Bedste poolbord på 6 fod

Søren Søgaard 6 Fods Buffalo Rosewood Poolbord

 • 6 fods poolbord

Søren Søgaard 6 Fods Buffalo Rosewood Poolbord

Til Butik

Søren Søgaard 6 fods Buffalo Rosewood er det bedste poolbord til familien eller nybegynderen, der gerne vil have muligheden for at spille pool fra tid til anden uden at skulle betale det hvide ud af øjnene.

Du får et lille poolbord, som passer ind i et rum på minimum 330 x 420 cm. Den traditionelle skiferplade er skiftet ud med MDF, som både vejer og koster mindre. Klædet er af uld/nylon, som giver en fin spilleoverflade, og banderne er af naturgummi, som vi altid anbefaler.

Bordet er monteret på forhånd og skal kun tilføjes benene, som i øvrigt kan justeres i højden.


Bedste poolbord på 7 fod

Søren Søgaard Black Bandit 7 fods Poolbord

 • 7 fods poolbord med skifersten

Bedste poolbord på 7 fod

Til Butik

Black Bandit 7 fods poolbord fra Søren Søgaard er det bedste poolbord til semi-professionelt spil, når man gerne vil holde prisen i et rimeligt niveau.

Spillepladen består af et 3-delt skifer på 25 mm, så man får den helt rigtige feeling i spillet.

Banderammen er sort og har stærke metalhjørner, som styrker poolbordets struktur. Selve banderne er af K66 naturgummi, som medvirker til en alt i alt god spillekvalitet.

Søren Søgaards 7 fods poolbord modtages usamlet, så størrelsen og vægten ikke kræver professionel assistance at få bordet på plads. Der anbefales et rum på minimum 379 x 479 cm til dette poolbord.


Stanlord Poolbord 7 fods Milano med alt tilbehør

 • Vægt: 108 kg
 • Alt tilbehør inkluderet

Stanlord Poolbord 7 fods Milano med alt tilbehør

Til Butik

Du får virkelig kvalitet for pengene med Standlord pool bordet. Det er lavet med godkendte K66 gummi bandere, og har de klassiske egenskaber som automatisk tilbeløb. Dvs. at du ikke skal bekymre dig om selv at opsamle ballerne efter, at de ryger i hul.

Stanlord Poolbord 7 fods har justérbare fødder, så du altid kan montere det lige – uanset underlaget. Du får selvfølgelig alle baller, køer og trekant med i købet samt både kridt og børste til at rengøre køer og bordet, når det trænger.

7 fod passer rigtig godt til ”hyggespil”, hvor hele familien kan være med. Bordet fylder 213 x 116 x 81 centimeter.


Stanlord Poolbord 7 fods AURA LED med alt tilbehør

 • 7 fods poolbord med LED lys
 • Vægt: 108 kg.
 • Alt tilbehør inkluderet

Stanlord Poolbord 7 fods AURA LED med alt tilbehør

Til Butik

Der er virkelig dømt livsnyder med dette LED-oplyste poolbord! Designet er perfekt til dig, der ofte har vennerne ovre og elsker det sociale samvær. Bordet er selvfølgelig ideelt, hvis du vil spille om aftenen eller evt. have det stående i kælderen.

Rammen er lavet i solidt sort MFD træ, og forhandleren har monteret afstivere af træ for at beskytte kanterne under fragt. Du skal selv samle sættet, men der følger en guide med.

Standlord poolbord 7 fods Aura LED har K66 gummibander, automatisk genløb og fødder, der kan justeres. Du får et samlet sæt med alt det, du skal bruge til at spille.


Sardi Eagle 7 Fods Billardbord (Top professionelt)

 • Professionelt poolbord
 • Vægt: 250 kg.

Sardi Eagle 7 Fods Billardbord (Top professionelt)

Til Butik

Hvis du leder efter et professionelt luksus poolbord, så har du fundet dit match: Sardi Eagle 7 fods billiardbord har en ekstra solid banderamme og top bander i naturgummi. Det er ekstremt holdbart – uanset hvor meget spillerne læner sig og fyrer til.

De fire stillefødder kan justeres. Poolbordet kræver godt med plads – helst et lokale på 4 x 4 meter. Overfladen er beklædt og har et indvendigt kanalsystem. De udvendige mål er på 132 x 232 centimeter.

Er du sportsentusiastisk eller seriøs med billiard, så er det her drømmebordet. Du betaler også lidt ekstra for den sublime kvalitet.


Bedste poolbord på 8 fod

Søren Søgaard Black Bandit 8 fods Poolbord

 • 8 fods poolbord med skifersten

Søren Søgaard Black Bandit 8 fods Poolbord

Til Butik

Hvis du gerne vil have et semi-professionelt poolbord, hvor du opnår den autentiske feeling fra spilleunderlaget, kan Søren Søgaards 8 fods poolbord være en mulighed.

Størrelsen på 8 fod når op i nærheden af de 9 fod, der bruges ved professionelt spil, men kan være en mere overskuelig størrelse for amatørudøvere, hvor pladsen også kan være begrænset.

Poolbordet er udstyret med en 3-lags skiferplade på 25 mm og har bander af naturgummi.


Stanlord Poolbord 8 fods Milano med alt tilbehør

 • Kvalitets 8 fods Milano poolbord
 • Vægt: 121 kg.
 • Alt tilbehør inkluderet

Stanlord Poolbord 8 fods Milano med alt tilbehør

Til Butik

Et 8 fods poolbord er lidt større end normalen. En størrelse der passer godt til amatøren, som gerne vil blive dygtigere! Standlord poolbord Milano har et cool design, og du får alt med i ét samlet sæt. Gummibanderne sikrer præcision under spillet, så du kan forbedre dit skud.

Bordet vejer 121 kilo og leveres usamlet. Men bare rolig – det er nemt at sætte op. Justér selv fødderne, så det passer i højden. På den måde kan poolbordet både bruges af voksne, teenagere og børn.

Ballerne opsamles automatisk foran efter skud. Du skal beregne plads til 224 centimeter i længden og 131 centimeter i bredden. Glæd dig til mange sjove timer med poolspil!


Billigt mini poolbord

 • Billigt mini poolbord i træ
 • Vægt: 9 kg.

Billigt mini poolbord

Til Butik

Der er tre store fordele ved at investere i dette mini poolbord: Før det første er det prisvenligt. For det andet er det utrolig nemt at transportere. Og for det tredje fylder det meget lidt. Kvaliteten skal du dog ikke gå på kompromis med.

Bordet her kommer med en robust træramme og en elegant grøn dug. Du skal ikke bekymre dig om at sætte dig op – bare læg det på en stabil overflade. Størrelsen er 90 x 50 centimeter, og sættet vejer under 10 kilo.

Mini udgaven er perfekt til fester og sammenkomster.

Eller til børn som nemmere kan komme til at spille. Det virker ligesom et traditionelt poolbord, hvor det er præcision, der afgør spillets udfald!


Guide til køb af poolbord

Guide til køb af poolbord

Poolbord størrelse

Eftersom billard/poolborde oprindeligt blev produceret i lande, hvor måleenheden er fod, er det stadig den enhed, vi bruger til vores poolborde i dag. Når vi overfører poolbordets størrelse til centimetermål, får vi derfor nogle ret skæve tal.

Poolborde fås i fire standardstørrelser: 6, 7, 8 og 9 fod.

9 fod (287 x 160 cm) er den størrelse, der altid anvendes ved konkurrencer og giver derfor også den mest autentiske oplevelse. Hvis du ikke skal ud at konkurrere, kan en mindre størrelse dog sagtens gøre det – og tilmed være lettere at få plads til i hjemmet.

For at opnå de bedste spilleforhold bør der være nok plads omkring poolbordet. Man siger at rummets størrelse bør være minimum 145 x 2 kølængder + spilleoverfladen.

Materialer

Oprindeligt bestod spillepladen af marmor dækket af en træplade og beklædt med et klæde. For at begrænse omkostningerne bruger man i dag skifer som et billigere (og mindst lige så godt) alternativ. En skiferplade bør være 3-delt og måle mellem 20-25 mm for at give den optimale spilleoverflade.

På billigere poolborde anvender man MDF i stedet for skifer.

Til selve strukturen bør man også være opmærksom på, om der er anvendt MDF eller massivt træ. MDF er ofte beklædt med et tyndere lag laminat og har heller ikke den samme styrke som massivt træ. Hvis bordet skal anvendes af børn eller til semi-professionel brug, kan det derfor godt betale sig at investere lidt mere og derved få et poolbord, der holder til at blive brugt. Et poolbord i massivt træ og med tyk laminat tager sig desuden flottere ud i rummet.

Klædet på spillepladen fungerer bedst, når det består af en blanding mellem nylon og uld. Nylon gør klædet slidstærkt, mens ulden giver en bedre glideoverflade til ballerne. Jo mere uld klædet indeholder, des hurtigere kan man i reglen færdiggøre spillet.

Rengøring og vedligeholdelse af poolbord

Poolbordets klæde kan forlænge sin levetid med en jævnlig rengøring. Hvis du lader kridtstøv ligge på klædet, kan ballerne forårsage brandmærker og direkte huller i klædet.

Der skal ikke så meget mere til end at børste og støvsuge klædet, så kridtstøv og andet skidt renses bort. Samtidigt forbedrer du også spilleforholdene.

Sørg for at støvsugerens mundstykke er specielt egnet til polstring og ikke anvendes til rengøring i resten af hjemmet, da du ellers risikerer at skade klædet med sandkorn og snavs.

Udskiftning af dug

Selve poolbordet er skabt til at holde i årevis, men klædet holder kun i en vis periode. Når klædet ser beskidt, nulret og endda hullet ud, bør du overveje at skifte det ud.

Hvis du er fiks på fingrene, kan du selv ombeklæde dit poolbord. Ellers er der mulighed for at få en professionel til det.

Når du alligevel udskifter spilledugen, kan du overveje at vælge et klæde af høj kvalitet, som holder længere og giver en større spilleglæde.

FAQ om poolborde

Hvor meget koster et poolbord?

Et poolbord koster i gennemsnit alt fra 5.000 til 30.000 kr. men de fleste af os kan klare os med et til 9.000-12.000 kr.

Hvilket poolbord skal jeg vælge?

Overvej poolbordets størrelse og materialer: Hvem skal bruge poolbordet, og hvor seriøst vil man gerne udøve spillet?

Hvor meget plads kræver et poolbord?

Som en tommelfingerregel kan du regne med: 145 cm x 2 kølængder + spilleoverfladen.

Hvad vejer et poolbord?

De billigste vejer under 100 kg, mens de dyreste og af bedste kvalitet vejer over 300 kg.

Kan man bruge et poolbord til snooker?

Ja, det kan du. Snooker er en variant af billard og spilles på et poolbord.

Hvad er forskellen på et poolbord til et billardbord?

Pool er den overordnede betegnelse for en række billarddiscipliner, som alle kan spilles på det samme bord.

Se alle borde