Bedste poolbord – test af billige poolborde (7 og 8 fod m.m)

Er du på udkig efter det bedste poolbord men er faret vild i junglen af pool, billard og snooker?

Vi guider dig let og smertefrit gennem materialer, størrelser og priser, så du hurtigt finder det bedste poolbord til dine behov.

Vi har fundet og testet er par af de mest populære poolborde til fornuftige priser.

Indholdsfortegnelse

ANNONCE

Bedste poolbord på 6 fod

Søren Søgaard 6 Fods Buffalo Rosewood Poolbord

Søren Søgaard 6 fods Buffalo Rosewood er det bedste poolbord til familien eller nybegynderen, der gerne vil have muligheden for at spille pool fra tid til anden uden at skulle betale det hvide ud af øjnene.

Du får et lille poolbord, som passer ind i et rum på minimum 330 x 420 cm. Den traditionelle skiferplade er skiftet ud med MDF, som både vejer og koster mindre. Klædet er af uld/nylon, som giver en fin spilleoverflade, og banderne er af naturgummi, som vi altid anbefaler.

Bordet er monteret på forhånd og skal kun tilføjes benene, som i øvrigt kan justeres i højden.

Bedste poolbord på 7 fod

Hop-Sport - 7 Fod - Brun

Hop-Sports 7 fods poolbord er til dig, der gerne vil kunne underholde en forsamling ved sociale lejligheder men det er ikke det bedste poolbord til reel træning.

Polyesterklædet er slidstærkt men giver ikke den optimale spilleoverflade til mere seriøse udøvere, og i det hele taget er materialerne prisvenlige og skabt til afslappet hygge-pool uden de højere forventninger.

Poolbordet inkluderer et komplet tilbehørssæt, så man kan gå i gang med at spille med det samme.

Fitnesssuply giver dig 30 dages ”køb og prøv” med mulighed for at levere bordet tilbage inden for perioden.

Hop-Sport poolbord er kompatibelt med overlægsplader til air-hockey og bordtennis.

Søren Søgaard Black Bandit 7 fods Poolbord

Black Bandit 7 fods poolbord fra Søren Søgaard er det bedste poolbord til semi-professionelt spil, når man gerne vil holde prisen i et rimeligt niveau.

Spillepladen består af et 3-delt skifer på 25 mm, så man får den helt rigtige feeling i spillet.

Banderammen er sort og har stærke metalhjørner, som styrker poolbordets struktur. Selve banderne er af K66 naturgummi, som medvirker til en alt i alt god spillekvalitet.

Søren Søgaards 7 fods poolbord modtages usamlet, så størrelsen og vægten ikke kræver professionel assistance at få bordet på plads. Der anbefales et rum på minimum 379 x 479 cm til dette poolbord.

Bedste poolbord på 8 fod

Hop-Sport - 8 Fod - Brun

Dette 8 fods poolbord fra Hop-Sport er en prisvenlig løsning, som vi anbefaler til hygge og spil med vennerne.

Spillepladen er af 18 mm MDF og beklædt med et grønt polyesterklæde, der er slidstærkt og holdbart.

Bordet er kompatibelt med Hop-Sports overlægsplader og kan omdannes til airhockey- eller bordtennisbord.

Der medfølger et tilbehørssæt med 16 baller, 2 køer, bridge- og cross-støtte m.m.

Bordet vejer 135 kg og anbefales i et rum på minimum 514 x 402 cm.

Fitnesssuply tilbyder en 30 dages prøveperiode, så du kan se, om det er det bedste poolbord for dig.

Søren Søgaard Black Bandit 8 fods Poolbord

Hvis du gerne vil have et semi-professionelt poolbord, hvor du opnår den autentiske feeling fra spilleunderlaget, kan Søren Søgaards 8 fods poolbord være en mulighed.

Størrelsen på 8 fod når op i nærheden af de 9 fod, der bruges ved professionelt spil, men kan være en mere overskuelig størrelse for amatørudøvere, hvor pladsen også kan være begrænset.

Poolbordet er udstyret med en 3-lags skiferplade på 25 mm og har bander af naturgummi.

Guide til køb af poolbord

Poolbord størrelse

Eftersom billard/poolborde oprindeligt blev produceret i lande, hvor måleenheden er fod, er det stadig den enhed, vi bruger til vores poolborde i dag. Når vi overfører poolbordets størrelse til centimetermål, får vi derfor nogle ret skæve tal.

Poolborde fås i fire standardstørrelser: 6, 7, 8 og 9 fod.

9 fod (287 x 160 cm) er den størrelse, der altid anvendes ved konkurrencer og giver derfor også den mest autentiske oplevelse. Hvis du ikke skal ud at konkurrere, kan en mindre størrelse dog sagtens gøre det – og tilmed være lettere at få plads til i hjemmet.

For at opnå de bedste spilleforhold bør der være nok plads omkring poolbordet. Man siger at rummets størrelse bør være minimum 145 x 2 kølængder + spilleoverfladen.

Materialer

Oprindeligt bestod spillepladen af marmor dækket af en træplade og beklædt med et klæde. For at begrænse omkostningerne bruger man i dag skifer som et billigere (og mindst lige så godt) alternativ. En skiferplade bør være 3-delt og måle mellem 20-25 mm for at give den optimale spilleoverflade.

På billigere poolborde anvender man MDF i stedet for skifer.

Til selve strukturen bør man også være opmærksom på, om der er anvendt MDF eller massivt træ. MDF er ofte beklædt med et tyndere lag laminat og har heller ikke den samme styrke som massivt træ. Hvis bordet skal anvendes af børn eller til semi-professionel brug, kan det derfor godt betale sig at investere lidt mere og derved få et poolbord, der holder til at blive brugt. Et poolbord i massivt træ og med tyk laminat tager sig desuden flottere ud i rummet.

Klædet på spillepladen fungerer bedst, når det består af en blanding mellem nylon og uld. Nylon gør klædet slidstærkt, mens ulden giver en bedre glideoverflade til ballerne. Jo mere uld klædet indeholder, des hurtigere kan man i reglen færdiggøre spillet. 

Rengøring og vedligeholdelse af poolbord

Poolbordets klæde kan forlænge sin levetid med en jævnlig rengøring. Hvis du lader kridtstøv ligge på klædet, kan ballerne forårsage brandmærker og direkte huller i klædet.

Der skal ikke så meget mere til end at børste og støvsuge klædet, så kridtstøv og andet skidt renses bort. Samtidigt forbedrer du også spilleforholdene.

Sørg for at støvsugerens mundstykke er specielt egnet til polstring og ikke anvendes til rengøring i resten af hjemmet, da du ellers risikerer at skade klædet med sandkorn og snavs.

Udskiftning af dug

Selve poolbordet er skabt til at holde i årevis, men klædet holder kun i en vis periode. Når klædet ser beskidt, nulret og endda hullet ud, bør du overveje at skifte det ud.

Hvis du er fiks på fingrene, kan du selv ombeklæde dit poolbord. Ellers er der mulighed for at få en professionel til det.

Når du alligevel udskifter spilledugen, kan du overveje at vælge et klæde af høj kvalitet, som holder længere og giver en større spilleglæde.

FAQ om poolborde

Et poolbord koster i gennemsnit alt fra 5.000 til 30.000 kr. men de fleste af os kan klare os med et til 9.000-12.000 kr.

Overvej poolbordets størrelse og materialer: Hvem skal bruge poolbordet, og hvor seriøst vil man gerne udøve spillet?

Som en tommelfingerregel kan du regne med: 145 cm x 2 kølængder + spilleoverfladen.

De billigste vejer under 100 kg, mens de dyreste og af bedste kvalitet vejer over 300 kg.

Ja, det kan du. Snooker er en variant af billard og spilles på et poolbord.

Pool er den overordnede betegnelse for en række billarddiscipliner, som alle kan spilles på det samme bord.

Tags:

Erik Haalo - Wildtoys.dk
We will be happy to hear your thoughts

Skriv en kommentar

WildToys.dk - SG
Logo
Enable registration in settings - general