Firkantet Trampolin Test

Hvis du gerne vil blive bedre til springgymnastik, så er en firkantet trampolin det eneste rigtige valg. Det er nemlig firkantede trampoliner som der hoppes på til OL og til konkurrencer.

Her får man nemlig kraft og højde i springene og man kan lave mere tekniske spring.

En almindelig rund havetrampolin er fin til at hoppe for hyggens skyld, men hvis du kender nogen der brænder for hop og gymnastik, så er det den firkantede trampolin der skal til.

I denne artikel har vi testet de bedste og mest populære firkantede trampoliner. Vi har også fundet rektangulære, større trampoliner, helt op til 5 meter i længden.

Læs hele artiklen eller brug indholdsfortegnelsen til at hoppe i indholdet.

Indholdsfortegnelse

ANNONCE

Bedst i Test

BERG Ultimate Champion Inground

Billigste pris: 4.779,00 hos Abilicaonline.dk
vejledende pris for størrelse 330cm

Se priser på andre størrelser og modeller:

Standard: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Inground: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

BERG Champion har fået gode anmeldelser og vundet “bedst i test” i en lang række forbrugertest. I de test, hvor BERG Champion ikke vinder, klarer den sig alligevel godt, med flotte karakterer, hvor den ofte roses for stabil ramme og høj sikkerhed.

Topmodel fra hollandske BERG

Airflow springdug

BERG Champion har en patenteret springdrug, som tillader 50% mere luft gennemstrømning. Det giver højere hop!

Twinspring fjedre

BERG Champion har såkaldte twingspring fjedre, hvor dugen er fæstnet med flere fjedre end andre modeller.

Ekstra sikkerhed

BERG Champion har ekstra god sikkerhed i forhold til andre modeller. Tykkere kantpude, bedre sikkerhedsnet og andre tiltag.

Billigste pris: 4.779,00 hos Abilicaonline.dk

Salta Royal Baseground Sport Inground

Billigste pris: 7.999,00 hos Coop.dk
vejledende pris for størrelse 330cm

Se priser på andre størrelser og modeller:

Standard: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Inground: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Salta trampoliner er hollandsk kvalitet med fokus på sikkerhed. Er du på udkig efter en rektangulær InGround trampolin, der skal kunne give høje hop, med sikkerheden i top og som ikke larmer, så er Royal Baseground Sport Inground et godt bud.

Lydsvag trampolin

Trampoliner kan larme en del, men det er der tænkt over, og gjort noget ved, med Royal Baseground Sport. Her har Salta udviklet deres såkaldte Air Performance System, som altså skulle gøre luftstrømmen omkring trampolinen optimal.

Fjedre i topklasse

Salta har dobbeltgalvaniserede koniske fjedre med en længde på 21mm. Det giver høje hop med bløde landinger.

Billigste pris: 7.999,00 hos Abilicaonline.dk 42

Jumpking

Billigste pris: 5.699,00 hos Coop.dk
vejledende pris for størrelse 330cm

Se priser på andre størrelser og modeller:

Standard: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Inground: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Jumpking er et amerikanske trampolinfirma, der i Danmark forhandles online af Coop. I Danmark er mærket ikke specielt kendt, men i vores research har vi fundet en test af trampoliner i det amerikanske Consumer Reports, der nogenlunde svarer til væres TÆNK. Her scorer Jumpking rigtig godt og kommer ind som nr. 2 på listen over trampoliner i testen, der ellers inkluderer 20+.

Jumpking koster, med Coop medlemskab, omkring 3500kr, hvilket før den små tusind kroner billigere end for eksempel BERG Champion (vores testvinder) og omkring 1000kr dyrere end for eksempel Jumpmaster 365 Inground.

Sammenligning af BERG Champion, Jumpking og Jumpmaster 365

Antal fjedre: 96, 80, 72
Maks personvægt: 100, 120, 120
Kantpude tykkelse: 3, 2, 3

Jumpking er altså en god mellemvare mellem en topmodel som BERG Champion og en budget-model som Jumpmaste 365.

Billigste pris: 5.699,00 hos Coop.dk

Firkantet trampolin 5x3 meter til nedgravning

BERG Grand Favorit 520 Inground

Billigste pris: 4.999,00 hos Abilicaonline.dk
vejledende pris for størrelse 330cm

Se priser på andre størrelser og modeller:

Standard: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Inground: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Stor rektangulær trampolin fra hollandske BERG. Grand Favorit måler hele 5,2 meter i længden og er oval i enderne, men er ellers rektangulær og giver derfor det samme gode hop overalt på trampolinen.

BERG trampoliner har, som du kan læse ovenover, vundet et hav af priser for deres trampoliner, der er kendt for overlegen byggekvalitet og sikkerhed.

Grand Favori har tyk kantpolstring på 3cm med en særlig uafhængig polstring på 1cm over fjedrene. Der er derfor ikke risiko for at sidde fast i fjedrene, selv om den yderste kantpude skulle være væk.

Trampolinen har de patenterede BERG “Goldspring” fjedre, som er længere og mere fleksible end billigere fjedre. Fjedrene er galvaniserede og har zink coating, som modvirker rust.

Billigste pris: 4.999,00 hos Abilicaonline.dk

BERG Ultimate Elite FlatGround 500

Billigste pris: 15.429,00 hos Abilicaonline.dk
vejledende pris for størrelse 500cm

Se priser på andre størrelser og modeller:

Standard: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Inground: 270cm, 330cm, 380cm, 430cm, 520cm

Dette er trampolinen til de vildeste, højeste og sjoveste hop!

Absolut topmodel fra hollandske BERG, til klub eller institution, hvor der skal hoppes seriøst og hvor det kræves at alle hop er ensartede og lige høje overalt på trampolinen.

Ultimate Elite trampolinen er specielt udviklet til at man kan lære at lave de vildeste, sejeste hop og tricks. Den måler 5×3 meter, hvilket er rigelig plads til alle mulige og tænkelige hop.
Trampolinen har samme rektangulære form, som de olympiske trampoliner. Det giver suveræn hoppe oplevelse og kontrol.

Ultimate Elite har TwinSpring fjedre i kombination med AirFlow dugen, som giver 50% mindre luftmodstand. Til sammen giver det de højeste hop du kan opdrive på markedet.

Billigste pris: 15.429,00 hos Abilicaonline.dk

Hvilken forskel er der på en rund og en firkantet trampolin?

En rund havetrampolin er de mest almindelige i danske haver. De er gode til almindelige, bløde spring, hvor man hygger sig og har det sjovt. Når man hopper bliver man trukket ind mod midten af trampolinen. Skal man hoppe højt skal det derfor være på midten.

En firkantet havetrampolin giver højere spring og mulighed for mere tekniske spring. På en firkantet trampolin får man nemlig det samme hop, uanset hvor man hopper på den. Du bliver ikke trukket ind mod midten, som på en rund trampolin. Derfor giver en firkantet trampolin mulighed for avancerede og teknisk krævende spring.

3 forskelle på rund og firkantet trampolin

1

Hoppeoplevelse

Det er selvfølgelig hoppeoplevelsen, der er det vigtigste, når man skal vælge trampolin. Hvor højt kan man hoppe og hvor vilde hop kan man lave. Det afhænger selvfølgelig også af størrelse. Du kan hoppe højere på større trampoliner, så trampolinens størrelse skal også matche hvor store børn der skal hoppe på den.

Firkantede trampoliner giver højere hop end runde trampoliner. En rektangulær trampolin giver desuden det samme hop alle steder på trampoliner. Her får man præcis det samme hop i højde og kvalitet, uanset hvor på trampolinen man hopper. Når man hopper på en rund trampolin er der forskel på hvor man hopper og kun i midten får man de højeste hop.

Denne forskel skyldes at fjedrene bruges forskelligt. På en rund trampolin bruges alle fjedre ved hvert hop, mens kun nogen fjedre bruges ved hvert hop på en firkantet trampolin. Det betyder også at der er mindre slid på fjedrene ved hvert hop på en firkantet trampolin.

2

Sikkerhed

Næst efter hoppe oplevelsen følger selvfølgelig sikkerhed. Havetrampoliner er generelt ikke farlige, så længe man hopper på en fornuftig måde og ellers har det rigtige sikkerhedsudstyr.

Er der så nogen forskelle på runde og firkantede trampoliner i forhold til sikkerhed?

Runde trampoliner har lavere hop og det er faktisk en sikkerheds fordel. Man kommer mindre til skade når man hopper lavere. I tillæg bliver man på en rund trampolin trukket ind mod midten på hvert hop. Det er helt sikkert det sikre valg, især til mindre børn.

En firkantet trampolin giver højere hop, også ved kanterne, og det er selvfølgelig lidt mere risikabelt, men det er her du beskytter med sikkerhedsnet og tyk kantpude.

3

Pris

En firkantet trampolin er typisk dyrere end end en rund trampolin. Det er der flere årsager til.

En større trampolin er dyrere end en mindre trampolin og en firkantet trampolin er ofte større i areal end en rund trampolin. Der er også typisk flere fjedre på en firkantet trampolin.

Den dyreste type trampolin er de rektangulære. Det skyldes at de er sværere at producere og at kræver en stærkere ramme. Desuden er de den eneste mulighed hvis du gerne vil have en stor trampolin på 5 meter eller mere.

We will be happy to hear your thoughts

Skriv en kommentar