Med et stort vandland og en vandrutsjebane stående i haven kan børnene både lege, bade, rutsje og plaske rundt i det kølende vand i timevis, samtidig med at de er godt underholdt.

Når solen lader sine varme stråler skinne ned over os, er det dejligt at være udenfor og helst så meget, som det overhovedet er muligt.

På de dage hvor solen varmer lidt for meget, kan det derfor være dejligt at køle sig af i et badebassin, eller løbe igennem vandslangens kølige vandstråler.

Og med en af de populære og udfordrende oppustelige vandparker, i flere forskellige farver og størrelser, kan ungerne få lov til at more sig i adskillige timer sammen med alle deres venner.

I denne artikel har vi fundet frem til hele 7 forskellige sjove og udfordrende vandrutsjebaner, som passer både til haven og til poolen. Her kan du blandt andet også læse om de forskellige modeller, og om hvad der er godt at vide, før du vælger at købe en, samt hvad det er, du præcis kan forvente af de mange populære vandrutsjebaner.


Oppustelige vandrutsjebaner til haven

Mount Splashmore

  • Størrelse 435 x 286 x 267 cm

Mount Splashmore

Til Butik

Lad børnene få lysterne styret med denne oppustelige rutsjebane Mount Splashmore fra H20GO. Med den flotte og farverige hoppeborg er der rig mulighed for, at børnene ikke kommer til at kede sig i haven, når sommeren kommer. Hoppeborgen er fremstillet i stærkt PVC-coatet polyester materiale med dobbeltsyninger, som sikrer en stor holdbarhed.

Det superflotte oppustelige minivandland, byder på timevis af sjov for de små. Den indeholder en vandrutsjebane, en vandkanon og en klatrevæg, som alt sammen kan holde børnene aktive i adskillige timer, uden at det bliver kedeligt.

Den store hoppeborg er nem at sætte op, det eneste du behøver, er at tilsætte vand og ved hjælp af den indbyggede blæsepumpe, kan du pumpe det store vandland op på bare 2 minutter.

Vandrutsjebanen er bygget til at holde til 5 personer af gangen og kan indeholde 1086 liter vand.

Hoppeborgen indeholder:

  • Hoppepude
  • 1 blæser med tilhørende pløkker
  • 1 reparationssæt
  • 1 sprøjte til vand

Se alle oppustelige vandland fra Moreland


Happy Hop Waterslide

  • Størrelse 600 x 215 x 255 cm

Happy Hop Waterslide

Til Butik

Happy Hop Waterslide er den perfekte vandrutsjebane for børn, og så er den nem at stille op i haven. Hoppeborgen er lavet med hele to vandrutsjebaner, som er ved siden af hinanden, og gør det derfor muligt at lade to børn køre ned af rutsjebanen på samme tid.

Ovenover de 2 rutsjebaner finder du 2 små automatiske vandkanoner, som sørger for at sprøjte begge rutsjebaner til med vand, så børnene hurtigt kan glide ned i den lille minipool, som findes for enden af de 2 rutsjebaner.

Vandrutsjebanen er fremstillet af et slidstærkt materiale, som sikrer en god holdbarhed.

Tvillinge vandrutsjebanen er bygget til at holde til 2 personer med en fælles vægt på max 200 kg.

Se alle oppustelige vandland fra Moreland


Happy Hop oppustelig vandpalads

  • Størrelse 450 x 320 x 240 cm

Happy Hop oppustelig vandpalads

Produktet er pt. udgået

Denne farverige hoppeborg er designet til at kunne lidt af hvert. Med både vandrutsjebane, tunnel, basket kurv, boksepuder og klatrevæg, er der plads til mange timers sjov for børn i alle aldre.

Den oppustelige hoppeborg er også et hit til arrangementer, hvor der er mange børn, som har brug for at få brændt noget krudt af.

Happy Hop vandpalads kan bære en vægt på max 180 kg.

Se alle oppustelige vandland fra Moreland


Oppustelige vandland til haven

Bestway vandpark

  • Størrelse 505 x 340 x 265 cm

Bestway vandpark

Produktet er pt. udgået

Denne farverige hoppeborg er designet til at kunne lidt af hvert. Med både vandrutsjebane, tunnel, basket kurv, boksepuder og klatrevæg, er der plads til mange timers sjov for børn i alle aldre.

Den oppustelige hoppeborg er også et hit til arrangementer, hvor der er mange børn, som har brug for at få brændt noget krudt af.

Happy Hop vandpalads kan bære en vægt på max 180 kg.

Se alle oppustelige vandland fra Moreland


Oppustelige glidebaner

Splash Pool glidebane

  • Størrelse 505 x 340 x 265 cm

Splash Pool glidebane

Til Butik

Denne glidebane Splash Pool fra EuroToys, er den perfekte glidebane på en varm sommerdag. Størrelse 342 x 213 x 38 cm.

Den farverige glidebane måler hele 342 cm, så der er gode muligheder for at få godt med fart på, hvis man tager et godt tilløb.

Glidebanen kræver, at du tilslutter vand i den øverste del, hvorefter vandet bliver pumpet ud af små huller, som sikrer, at glidebanen hele tiden er glat. Glidebanen er et kæmpehit i varmen, selv for de store vandhunde.

Se alle oppustelige glidebaner fra EuroToys

Derfor skal du have et oppusteligt vandland i haven

Så fedt er dit oppustelige vandland nok ikke, men med lidt fantasi så kan det måske blive næsten lige godt

Alle børn elsker alt, hvad der har med vand at gøre, og har du ikke allerede at vandbassin eller en pool til haven, så er det måske på tide at få fat i et af populære oppustelige vandland. Vandlandet vil for de fleste små og store børn være det bedste, du kan stille op i haven.

Der findes mange forskellige slags vandland til haven, men en god ide er at vælge en af dem, som skal pustes op. Her kan børnene nemt lege i adskillige timer, og det oppustelige underlag er med til at forhindre, at de kommer til skade, når det går vildt for sig under de sjove lege i vand.

Et vandpalads i haven har også mange andre fordele, end blot at lade børnene boltre sig rundt i vandet. Et oppusteligt vandland kan nemlig også være et kæmpe hit, den dag der skal holdes børnefødselsdag for de små. Og har I en af de store vandparker, er der intet, der forhindrer alle børnene i at deltage i de sjove vand krige og vandlege.

Et oppusteligt vandland i haven skal også ses som et godt alternativ til det offentlige vandland, som på grund af COVID19 desværre er lukket eller delvist lukket. Så har I derfor ikke mulighed for at komme i vandet andre steder end derhjemme, så er et vandland hjemme i haven en fantastisk ide til de små til sommer.

Sådan bruger man et oppusteligt vandland

Selvom det er meget enkelt og ligetil at bruge et af de populære vandlande derhjemme, så er der alligevel få ting, som er vigtige at have styr på, inden du investerer i et. Det er ikke svært at sætte et vandland op i haven, det eneste det egentlig kræver, er, at du har den nødvendige plads til at sætte det op.

Din græsplæne skal også helst være nogenlunde jævn, der må ikke være små bakker eller ujævnheder, som gør underlaget ujævnt. Med et ujævnt underlag risikerer du bare, at vandet ender i den ene ende af bassinet, hvilket selvfølgelig ikke er meningen.

Generelt skal du også vælge et vandland af en god kvalitet, og her er de fleste heldigvis fremstillet i slidstærkt PVC-materiale, som sikrer dig et godt og solidt vandland, som ikke ender med at gå i stykker med det samme, du bruger det.

Til nogle af de forskellige vandrutsjebaner og legetårne medfølger der en pumpe, som hjælper til med at fordele alt vandet rundt i hele vandlandet. Det er dog ikke altid, at den medfølger, og den skal derfor købes separat. Når du skal vælge en pumpe til et vandland til haven, kan det godt betale sig at købe en elektrisk pumpe, da du hurtigt får ondt både i arme og ben, hvis du skal bruge en fod- eller håndpumpe.

1. Tilslut dit vandland til rindende vand

Alle vandparker og vandrutsjebaner skal tilsluttes vand, og derfor er det nødvendigt, at du placerer jeres vandpark, hvor der er adgang til vand. Fordelen er helt klart, at vandlandet er meget nemt at sætte op, men også meget enkelt at pakke sammen igen.

Når du pakker vandlandet sammen igen, skal du være særlig opmærksom på at skylle den ren for snavs og græs og samtidig sørge for, at den er helt tør, inden du pakker den væk i den medfølgende taske.

2. Sørg for at sikkerheden er i orden

Alle de forskellige vandparker og vandland er udstyret med stabile støtter langs siderne, disse er med til at sikre, at vandlandet står sikkert og stabilt på underlaget. Det sikrer samtidigt også, at børnene nemt kan gribe fat i de håndtag, som sidder på vej op til rutsjebanen eller klatrevæggen.

Selvom der ved hver enkelt vandpark er taget alle forudsætninger for at lave et sikkert legemiljø for de små, så skal hver eneste af de forskellige hoppeborge bruges med omtanke og fornuft. Det betyder også, at der altid skal holdes et vågent øje med børnene, især hvis de er meget små og særligt, når de har med vand at gøre.

Vandpark, Vandrutjsebane eller Vandborg?

Forskellen på en vandpark, en vandrutsjebane og en vandborg er egentlig ikke så stor, for de forskellige navne er faktisk bare navne for det samme produkt. Der findes dog mange forskellige størrelser og forskellige udformninger, hvor nogle bare har en enkelt rutsjebane, mens andre også er lavet med klatrevæg og vandkanoner.

Før du går ud og køber en af de smarte vandparker, er det en god ide at afklare din families behov. Det kan nemlig være en stor udskrivning, og derfor en udskrivning som er givet dårligt ud, hvis I ender med ikke at bruge vandparken, fordi den enten er alt for stor eller alt for lille.

Tænk derfor over, hvor mange personer vandparken eller vandlandet skal bruges til. Er den kun beregnet til at blive brugt en gang imellem, i weekender og ferier, eller skal den kunne holde til at stå fremme hele sommeren, så er det overvejelser, du bør have i baghovedet, før du bestiller jeres vandpark. Det kan også være, at du gerne vil have en ensfarvet vandborg, måske fordi du synes, at modellerne i de mange forskellige farver, bliver alt for meget at se på.

Når du har fundet svar på alle dine spørgsmål vedrørende vandrutsjebanen til haven eller til poolen, er det meget nemmere at finde frem til den vandpark, som er den bedste til dit og din families ønsker og behov.

Se alle oppustelige vandland fra Moreland