Trampolin til nedgravning test

En nedgravet trampolin er sikrere og ser pænere ud i haven og så slipper I for nabobrok over hoppende børn.

I denne artikel har vi fundet og testet nogle af de mest populære trampoliner på markedet. Vi har blandt andet brugt testresultater fra forbrugerorganisationer som det engelske “Which?” og det svenske “Bäst i Test”, samt Alt.dk herhjemme. Der er et par brands, der går igen og bare rolig – der er også billigere alternativer, der klarer sig godt i test.

Du får også et par råd med til hvor og hvordan du graver trampolinen ned. Har du brug for hjælp til det, kan du læse om hvor meget det koster i afsnittet “Hvad koster det at få nedgravet en trampolin”.

Brug indholdsfortegnelsen til at hoppe i artiklen

God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse

ANNONCE
BERG Elite

Dette er trampolinen til de vildeste, højeste og sjoveste hop!

Absolut topmodel fra hollandske BERG, til klub eller institution, hvor der skal hoppes seriøst og hvor det kræves at alle hop er ensartede og lige høje overalt på trampolinen.

Perfekt til dig der vil træne springgymnastik og have det sjovt samtidig.

BERG Champion

BERG Champion har fået gode anmeldelser og vundet “bedst i test” i en lang række forbrugertest.

I de test, hvor BERG Champion ikke vinder, klarer den sig alligevel godt, med flotte karakterer, hvor den ofte roses for stabil ramme og høj sikkerhed

BERG Favorit

BERG Favorit er den billigste model fra BERG.

Her får du samme gode kvalitet og sikkerhed, som ved de andre modeller, men til en billigere pris.

Dette er trampolinen til mindre børn og kommer med sikkerhedsnet og ben.

Fås også som inground.

Sådan har vi udført testen

Vi har ikke selv haft mulighed for at købe alle trampolinerne og teste dem. Skulle vi lave en egentlig videnskabelig test ville det koste titusindvis af kroner.

Derfor har vi i stedet valgt at undersøge de test, der allerede er lavet. Her har vi set på danske test, men også udenlandske test fra blandt andet Sverige og Norge. Der er nemlig ikke lavet ret mange test af trampoliner i Danmark endnu.

Vi sammenligner også objektive kriterier som antal fjedre, kantpude, sikkerhedsnet og lignende. Her kan du bruge vores tabel nedenunder, til at finde en trampolin der netop matcher jeres ønsker.

I tillæg har vi fundet anbefalinger fra tilfredse kunder på sociale medier, Trustpilot og forummer.

Tilsammen mener vi det giver det bedste billede af hvilke trampoliner danske familier foretrækker

Top 3 trampoliner til nedgravning

BERG Champion Inground

Lägsta pris: 4.399,00 hos Abilicaonline.dk
vejledende pris for størrelse 330cm

Se priser på andre størrelser og modeller:

Standard: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Inground: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

BERG Champion har fået gode anmeldelser og vundet “bedst i test” i en lang række forbrugertest. I de test, hvor BERG Champion ikke vinder, klarer den sig alligevel godt, med flotte karakterer, hvor den ofte roses for stabil ramme og høj sikkerhed.

Topmodel fra hollandske BERG

Airflow springdug

BERG Champion har en patenteret springdrug, som tillader 50% mere luft gennemstrømning. Det giver højere hop!

Twinspring fjedre

BERG Champion har såkaldte twingspring fjedre, hvor dugen er fæstnet med flere fjedre end andre modeller.

Ekstra sikkerhed

BERG Champion har ekstra god sikkerhed i forhold til andre modeller. Tykkere kantpude, bedre sikkerhedsnet og andre tiltag.

Mere om BERG Champion

Champion er topmodellen fra den hollandske producent BERG. Den har mere tilfælles med prof-modellen BERG Elite, end den har med de billigere modeller Talent og Favorit, fra samme forhandler.

Champion adskiller sig fra billigere modeller på en række afgørende områder.

Bedre og flere fjedre

BERG Champion har de patenterede Twin Spring fjedre, hvor man fæstner springdugen i en v-form. Det giver et bedre, kraftigere og mere ensartet opspring. Det gør at den kan bruges af alle, mindre børn og større børn, samt når mor og far vil hoppe med.

Fokus på sikkerhed

Sikkerhed er i højsædet med Champion, hvor denne model er markant bedre end de billigere modeller. Stellet er meget stabilt og roses i test fra blandt andet det svenske forbrugermagasin Leva&Bo. Her får BERG topkarakteren 5 ud af 5, for ramme og konstruktion.

BERG Champion får topkarakter for ramme og konstruktion

Kantpuden er desuden bredere, 3cm tyk, hvilket er en cm mere end på den billigere model Favorit.

Når det gælder sikkerhed adskiller Champion sig også fra de billigere modeller. Stellet er tykkere og svejsninger og fæstninger er mere robuste. Det samme er kantpuden der er bredere og tykkere (3cm vs 2cm). Køber du sikkerhedsnet vil du også straks kunne se forskellen. Her er stolperne, som nettet sidder fast på, nemlig buet udad, så de kommer længere væk fra trampolinen. Det gør at der er mindre risiko for skader, hvis uheldet skulle være ude.

Lägsta pris: 4.399,00 hos Abilicaonline.dk

Jumpking

Lägsta pris: 7.999,00 hos Homeshop.dk
vejledende pris for størrelse 330cm

Se priser på andre størrelser og modeller:

Standard: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Inground: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Jumpking er et amerikanske trampolinfirma, der i Danmark forhandles online af Coop. I Danmark er mærket ikke specielt kendt, men i vores research har vi fundet en test af trampoliner i det amerikanske Consumer Reports, der nogenlunde svarer til væres TÆNK. Her scorer Jumpking rigtig godt og kommer ind som nr. 2 på listen over trampoliner i testen, der ellers inkluderer 20+.

Jumpking koster, med Coop medlemskab, omkring 3500kr, hvilket før den små tusind kroner billigere end for eksempel BERG Champion (vores testvinder) og omkring 1000kr dyrere end for eksempel Jumpmaster 365 Inground.

Sammenligning af BERG Champion, Jumpking og Jumpmaster 365

Antal fjedre: 96, 80, 72
Maks personvægt: 100, 120, 120
Kantpude tykkelse: 3, 2, 3

Jumpking er altså en god mellemvare mellem en topmodel som BERG Champion og en budget-model som Jumpmaste 365.

Lägsta pris: 7.999,00 hos Homeshop.dk

Rektangulær trampolin til nedgravning

Rektangulære trampoliner giver det bedste og højeste hop, derfor bruger man dem også i trampolinklubben. Har du større børn, der gerne vil hoppe seriøst og måske gå til trampolin, så er den rektangulære trampolin det rigtige valg.

Så er der jo lige det med prisen, for de rektangulære trampoliner kræver kraftigere rammer. Derfor koster de mere. Vi har fundet et par bud i forskellig prisklasse.

Salta Royal Baseground Sport Inground

Lägsta pris: 7.999,00 hos Coop.dk
vejledende pris for størrelse 330cm

Se priser på andre størrelser og modeller:

Standard: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Inground: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Salta trampoliner er hollandsk kvalitet med fokus på sikkerhed. Er du på udkig efter en rektangulær InGround trampolin, der skal kunne give høje hop, med sikkerheden i top og som ikke larmer, så er Royal Baseground Sport Inground et godt bud.

Lydsvag trampolin

Trampoliner kan larme en del, men det er der tænkt over, og gjort noget ved, med Royal Baseground Sport. Her har Salta udviklet deres såkaldte Air Performance System, som altså skulle gøre luftstrømmen omkring trampolinen optimal.

Fjedre i topklasse

Salta har dobbeltgalvaniserede koniske fjedre med en længde på 21mm. Det giver høje hop med bløde landinger.

Lägsta pris: 7.999,00 hos Abilicaonline.dk 42

Salta Excellent Sport Inground

Lägsta pris: 2.499,00 hos Coop.dk
vejledende pris for størrelse 330cm

Se priser på andre størrelser og modeller:

Standard: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Inground: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Rektangulær trampolin til inground fra Salta. Dette er lillebroderen til de dyrere Salta trampoliner, men du får her stadig den gode kvalitet fra den hollandske producent. Denne trampolin har for eksempel færre fjedre end de dyrere modeller, men har samme tykke kantpude, så du ikke går på kompromis med sikkerheden.

Trampolinen kan tåle hele 150kg i max brugervægt, så her kan ungerne trygt hoppe flere stykker og mor eller far kan også hoppe med, hvis I ikke vejer alt for meget.

Lägsta pris: 2.499,00 hos Coop.dk

Rund, oval eller firkantet trampolin?

Havetrampoliner kommer i 3 forskellige former: rund, oval og firkantet. Det kan måske ved første øjekast være svært at regne ud, hvad forskellen er, men der er faktisk ret stor forskel i hoppeoplevelse.

Den runde trampolin bruger alle fjedre, uanset hvor man hopper på trampoliner. For at få det højeste hop skal man hoppe midt på trampolinen, mens man ikke hopper lige højt ved kanten. Desuden bliver man trukket ind mod midten, hvor den er blødest. Det passer godt til mindre børn, som derfor kommer til at hoppe på midten, hvor den er mindre risiko for at falde og slå sig. Ulempen er så, at man ikke kan lave avancerede hop, da disse ofte kræver man hopper fra kanten.

En firkantet eller rektangulær trampolin bruger kun nogle af fjedrene ved et hop. Derfor kan man hoppe ensartet over hele trampolinen. Det gør dem mere velegnet til tricks og saltoer. Desuden lægges der mindre pres på den enkelte fjeder, da de ikke alle bruges ved hvert hop. Da man kan hoppe igennem, også ude i hjørnerne, er det et must med et sikkerhedsnet.

We will be happy to hear your thoughts

Skriv en kommentar