Med en oval trampolin kombinerer du det bedste af to verdener:

Sikkerheden ved de runde trampoliner og de høje hop og god plads fra de aflange trampoliner.

På denne side har vi samlet test på de mest populære ovale trampoliner fra populære forhandlere som BERG.

Top 3 ovale trampoliner

BERG Grand Champion – Bedst i Test

 • Testvinder i Expressen.se
 • Testvinder ViiVilla.se
 • Testvinder Testfakta.se
 • Testvinder SVT Rea
 • Top 3 i test hos Sveriges Tekniske Forskningsinstitut
BERG Grand Champion - Bedst til prisen

Se priser

Har du fokus på høj sikkerhed og lang levetid, når du skal vælge ny havetrampolin til dine børn?

Berg Grand Champion vil være det rette valg for dig, der er kvalitetsbevidst, og som sætter pris på at købe produkter, andre forbrugere har anmeldt med topkarakterer.

Den stilrene og moderne trampolin er ”Bedst i test”-model.

Det er dén model, som klarer sig mest suverænt i forbrugertests, hvor haveredskaberne testes både i forhold til egenskaber, slidstyrke, hoppeoplevelse og ikke mindst sikkerhed.

BERG er iblandt de mest populære producenter af trampoliner, som fremstiller aktivitetsredskaberne i forskellige serier. Grand Champion har mere til fælles med den professionelle topmodel, Elite, end de mere budgetvenlige modeller såsom Talent og Favorit.

Det er det store omfang af sikkerhed og den gode hoppeoplevelse, der får Champion til at skille sig positivt ud fra de billigere modeller hos producenten.

Hoppeoplevelsen på en trampolin er i høj grad influeret af antal fjedre. Berg Grand Champion er designet med fjedre i højeste kvalitet – TwinSpring. De fæstnes til springdugen i V-form, hvilket giver et bedre og mere dynamisk opspring for både barn og voksen.

Når barn, ung eller voksen skal kunne springe under sikre forhold, skal du forholde dig til kvaliteten af din havetrampolin. Grand Champion er lavet med et tykt stel, solide svejsninger og robuste fæstninger. Dette skaber soliditet til hele konstruktionen, så du og familien kan få glæde af trampolinen i mange år frem.

Sammenligner du Champion modellen med de billigere udgaver fra Berg, vil du opleve, at kantpuden er ekstra bred.

Den måler 3cm (mod de sædvanlige 2cm som findes på flere af Talent og Favorit udgaverne).

Vælger du sikkerhedsnet til trampolinen, vil dette være skabt med stolper, der buer udad fra hoppedugen. Dette hindrer risiko for skader i forbindelse med uheld eller fald på trampolinens overflade.

BERG Grand Favorit – Bedst til prisen

 • Testvinder hos Bäst-i-Test.se
 • Testvinder hos Alt for Damerne
 • Top 3 test i Sveriges Tekniske Forskningsinstitut
BERG Grand Favorit - Bedst til prisen

Se priser

Ønsker du en god, pålidelig og stabil trampolin fra mellemprisklassen, er Berg Favorit et godt valg. Den giver dig og familien masser af værdi for pengene, både når det kommer til hoppeoplevelse, holdbarhed og sikkerhed.

Hvad angår tests og anmeldelser, klarer Ultimate Favorit sig fremragende. BERG hører til de mest respekterede og populære producenter af trampoliner, hvis produkter anvendes både privat og til institutioner.

Sammenlignet med ”Champion” og ”Elite” (der er BERG’s professionelle trampoliner) har Ultimate Favorit stort set samme højde, vægt og antal fjedre som de dyrere modeller.

Du får mere kvalitet for pengene ved at vælge Favorit end Talent.

Du finder Berg Ultimate Favorit både som almindelig model på ben (OnGround modellen) og til nedgravning (InGround udgaven). Begge udgaver kan fås med den populære Tattoo legedug.

BERG Grand Elite – Bedst til øvede

 • Topmodel og Testvinder
 • Stor oval trampolin
BERG Grand Elite - Bedst til øvede

Se priser

Er du på udkig efter en professionel og moderne havetrampolin, der kan bruges til vilde, sjove og høje spring?

Berg Grand Elite er topmodellen fra den eftertragtede, hollandske producent af trampoliner – BERG. Den solide og store trampolin er egnet både til privat brug og til anvendelse i institutioner.

Det enestående ved Grand Elite er, at trampolinen er speciallavet til at blive brugt til akrobatiske spring, gymnastikøvelser og sjove hop. Arealet af hoppedugen måler 5x3m, hvilket er optimal plads til både seriøs træning, god motion og leg.

Når du ønsker en trampolin, der skal bruges til gymnastiske øvelser og spring, anbefales det, at du vælger de rektangulære og aflange trampoliner.

Disse minder i form og design om de modeller, som anvendes til OL. Det er dem, der giver størst kontrol og de bedste og mest sikre hoppeoplevelser.

Grand Elite er udstyret med TwinSpring fjedre og den anmelderroste AirFlow springdug, der giver 50% mindre luftmodstand.

Kombinationen af TwinSpring fjedre og AirFlow dugen gør, at du eller dine børn kan opnå de højeste hop, som det er muligt at udføre på en havetrampolin.


Guide til køb af oval trampolin

Oval eller rund trampolin?

På mange måder er en oval trampolin et godt kompromis mellem de høje hop på den rektangulære trampolin og sikkerheden på den runde trampolin.

Den klassiske runde havetrampolin fylder mindst og er sikrest at hoppe på, da formen på dugen gør at man bliver ledt ind mod midten.

Det er godt for mindre børn og uerfarne hoppere, men knapt nå smart, hvis der er flere der skal hoppe samtidig. Her kan der nemlig ske sammenstød på midten.

En oval trampolin løser det problem, ved reelt at have to hoppezoner, en i hver ende af trampolinen. Her kan man hoppe uforstyrret af den anden. Da ovale trampoliner også er runde i enderne, vil man også her blive ført ind på trampolinen ved hop.

Dermed er den ovale trampolin også sikrere end de rektangulære trampoliner, samtidig med man får højere hop og plads til flere end på den runde trampolin.

Men helt så højt hopper man ikke som på en rektangulær trampolin.

Oval trampolin eller rektangulær trampolin?

Vi har talt om hvordan den ovale trampolin er et godt kompromis mellem sikkerhed og høje hop.

Netop de højeste hop får man på den rektangulære trampolin.

Rektangulære, aflange trampoliner, har den største overflade og giver derfor et højere bounce, som gør det muligt at lave mere avancerede spring og øvelser.

Det er også derfor man træner og holder konkurrencer på aflange trampoliner.

Har du derfor nogen i huset, der er virkelig passionerede om springgymnastik, så vil en rektangulær trampolin nok gøre stor glæde.

Men med de høje hop følger selvfølgelig også en større risiko. Modsat de runde og ovale trampoliner, vil man ikke automatisk bliver ført ind mod midten på en rektangulær trampolin. Derfor anbefales de ikke til de mindste børn og uøvede.

Oval trampolin til nedgravning

Ovale trampoliner fås både som klassiske modeller på ben og som modeller til nedgravning, hvor der kan vælges mellem:

 • Inground
 • Flatground

Flatground trampoliner ligger helt plant med haven og betyder at man bare kan løbe ud og ind på trampolinen.

Inground trampoliner er hævet ca. 20cm over jorden, så man skal altså gå af og på, modsat inground trampolinen.

Det kræver lidt mere gravearbejde at få en flatground trampolin, hvilket betyder en ekstra udgift.

Du kan læse mere om nedgravning af trampolin på linket nedenunder.

Læs også: Nedgravning af trampolin pris