En trampolin til nedgravning er både mere sikker, ser pænere ud i haven og generer naboerne mindre. I denne test af nedgravet trampoliner, giver vi dig et overblik over de bedste inground trampoliner på markedet i 2024.

Du får også et par råd med til hvor og hvordan du graver trampolinen ned. Har du brug for hjælp til det, kan du læse om hvor meget det koster i afsnittet “Hvad koster det at få nedgravet en trampolin”.

God fornøjelse!


Bedste runde trampolin til nedgravning

Den runde trampolin bruger alle fjedre, uanset hvor man hopper på trampoliner.

For at få det højeste hop skal man hoppe midt på trampolinen, mens man ikke hopper lige højt ved kanten.

Desuden bliver man trukket ind mod midten, hvor den er blødest.

Det passer godt til mindre børn, som derfor kommer til at hoppe på midten, hvor den er mindre risiko for at falde og slå sig. Ulempen er så, at man ikke kan lave avancerede hop, da disse ofte kræver man hopper fra kanten.

BERG Champion 430 cm Inground trampolin – Bedst i test

BER Champion inground trampolin bedst i test

Til Butik

BERG Champion har fået gode anmeldelser og vundet “bedst i test” i en lang række forbrugertest. I de test, hvor BERG Champion ikke vinder, klarer den sig alligevel godt, med flotte karakterer, hvor den ofte roses for stabil ramme og høj sikkerhed.

Hvorfor vælge BERG Champion inground?

Airflow springdug

BERG Champion har en patenteret springdrug, som tillader 50% mere luft gennemstrømning. Det giver højere hop!

Ekstra sikkerhed

BERG Champion har ekstra god sikkerhed i forhold til andre modeller. Tykkere kantpude, bedre sikkerhedsnet og andre tiltag.

Topmodel

Champion er topmodellen fra den hollandske producent BERG. Den har mere tilfælles med prof-modellen BERG Elite, end den har med de billigere modeller Talent og Favorit, fra samme forhandler.

Champion adskiller sig fra billigere modeller på en række afgørende områder.

Bedre og flere fjedre

BERG Champion har de patenterede Twin Spring fjedre, hvor man fæstner springdugen i en v-form. Det giver et bedre, kraftigere og mere ensartet opspring. Det gør at den kan bruges af alle, mindre børn og større børn, samt når mor og far vil hoppe med.

Fokus på sikkerhed

Sikkerhed er i højsædet med Champion, hvor denne model er markant bedre end de billigere modeller. Stellet er meget stabilt og roses i test fra blandt andet det svenske forbrugermagasin Leva&Bo. Her får BERG topkarakteren 5 ud af 5, for ramme og konstruktion.

BERG Champion får topkarakter for ramme og konstruktion

Kantpuden er desuden bredere, 3cm tyk, hvilket er en cm mere end på den billigere model Favorit.

Når det gælder sikkerhed adskiller Champion sig også fra de billigere modeller. Stellet er tykkere og svejsninger og fæstninger er mere robuste.

Det samme er kantpuden der er bredere og tykkere (3cm vs 2cm).

Køber du sikkerhedsnet vil du også straks kunne se forskellen. Her er stolperne, som nettet sidder fast på, nemlig buet udad, så de kommer længere væk fra trampolinen. Det gør at der er mindre risiko for skader, hvis uheldet skulle være ude.


JumpMaster 365 InGround – Bedst til prisen

Til Butik

JumpMaster 365 cm inground er efterhånden blevet en meget eftertragtet trampolin i Danmark.

Trampolinen har en diameter på 365, hvilket er en god mellem størrelse, hverken for lille eller for stor. Passer perfekt til de fleste haver og børn i alle aldre.

Selve kvaliteten på trampolinen er meget høj sammenlignet med prisniveauet.

Kantpolstring på 38 cm der sikre børnene ikke hopper ud i de 72 fjedre trampolinen er udstyret med.

Se monteringsvideoen fra Abilica Online, der forhandler trampolinen.


Salta nedgravningstrampolin – Premium Ground – Ø 366 cm

Til Butik

Salta premium ground er en af de mest populære runde trampoliner til negravning på markedet.

Salta er et hollandsk brand, der i løbet af de sidste par år har taget kampen op med BERG, der også er et hollandsk firma.

Deres CE mærkede trampoliner er kendt for god kvalitet og fornuftige priser, hvor du typisk får dem 30-40% billigere end de dyreste brands i samme kategori.

Her får vi fundet deres Premium Ground model til nedgravning, en rund trampolin i størrelsen 366 cm i diameteren.

Trampolinen er godkendt til 120 kg., så der kan være plads til flere glade hoppende børn, men husk at holde øje og fortæl om sikkerhed.


Bedste firkantet trampolin til nedgravning

BERG Ultim Favorit 410 Inground Grå inkl Comfort sikkerhedsnet

BERG Ultim Favorit 330 Inground Sort inkl Comfort sikkerhedsnet

Til Butik

Berg Favorit er vores valg af mellemklasse trampolin, der giver mest værdi for pengene i form af høje hop, holdbarhed og sikkerhed.

Berg Favorit er den trampolin i mellemklassen, der klarer sig bedst i test og får mange rosende ord med på vejen.

Den hollandske producent Berg laver flere af markedets bedste trampoliner og Favorit er deres bud på en mellemklasse trampolin, der kombinerer sikkerhed, sjov og pris i en fornuftig pakke.

Den har blandt andet vundet bedst i test hos Alt for Damerne og været top 3 i en test udført af Sveriges Teknologiske Institut.

Du får BERG Favorit i flere størrelser fra 2.8 meter til 4.1 meter. Det er derfor også en velegnet trampolin til små haver. Vi har valgt at vise den store frem, da den er klart bedst til tricks.


Salta nedgravningstrampolin – Comfort Ground – 214 x 305 cm

Til Butik

Endnu en god trampolin fra hollandske Salta, her deres Salta Comfort model der er firkantet og garant for mange glade timer i haven med hop og barnelatter.

Det er en firkantet trampolin der er velegnet til begyndere og som fås i flere størrelser fra den mindste på 2.1 meter til den største på 3.7 meter.

Det er derfor en trampolin der passer godt til små haver og til begyndere.

Med en maks brugervægt på 120kg kan den fortsat bruges når børnene er blevet større og den tåler fint at man tumler og leger flere personer på den.


Bedste ovale trampolin til nedgravning

Grand Champion 350 Inground Grøn

Til Butik

BERG Champion er bestselleren fra det testvindende hollandske firma BERG, som står i rigtig mange danske haver.

Grand Champion er den ovale version af den populære og “bedst til prisen” model, Champion.

Det er oval trampolin der fås i flere størrelser, fra 3.5 meter i længden til hele 5.2 meter. Du kan altså få den i en størrelse der passer til din have uanset hvor meget plads du har.

Oval trampolin kombinerer høje hop og sikkerhed

Ovale trampoliner kombinerer de høje hop fra de aflange trampoliner, med sikkerheden fra de runde trampoliner.

Hvordan det?

Jo, den aflange trampolin giver de højeste hop og de mest ensartede hop, det er dem der bruges i klubben og til konkurrence. Her hopper du lige højt uanset hvor på trampolinen du hopper.

De runde trampoliner er anderledes, her hopper man højest på midten af trampolinen og hopper du i kanterne vil du blive ført ind mod midten. Smart for sikkerheden og risikerer risiko for at hoppe udenfor.

Den ovale trampolin kombinerer altså det bedste fra begge trampoliner, hop højere, men større sikkerhed.

TwinSpring fjedre og ekstra tyk kantpude

Ligesom de andre Champion modeller (og Elite) har denne trampolin de patenterede TwinSpring fjedre, der ifølge BERG giver et bedre hop end de enkeltstående fjedre, som du kender fra Favorit modellen og andre billigere modeller.

Kantpuden på BERG Grand Champion er 38cm bred og 3cm tyk og dækker fjedre og kanter.


Bedste aflange trampolin til nedgravning

Rektangulære trampoliner giver det bedste og højeste hop, derfor bruger man dem også i trampolinklubben. Har du større børn, der gerne vil hoppe seriøst og måske gå til trampolin, så er den rektangulære trampolin det rigtige valg.

Så er der jo lige det med prisen, for de rektangulære trampoliner kræver kraftigere rammer. Derfor koster de mere. Vi har fundet et par bud i forskellig prisklasse.

BERG Ultim Champion 330 InGround Sort

Til Butik

BERG Champion er vores testvinder og en af de bedst sælgende trampoliner i Danmark.

Denne model, Ultimate Champion, er den aflange version af Champion modellen fra hollandske BERG.

Det er en trampolin til høje og vilde spring, men til en pris hvor flere kan være med end topmodellen Ultimate Elite.

Til en pris fra 5500kr og op er det en trampolin der ligger i samme prisklasse som konkurrenterne fra Salta og EXIT. Prisen stiger dog rimelig hurtigt med størrelsen.

Den mindste model er 3.3 x 2.2 meter og den største er 4.2 x 2.5 meter.

Stor rektangulær trampolin til høje hop

Rektangulære trampoliner er den type trampolin der bruges i OL og klubberne. Det er fordi de giver samme høje hop, uanset hvor man hopper på trampolinen.

Hvis du derfor har en seriøs hopper og gymnast derhjemme, vil de helt sikkert blive meget glade for at få en aflang trampolin.

Tyk kantpude skjuler fjedre og ramme

Kantpolstringen er 30mm tyk og beskytte derfor godt mod både kant og fjedre, så ingen fingre kommer i klemme eller landinger på rammer.


Salta Royal Baseground Sport Inground 214 x 305 cm

Til Butik

Salta trampoliner er hollandsk kvalitet med fokus på sikkerhed. Er du på udkig efter en rektangulær InGround trampolin, der skal kunne give høje hop, med sikkerheden i top og som ikke larmer, så er Royal Baseground Sport Inground et godt bud.

Det er den største trampolin fra Salta og har den rektangulære olympiske form, som er vigtig når du skal have de højeste hop og lave de vildeste øvelser.

Prismæssigt er vi langt lavere end topmodellen fra BERG ovenover, så hvis du gerne vil have en stor rektangulær trampolin til nedgravning, så er der altså penge at spare på at vælge Salta.

Stor rektangulær trampolin på 4 meter

Salta Royal Baseground Sport er en rektangulær på 4 x 2.5 meter, hvilket er en stor trampolin, men ikke helt så stor som de største, som typisk er 5 x 3 meter.

Den rektangulære form er den der bruges i klubben, fordi den giver de højeste og mest ensartede hop.

Det er altså en trampolin for entusiasten der ikke kan få nok.

4.7 stjerner ud af 5 hos Google Shopping

Salta forhandles af flere butikker i Danmark, så der er godt med kundeanmeldelser at finde.

På Google Shopping kan man finde i hvert fald mange af dem og her får Salta trampoliner 4.7 ud af 5 stjerner baseret på 111 anmeldelser (Februar 2022).

Det er dog for Salta trampoliner som helhed og ikke specifikt denne model.

Lydsvag trampolin

Trampoliner kan larme en del, men det er der tænkt over, og gjort noget ved, med Royal Baseground Sport. Her har Salta udviklet deres såkaldte Air Performance System, som altså skulle gøre luftstrømmen omkring trampolinen optimal.

Fjedre i topklasse

Salta har dobbeltgalvaniserede koniske fjedre med en længde på 21mm. Det giver høje hop med bløde landinger.


Bedste professionelle trampolin til nedgravning

Ultim Elite FlatGround 500 sort trampolin til nedgravning

Til Butik

Ultimate Elite er topmodellen fra hollandske BERG, som har lavet rigtig mange af trampolinerne i danske haver.

Her får du en trampolin til de vildeste, de højeste og sjoveste hop, men må også betale lidt ekstra for det.

Med en pris på omkring 20.000kr for de største modeller er BERG Ultimate nok mest til dem der virkelig er vilde med at hoppe og måske går til gymnastik.

Eller bare til jer der vil have en stor trampolin, hvor der er plads til flere kan hoppe samtidig (husk at lære børnene om sikkerhed).

Rektangulær trampolin på 5 meter

BERG Ultimate Elite er en STOR trampolin på 5 x 3 meter i den karakteriske rektangulære form, som du kender det fra olympiske trampoliner.

Den rektangulære form giver højere hop og ikke mindst ensartede hop, uanset hvor på trampolinen man er. Det gør det muligt at lave flere slags hop og øvelser end på en rund trampolin.

Fjedrene i trampolinen er de patenterede TwinSpring fjedre og dugen har AirFlow teknologien, som giver mindre luftmodstand.

Her får man altså en trampolin der er ligesom dem i klubben og det kan jo være en god mulighed for at træne videre derhjemme.

Sikkerhed i top med ekstra tyk kantpude

Når man nu kan hoppe højt på BERG Ultimate Elite, så er det godt der er tænkt på sikkerheden og det er der med en ekstra tyk og bred kantpude, der er 4.5cm tyk og 44cm bred.

Alle kanter og fjedre er derved dækket, så hverken hår, hovede eller hænder kan sidde fast og få sig en rusketur.

Ifølge forhandleren Abilica har kantpuden derfor en 2-3 gange længere levetid end Champion modellen.

Da man rigtig kan få luft under vingerne med denne trampolin er der mulighed for at få sikkerhedsnet, hvad man ikke plejer at have til en inground/flatground trampolin.

Det skal du vide om at købe trampolin til nedgravning

En nedgravet trampolin har mange fordele: Den fylder mindre i haven, den kan være sikrere og du kan få den i større størrelser, til de højeste hop.

Så meget koster det at få gravet trampolinen ned

Men der er også ulemper, ikke mindst skal du betale for at få gravet et hul i haven. Læs vores guide “Nedgravet trampolin – sådan gør du” for at se hvad det koster og hvordan du gør.

Når trampolinen er på plads er de fleste rigtig glade for at have valgt denne løsning. Børnene kan bare løbe ud på trampolinen og lege og på den måde bliver den en integreret del af haven.

Vælg den rigtige form

De nedgravede trampoliner fås i flere former: rund, firkantet, rektangulær og aflang.

  • De runde trampoliner er velegnet til mindre børn, da man hopper højest på midten og derfor har mindre risiko for at hoppe ud over kanten.
  • De firkantede og rektangulære trampoliner giver samme hop overalt på trampolinen, velegnet til større børn og øvede. Firkantede trampoliner er velegnede til små haver.
  • De ovale trampoliner er en kombination af rund og aflang og giver høje hop med mere sikkerhed, men fylder også.

Bedre sikkerhed

Sikkerhedsnet behøver man normalt ikke, men hvis du køber en af de største aflange modeller, kan det være en god ide, da man på de aflange trampoliner kan få noget seriøs luft under vingerne.


Rund, oval eller firkantet trampolin?

Havetrampoliner kommer i 3 forskellige former: rund, oval og firkantet. Det kan måske ved første øjekast være svært at regne ud, hvad forskellen er, men der er faktisk ret stor forskel i hoppeoplevelse.

En firkantet eller rektangulær trampolin bruger kun nogle af fjedrene ved et hop. Derfor kan man hoppe ensartet over hele trampolinen. Det gør dem mere velegnet til tricks og saltoer. Desuden lægges der mindre pres på den enkelte fjeder, da de ikke alle bruges ved hvert hop. Da man kan hoppe igennem, også ude i hjørnerne, er det et must med et sikkerhedsnet.