Hvis du gerne vil blive bedre til springgymnastik, så er en firkantet trampolin det bedste valg. I denne Firkantet trampolin test 2024, har vi undersøgt markedet for firkantede og rektangulære trampoliner og fundet frem til dem vi mener er bedst i test.

En firkantet trampolin har den fordel, at man kan få mere kraft og højde i springene, så du kan lave bedre og mere tekniske spring.

I denne artikel har vi testet de bedste og mest populære firkantede trampoliner. Vi har også fundet rektangulære, større trampoliner, helt op til 5 meter i længden.


Bedst i Test

BERG Ultim Champion 330 Inground – Bedst til prisen

BERG Ultimate Champion Inground - Bedst til prisen

Til Butik

OBS: Dette er BERG Ultim Champion 330 InGround Grøn. Den fås også i andre farver, med sikkerhedsnet og i større størrelser som du kan finde her. Vi har dog valgt at fremvise denne model, da den er billigst.

BERG Champion har fået gode anmeldelser og vundet “bedst i test” i en lang række forbrugertest. I de test, hvor BERG Champion ikke vinder, klarer den sig alligevel godt, med flotte karakterer, hvor den ofte roses for stabil ramme og høj sikkerhed.

Topmodel fra hollandske BERG

Airflow springdug

BERG Champion har en patenteret springdrug, som tillader 50% mere luft gennemstrømning. Det giver højere hop!

Twinspring fjedre

BERG Champion har såkaldte twingspring fjedre, hvor dugen er fæstnet med flere fjedre end andre modeller.

Ekstra sikkerhed

BERG Champion har ekstra god sikkerhed i forhold til andre modeller. Tykkere kantpude, bedre sikkerhedsnet og andre tiltag.


BERG Ultimate Elite FlatGround 500 – Bedst til øvede

 • Topmodel og Testvinder
 • Stor firkantet trampolin

BERG Ultimate Elite FlatGround 500 - Bedst til øvede

Til Butik

Dette er trampolinen til de vildeste, højeste og sjoveste hop!

Absolut topmodel fra hollandske BERG, til klub eller institution, hvor der skal hoppes seriøst og hvor det kræves at alle hop er ensartede og lige høje overalt på trampolinen.

Ultimate Elite trampolinen er specielt udviklet til at man kan lære at lave de vildeste, sejeste hop og tricks. Den måler 5×3 meter, hvilket er rigelig plads til alle mulige og tænkelige hop.
Trampolinen har samme rektangulære form, som de olympiske trampoliner. Det giver suveræn hoppe oplevelse og kontrol.

Ultimate Elite har TwinSpring fjedre i kombination med AirFlow dugen, som giver 50% mindre luftmodstand. Til sammen giver det de højeste hop du kan opdrive på markedet.


BERG Ultim Favorit – Bedst til prisen

 • Testvinder hos Bäst-i-Test.se
 • Testvinder hos Alt for Damerne
 • Top 3 test i Sveriges Tekniske Forskningsinstitut

BERG Ultim Favorit - Bedst til prisen

Til Butik

Berg Favorit er vores valg af mellemklasse trampolin, der giver mest værdi for pengene i form af høje hop, holdbarhed og sikkerhed. For under 4000 kr får du mange års barnelatter og leg.

Berg Favorit er den trampolin i mellemklassen, der klarer sig bedst i test og får mange rosende ord med på vejen. Den hollandske producent Berg laver flere af markedets bedste trampoliner og Favorit er deres bud på en mellemklasse trampolin, der kombinerer sikkerhed, sjov og pris i en fornuftig pakke.


Andre populære firkantede trampoliner

BERG Grand Favorit 520 Inground

 • 5,2 meter x 3 meter
 • Stor rektangulær trampolin
 • Firkantet trampolin 5×3 meter til nedgravning

BERG Grand Favorit 520 Inground

Til Butik

Stor rektangulær trampolin fra hollandske BERG. Grand Favorit måler hele 5,2 meter i længden og er oval i enderne, men er ellers rektangulær og giver derfor det samme gode hop overalt på trampolinen.

BERG trampoliner har, som du kan læse ovenover, vundet et hav af priser for deres trampoliner, der er kendt for overlegen byggekvalitet og sikkerhed.

Grand Favori har tyk kantpolstring på 3cm med en særlig uafhængig polstring på 1cm over fjedrene. Der er derfor ikke risiko for at sidde fast i fjedrene, selv om den yderste kantpude skulle være væk.

Trampolinen har de patenterede BERG “Goldspring” fjedre, som er længere og mere fleksible end billigere fjedre. Fjedrene er galvaniserede og har zink coating, som modvirker rust.


Salta Royal Baseground Sport Inground

 • Til seriøse hoppere

Salta Royal Baseground 305x214cm

Til Butik

Salta trampoliner er hollandsk kvalitet med fokus på sikkerhed. Er du på udkig efter en rektangulær InGround trampolin, der skal kunne give høje hop, med sikkerheden i top og som ikke larmer, så er Royal Baseground Sport Inground et godt bud.

Lydsvag trampolin

Trampoliner kan larme en del, men det er der tænkt over, og gjort noget ved, med Royal Baseground Sport. Her har Salta udviklet deres såkaldte Air Performance System, som altså skulle gøre luftstrømmen omkring trampolinen optimal.

Fjedre i topklasse

Salta har dobbeltgalvaniserede koniske fjedre med en længde på 21mm. Det giver høje hop med bløde landinger.


Guide til køb af firkantet trampolin

Firkantede trampoliner er super populære og er hurtigt blevet blandt de bedste sælgende.

Det er der masser af gode grunde til, ikke mindst at de giver en bedre hoppeoplevelse for større børn og øvede.

Der dog være lidt flere overvejelser at gøre sig, når du køber en firkantet trampolin.

Hvilken forskel er der på en rund og en firkantet trampolin?

En rund havetrampolin er de mest almindelige i danske haver. De er gode til almindelige, bløde spring, hvor man hygger sig og har det sjovt. Når man hopper bliver man trukket ind mod midten af trampolinen. Skal man hoppe højt skal det derfor være på midten.

En firkantet havetrampolin giver højere spring og mulighed for mere tekniske spring. På en firkantet trampolin får man nemlig det samme hop, uanset hvor man hopper på den. Du bliver ikke trukket ind mod midten, som på en rund trampolin. Derfor giver en firkantet trampolin mulighed for avancerede og teknisk krævende spring.

3 forskelle på rund og firkantet trampolin

Hoppeoplevelsen:

Det er selvfølgelig hoppeoplevelsen, der er det vigtigste, når man skal vælge trampolin. Hvor højt kan man hoppe og hvor vilde hop kan man lave. Det afhænger selvfølgelig også af størrelse. Du kan hoppe højere på større trampoliner, så trampolinens størrelse skal også matche hvor store børn der skal hoppe på den.

Firkantede trampoliner giver højere hop end runde trampoliner. En rektangulær trampolin giver desuden det samme hop alle steder på trampoliner. Her får man præcis det samme hop i højde og kvalitet, uanset hvor på trampolinen man hopper. Når man hopper på en rund trampolin er der forskel på hvor man hopper og kun i midten får man de højeste hop.

Sikkerheden:

Næst efter hoppe oplevelsen følger selvfølgelig sikkerhed. Havetrampoliner er generelt ikke farlige, så længe man hopper på en fornuftig måde og ellers har det rigtige sikkerhedsudstyr.

Er der så nogen forskelle på runde og firkantede trampoliner i forhold til sikkerhed?

Runde trampoliner har lavere hop og det er faktisk en sikkerheds fordel. Man kommer mindre til skade når man hopper lavere. I tillæg bliver man på en rund trampolin trukket ind mod midten på hvert hop. Det er helt sikkert det sikre valg, især til mindre børn.

En firkantet trampolin giver højere hop, også ved kanterne, og det er selvfølgelig lidt mere risikabelt, men det er her du beskytter med sikkerhedsnet og tyk kantpude.

Prisen:

En firkantet trampolin er typisk dyrere end end en rund trampolin. Det er der flere årsager til.

En større trampolin er dyrere end en mindre trampolin og en firkantet trampolin er ofte større i areal end en rund trampolin. Der er også typisk flere fjedre på en firkantet trampolin.

Den dyreste type trampolin er de rektangulære. Det skyldes at de er sværere at producere og at kræver en stærkere ramme. Desuden er de den eneste mulighed hvis du gerne vil have en stor trampolin på 5 meter eller mere.

Hvilken forskel er der på en rektangulær og en firkantet trampolin?

En rektangulær er selvfølgelig også en firkantet trampoliner, men her bruger vi det for at adskille dem fra de almindelige “kvadratiske” trampoliner, som mange forbinder med firkantede trampoliner.

En aflang, rektangulær trampolin har nogle gode kvaliteter der gør den særlig velegnet til øvede hoppere.

På en rektangulær trampolin kan man nemlig få samme kraft i hoppene, uanset hvor man hopper på trampolinen. Derfor kan man lave flere avancerede hop, som man ikke kan lave på en almindelig firkantet trampolin.

Det er også rektangulære trampoliner, som man bruger i klub og konkurrence.

Er der nogen derhjemme der går med drømme om at blive springgymnast, så kan det derfor være en rigtig god ide at vælge den aflange, rektangulære trampolin.

Firkantet trampolin til nedgravning

Firkantede trampoliner fås både som klassisk model på ben og som flatground og inground, der er beregnet til nedgravning.

De fleste der vælger en firkantet trampolin får den gravet ned.

Det skyldes dels at de fylder flere kvadratmeter end en rund trampolin, men også at man på en firkantet trampolin kan få højere op og det derfor giver god mening at være tættere på jorden.

Når vi taler trampoliner til nedgravning er der to slags:

 • Inground
 • Flatground

De to ser meget ens ud, men forskellen ligger i om de er gravet ned i jorden eller står på jorden.

En Inground trampolin er faktisk gravet ned i jorden. Man graver et hul i midten, men har også en kant under jordoverfladen, hvor inground trampolinen står på. Resultatet er at trampolinen er helt plan med haven, så man kan løbe direkte ud på trampolinen.

En Flatground trampolin står ovenpå jorden og er derfor hævet i højden, så man aktivt skal stige op på den, selv om det kun er lidt.

Hvad du vælger er helt en smagssag. Det kræver lidt mere arbejde med in inground trampolin.

Vi anbefaler at du får hjælp til at grave trampolinen ned hos en professionel. Det koster mindre end du tror.

Læs også: Nedgravning af trampolin pris

Se flere trampoliner