Et bordtennisbord kan være kilden til mange timers underholdning for hele familien.

Med jeres eget bordtennisbord kan du træne hjemme i stuen eller ude på terrassen. Så kan du også komme i form til at slå alle dine venner og bekendte.

For bordtennis er et spil som de fleste kan lide at spille – enten for sjov eller på konkurrenceplan. Her får du guiden til, hvordan du finder dit nye bordtennisbord!

Odin bordtennisbord – Bedst til prisen

 • Billigt bordtennisbord
 • Mål: 274 cm x 152,5 cm
 • Vægt: 50 kg
 • Let transportabel med bordets metalhjul

odin - Bedste billigt bordtennisbord

Til Butik

Billigt bordtennisbord fra Odin. Her får du et lækkert bord med en 15 mm tyk bordplade i solidt MDF materiale.

Bordet har en samlet vægt på 50 kg., så det er solidt. Det er dog let at transportere, da det er udstyret med 50 mm metalhjul.

Se alle bordtennisborde fra Odin her


STIGA Action Roller Bordtennisbord

 • Godt til prisen
 • Sammenklappeligt og med hjul
 • 274cm x 152.5cm

STIGA Action Roller Bordtennisbord

Til Butik

Føler du dig mest tryg ved det klassiske bordtennismærke Stiga, så får du her et af deres billigste borde, nemlig Stiga Action Roller.

Det er et fint bord til private og til hobbyrummet.

Nemt at sætte op og folde sammen, så familien og venner hurtigt kan komme i gang.

Det er ikke det billigste Stiga bord, men vi har valgt dette, da det er en hel del mere stabilt på benene.

Bordet kan klappes sammen og har hjul.

Se alle bordtennisborde fra Stiga her


STIGA Privat Roller

 • Til private og institutioner
 • Sammenklappeligt og med hjul
 • 274cm x 152.5cm

Stiga Privat Roller CSS Indoor Bordtennisbord

Til Butik

Dette Stiga bordtennisbord er til dig der er seriøs omkring bordtennis og vil have bord i høj kvalitet.

Det er et bord til private, men også velegnet til institutioner eller til klubben eller hobbyrummet.

Bordet er et Compact Store System, der gør det super nemt at folde sammen og hvor du samtidig passer godt på bordet og undgår skader.


Cornilleau Competition 740 ITTF (Bedste indendørs bord)

 • Konkurrencebord
 • Sammenklappeligt og med hjul
 • 274cm x 152.5cm

Cornilleau Competition 740 ITTF (Bedste indendørs bord)

Til Butik

Hvis du vil have et bord der kan bruges til konkurrencer eller skal tåle masser af brug til mange kampe, så er dette franske Cornilleau bord måske en god mulighed.

Bordtennisbordet er ITTF-godkendt til konkurrence og stævner.

Det har en træfiberplade på hele 25mm, hvilket er meget tykkere end tilsvarende billigere modeller.

Overfladen sikret hurtigt spil, så teknik og færdigheder kan afgøre kampene, ikke tilfældigheder.

Bordet står super stabilt og godt, men kan nemt foldes sammen og køres væk.


STIGA Outdoor Roller (Bedste udendørs bordtennisbord)

 • Kan bruges indendørs og udendørs
 • Kraftig overfladebehandling beskytter mod vejret

STIGA Outdoor Roller (Bedste udendørs bordtennisbord)

Til Butik

Et udendørs bordtennisbord i den lavere prisklasse, der også kan bruges indenfor.

Bordet har de internationale turneringsmål, men er let at flytte, da det ikke vejer ret meget og kan klappes sammen.

Bordpladen er 4 mm og har en meget effektiv overfladebehandling, der beskytter mod vejret. Bordets overfladebeskyttelse får 5 stjerner i anmeldelse på den engelske side “Table-Tennis-Tables.co.uk”.
Bordet kan klappes sammen.


Odin (Bedste mini bordtennisbord)

 • Mini bordtennisbord
 • Sammenklappeligt
 • 180cm x 92cm

Odin mini bordtennisbord

Til Butik

Bordtennisbord i mini størrelse fra det vejlensiske firma Apuls.

Her får du et bordtennisbord i børnestørrelse der måler 180x92cm.

Det er et rigtig fint begynderbord, der kun vejer 16kg, så alle kan slå det op og folde det sammen.


Populære bordtennisborde

Derfor skal du købe et bordtennisbord

De fleste har stiftet bekendtskab med bordtennis, men spillet har mange andre fordele end blot underholdning og konkurrence.

De 3 største fordele ved bordtennis er:

 • Socialt samvær – Få en masse sjove timer med unge og ældre familiemedlemmer
 • Sund motion – Bordtennis giver god motion, og udvikler din motorik og reflekser
 • God hjernegymnastik – De hurtige bevægelser holder hjernen klar og toptrimmet

Et af bordtennisspillets største aktiver er, at det kan spilles af de fleste uanset alder og færdigheder. Derfor er bordtennis en populær fornøjelse for både unge og gamle, og der kan laves mange turneringer blandt familie og venner.

Tiden ved bordtennisbordet er ikke kun morskab. Som en ekstra bonus får du også god motion, og spillet er med til at holde dine reflekser vedlige.

Det hurtige spil kræver en god reaktionsevne, og du får derfor motioneret både krop og hjerne på samme tid. Bordtennis er kendt som en aktivitet, der holder hjernen i gang, hvorfor bordtennisbordet også er meget brugt blandt ældre og demensramte personer.

Sådan vælger du det rigtige bordtennisbord

Dit valg af bordtennisbord skal naturligvis afspejle dit formål med brugen af bordet. Hvis du spiller bordtennis på et seriøst plan, måske endda på konkurrenceniveau, skal bordet være af den professionelle type. Hvis bordet mere er tænkt som en fritidsaktivitet hjemme på terrassen, skal du til gengæld sikre dig, at bordet kan tåle at stå udendørs.

Der er flere andre overvejelser der gør sig gældende, og her kan du bruge denne lille liste:

 • Mål på bordtennisbordet
 • Indendørs eller udendørs bord
 • Opbevaring af bordtennisbordet

De enkelte punkter forklares her, så du lettere kan tage den rette beslutning

Størrelsen på bordtennisbord

De officielle mål på et bordtennisbord til konkurrence er 274 x 152,5 cm. og 76 cm. i højden.

Det er den størrelse, der bruges af voksne spillere. Konkurrenceborde til børn måler 240 x 130 cm. og er kun 69 cm høje. De små borde kaldes også for ”Mini bordtennisbord”.

Når du skal vælge bordtennisbord, skal du have pladsen uden om bordet i tankerne. Hvis du skal spille indendørs, skal rummet være stort nok til, at du kan bevæge dig frit ved bordet. Ved konkurrencer kræves der som minimum et areal på 12 x 7 meter, mens du godt kan nøjes med mindre til fritidsbrug. Der bør dog være omkring 2 meter friplads for enderne og mindst 1 meter på hver side af bordet.

Typer af bordtennisborde

Udendørs bordtennisbord

Dette STIGA bordtennisbord er beregnet til udendørs brug

Pladskravene til bordtennisbordet er en af årsagerne til, at mange vælger et udendørs bordtennisbord. De udendørs borde kan stilles op på terrassen eller lignende steder med god plads. Så kan der spilles frit, uden at du bliver generet af vægge og lofter.

Når du spiller udendørs, er du naturligvis afhængig af vejret. Hvis det regner eller blæser for meget, kan du måske stille bordtennisbordet i garagen eller carporten. Ellers er der ikke andet at gøre, end at indstille aktiviteten til vejret bliver bedre.

Læs også: Udendørs Bordtennisbord test

Vejrbestandige bordtennisborde

De udendørs bordtennisborde er er fremstillet i materialer, der kan holde til vind og vejr. Derfor er disse borde bedst velegnet til hyggespil og ikke som konkurrencebord. Du kan dog sagtens få en masse god træning, så du har mulighed for at holde dit spil vedlige derhjemme.

Selvom bordet er beregnet til at stå udendørs, også når det ikke er i brug, så anbefales et godt overtræk til bordet. Overtrækket beskytter mod regn og sne, og den rette beskyttelse kan forlænge bordets levetid betragteligt. Et solidt overtræk vil tillige beskytte bordet mod solens stråler, og forhindrer at bordet falmer og bliver grimt.

Indendørs bordtennisbord

Der er naturligvis ikke nogen problemer i at bruge udendørsbordet indenfor, hvis du har mulighed for det. De indendørs bordtennisborde er til gengæld ikke beregnet til udendørsbrug, og bør derfor blive indenfor. Det anbefales, at bordet altid står i et rum, hvor temperaturen ikke kommer under ca. 15 grader.

Hvis du vælger et indendørs bordtennisbord, har du større muligheder for at ”lege” med kvaliteten. Bordets stel er afgørende for, hvor stabilt bordet står. Her tilstræbes det, at stellet er så stift som muligt.

Pladens tykkelse har også en betydning for bordets stabilitet. Plader til indendørs bordtennisborde er oftest fremstillet i træfiberplader. De fås i forskellige tykkelser.

Generelt er anbefalingen, at en tyk plade giver den bedste føling med spillet og boldens bevægelser. Til konkurrencebrug skal bordtennisbordets plade være minimum 22 mm tyk. Til almindeligt hjemmebrug, kan du godt gå på kompromis med tykkelsen og vælge en plade i en tyndere kvalitet på f.eks. 16 eller 19 mm.

Opbevaring og Vedligeholdelse af bordtennisbordet

De fleste bordtennisborde er konstrueret, så de kan klappes sammen og køres væk.

Det har den fordel, at bordet kommer til at fylde meget lidt, når det ikke er i brug. Ved hjælp af hjul på stellet er det let at køre det sammenklappede bord væk, så det kan gemmes af vejen.

Stellet er bygget på en sådan måde, at det er let for både børn og voksne at klappe bordet sammen, og køre det væk.

Borde der kan klappes sammen, har desuden den fordel, at du kan spille bordtennis alene. Ved at klappe den ene side op kan du spille op mod pladen, og dermed træne uden at have en makker at spille imod.

Bordtennisborde kræver kun et minimum af vedligeholdelse.

De udendørs bordtennisborde bliver let snavsede på både plade og stel. Der kræver det, at bordet tørres af jævnligt. Hvis du vil sikre dig, at bordet holder i mange år, skal du anskaffe et overtræk som omtalt tidligere. Derudover skal du sikre, at bordet kan klappes sammen uden problemer, og eventuelle bevægelige dele på stellet kan smøres med et egnet smøremiddel.

De indendørs borde er stort set vedligeholdelsesfri. Dog anbefales det, at bordpladen holdes helt ren, så du har de mest optimale forhold at spille under.

Der kan komme mærker fra bordtennisbat på bordet, som kan være vanskelige at vaske væk. Men der findes flere forskellige pleje- og rensemidler, som er beregnet til bordtennisborde. Disse midler fjerner effektivt streger fra battet, og sikrer, at bordets overflade holdes fri for støv og snavs.

Hvad koster et bordtennisbord?

Med disse råd er du godt klædt på til at købe dit første bordtennisbord.
Prisen på bordtennisborde varierer fra nogle få tusinde kroner for et godt og stabilt hobbybord, til mange tusinde kroner for et professionelt konkurrencebord. Der er derfor god mulighed for at finde et bord, der passer til både pengepung og spillebehov.

Hvor meget koster et bordtennisbord?

Et bordtennisbord til private koster typisk fra 2000kr og op til 10.000kr.

Hvor meget plads skal man bruge til bordtennis?

Til hjemmebrug anbefaler man helst at have et rum der 7 meter langt og 4 meter bredt, men mindre kan selvfølgelig også gøre det.