Har du eller dit barn en havfrue i maven, og reder I håret med en dinkelhopper som Ariel i Den Lille Havfrue? Så kan drømmen om at svømme som en havfrue snart gå i opfyldelse med en havfruehale til svømning til børn og voksne.

Havfruesvømning er blevet populært de seneste år, og faktisk kan man også gå til det flere steder i landet. Alt det kræver er, at dit barn er en habil svømmer – og så skal udstyret selvfølgelig også være i orden.

Her på siden finder du et godt overblik over, hvilke populære havfruehaler, der findes til både børn og voksne. Den klare testvinder er mærket Fin Fun, som dominerer på markedet med sin gode kvalitet og flotte design.

Bedste havfruehale til børn

Fin Fun havfruehale

 • Mest populære valg
 • Flere farver og modeller
 • Realistisk design
 • God kvalitet og høj sikkerhed

Fin Fun havfruehale - bedste til børn

Til Butik

Det er umuligt at komme uden om FinFun, når vi taler om havfruehaler og havfruehalesæt til børn (eller voksne for den sags skyld).

De absolut mest populære modeller på markedet kommer nemlig fra FinFun, som har vundet den internationale titel ‘Parent’s Choice – Mermaid Tails” flere år i træk.

FinFun er lig med både god kvalitet, flotte designs og den højeste sikkerhed – tre vigtige punkter, når du skal finde den bedste havfruehale til børn.

 1. En havfruehale fra FinFun består af en monofinne, som dit barn sætter sine fødder ned i.
 2. Herefter hiver de et dragt-hylster udover monofinnen og op ad benet, hvorefter den slutter ved maven/hoften. Havfruehalen er stram, så den skal nok sidde godt fast helt af sig selv.

Hos FinFun er sikkerheden som sagt i top. Havfruehalen til børn er åben i bunden, hvilket modvirker, at der bliver fanget luft inde i halen. Luft, som vil tvinge benene op mod vandoverfladen og dermed skabe en utryg situation.

Desuden er der hverken velcro, stropper eller lynlåse på monofinnen. Det er bare at stikke fødderne i – så er dit barn klar til en god svømmetur som havfrue i vandet. Husk dog kun at bruge havfruehalen i svømmehalen eller badekarret og at se efter dit barn, når det svømmer.

Taler vi om de bedste havfruehaler til børn fra Fin Fun, bliver vi nødt til også at nævne de smukke designs.

De er farverige, og med deres specielle 3D-design ser de virkelig realistiske ud. Og hvad fuldender en god svømmetur som havfrue mere end et smukt design, så man faktisk ligner en havfrue?

Bedste havfruehale til voksne

Fin Fun havfruehale til voksne

 • Mest populære valg
 • Flere farver og modeller
 • Havfruehalesæt
 • God kvalitet og flotte designs

Bedste havfruehale til voksne

Til Butik

Hvem siger, at det kun skal være børn, der får lov til at forvandle sig til en smuk og smidig havfrue i svømmehallen?

Du kan også være med!

Og ligesom hos børnene er det mærket FinFun, som er det mest populære valg, når det gælder den bedste havfruehale til voksne.

Både pga. sikkerhed, det flotte design og den gode kvalitet.

Fin Fun laver desuden fine havfruehalesæt til voksne, så du både får monofinne og dragt-hylster.

Hos Fin Fun kan du finde virkelig mange flotte designs, så du kan få lige det look, du ønsker.

De fine designs fra FinFun ser tilmed virkelig realistiske ud – som rigtig fiskeskæl, blot tilføjet en masse smukke farver. Havfruehalen er lavet af polyester og elastan/spandex, så du er sikret en god komfort, når du svømmer i vandet.

Det er en helt speciel følelse at svømme med en havfruehale.

Når du får lært at slå nogle gode slag med halen, vil du mærke, hvordan du suser lynhurtigt og elegant gennem vandet.

Det er enhver barnedrøm, der går i opfyldelse, når havfruehalen kommer på benene.

Det er både sjovt og god træning at svømme med havfruehale som voksen. Her får du en effektiv træning af både ryg, mave og ben, og du bliver endnu bedre til at svømme og bevæge dig elegant i vandet med samlede ben (butterfly svømning). Du kan svømme med havfruehalen sammen med hele familien, med gode venner eller bare helt for dig selv.

Køb Fin Fun havfruehaler hos Watery

Tilbehør til havfruehale

Du eller dit barn har fået jeres havfruehaler på. I er klar til at få en super oplevelse i vandet som havfrue. Men det er som om, der mangler noget. Nemlig tilbehør til din havfruehale.

For at fuldende looket som en smuk havfrue kan du købe både fine overdele (bikinitoppe) og underdele (bikinitrusser). Nogle passer endda helt præcist til den havfruehale, du har købt – her har Fin Fun også et stort udvalg i god kvalitet og mange farver.

Overvej desuden, om du skal investere i et par svømmebriller til de mange dyk som havfrue under vandet. Det kunne være nogen i samme farve som din havfruehale og overdel.

Havfruehale svømning

Sådan svømmer du med havfruehale

Når du svømmer med havfruehale, hænger dine ben sammen. Dine fødder er i en monofinne, og dine ben er i en speciel dragt, der går op til maven/hoften. Dermed er det dine samlede ben, der skal drive dig frem, tilbage og rundt i vandet.

Det er underkroppen, der skal gøre hele arbejdet (det kræver nogle mavemuskler også!). Overdelen af kroppen skal du holde så strømlinet ned langs kroppen som muligt. Du skal derfor kunne svømme butterfly svømning, inden du giver dig i kast med at benytte en havfruehale.

Hvor gammel skal man være for at svømme med havfruehale

Havfruehaler til børn kan købes fra str. 6 år (116). Det er ikke for at udelukke de mindre børn fra den sjove vandleg som havfrue, men det er generelt først ved 6 års alderen, at barnet bliver en god nok svømmer til at kunne svømme i en havfruehale.

Som tommelfingerregel siger man, at barnet skal kunne svømme 25 meter uden hjælpemidler (svømmevinger eller andet). Desuden skal barnet kunne holde vejret i minimum 30 sekunder, før I klikker havfruehalen hjem til svømmetasken. Så svømmefærdighederne skal være i orden – og det er helt op til dig at vurdere, hvornår dit barn er klar til at springe ud i havfruelivet.

Kan man gå til Havfruesvømning?

Tro det eller ej, men jo, det kan man! Også i Danmark. Her skal man ofte være 7 år, før man kan deltage i havfruesvømning som fritidsaktivitet.

Havfruesvømning fungerer som konditionstræning kombineret med styrkeøvelser og vandlege – og selvfølgelig en masse svømmeture med havfruehalen på. Dit barn kan bl.a. gå til havfruesvømning i Odder Svømmeklub og Lystrup Svømmeklub. Desuden åbner nogle svømmehaller op for havfruesvømning som aktivitet i skolernes ferier.

Må man bruge en havfruehale i svømmehal?

Ja, det må man som udgangspunkt gerne. Det vigtige er bare, at barnet ikke svømmer alene. Med en havfruehale på er det nemlig sværere for barnet at komme op af bassinet, og der kræver lidt øvelse, før han/hun er helt vant til havfruehalen. Så husk altid at have barnet under opsyn, og er det under 10 år, skal du gerne være med i vandet også.

Spørg dog altid din lokale svømmehal til råds, hvis du er i tvivl. Der kan være særlige regler, hvor du eller dit barn plejer at svømme.

Er det farligt at svømme med havfruehale?

Al leg og ophold i vand kan være farlig, med mindre man tager de rette forholdsregler. Svømning med en havfruehale er umiddelbart ikke farligt, hvis du overholder følgende retningslinjer:

 • Lad aldrig barnet svømme med havfruehale alene
 • Giv kun barnet havfruehale på, hvis det er +6 år og en habil svømmer
 • Lær dit barn at holde sig lodret i vandet.
 • Læs altid brugsvejledningen først.

Som tommelfingerregel skal du/dit barn kunne svømme 25 meter og holde vejret under vandet i 30 sekunder, før det er tid til at tage havfruehalen på.

Lad desuden havfruehalen blive hjemme fra strandturen, selvom det er fristende at lege Ariel på strandkanten. I svømmehallen er der ingen strøm og mere overskuelige forhold.

Læs mere om sikkerhed i havfruehale hos Sikkerhedstyrelsen.

Se udvalget her

FAQ

Hvad koster en havfruehale?

En havfruehale + monofinne til børn fra Fin Fun koster cirka 600 kr. tilsammen. Til voksne er de lidt dyrere. Der findes billigere modeller end de populære fra Fin Fun.