I mange danske haver er trampolinen en fast gæst, der hver sommer giver børn og voksne mange timers sjov og aktiv leg. Nu er en ny fætter til trampolinen på vej ind i haverne, nemlig Airtrack, det oppustelige springgulv, som har taget springgymnastikken med storm.

Med en Airtrack til haven kan I øve klassiske øvelser som flik flak, vejrmøller og kraftspring men også tricking, parkour og springgymnastik i trygge rammer derhjemme. Den kan bruges på land og til vands, i haven eller poolen.

Hvis børnene er vilde med springgymnastik, er det svært at komme uden om en airtrack, da den netop også bruges i konkurrencer. Med en Airtrack kan I træne seriøst derhjemme og lave øvelser som forlæns og baglæns salto på et trygt underlag.

Airtrack kan bruges både ude og inde og fås i en masse forskellige størrelser. I denne guide har vi fundet nogle af de bedste airtracks fra pålidelige danske forhandlere.

3 ting du skal være opmærksom på før du køber

Højde

Tommelfingerreglen når du skal købe airtrack er at en højere Airtrack giver højere hop.

Hvis du allerede er en trænet springgymnast, så skal du altså gå efter en højere airtrack, som giver mulighed for avancerede spring.

Hvis airtrack i stedet skal bruges mere til leg og til mindre børn, så kan en mindre og lavere airtrack sagtens bruges.

Længde

Hvor lang skal en airtrack være? Det afhænger helt af hvem der skal hoppe på den.

En længere airtrack giver mulighed for mere avancerede springserier og rotationer. Hvis man især vil øve simple spring og tricks som vejrmøller og kraftspring, så er en kortere airtrack helt fin.

Skal der i stedet øves flik flak og avancerede hop, så skal airtracken have en hvis længde.

Udendørs eller Indendørs

Sidst, men ikke mindst, så tænk over om du har plads nok. Det kan være fristende at købe den største airtrack du har råd til, men tænk over om du faktisk har plads til den. En større airtrack er lavet til brug i haven, men hvis den bare skal bruges til simple øvelser, så overvej en mindre, da den så kan bruges indendørs i den kolde tid.

Top 3 Airtracks

Abilica Airtrack Home

 • Op til 4 meter længde
 • 10 cm tyk

Abilica Airtrack Home

Se priser

Abilica er kendt for at lave fitnessprodukter i topkvalitet til private. Her har vi fundet deres Airtrack Home, der er deres mindste airtrack, som fås i størrelse 3 og 4 meter.

Airtrack Home er 10cm tyk og er derfor velegnet til mindre børn eller ældre børn, der ikke er øvede springgymnaster. Materialet er 9mm tyk PVC i høj kvalitet, der gør den modstandsdygtig overfor punktering.

Airtrack Home kan bruges både indendørs og udendørs, samt på vandet, hvor den på poolen eller i badesøen kan give mange sjove oplevelser.

Velegnet til flik flak, kolbøtter, salto og andre springgymnastiske øvelser, men også til cheerleading, kampsport og parkour.

Airtracken er perfekt til at lave kolbøtter, lave flik-flak, araber, salto og andre øvelser. Her kan du øve cheerleading, gymnastik, kampsport m.m.


Abilica Airtrack

 • Op til 7 meter
 • 15 cm tyk

Abilica Airtrack

Se priser

Skal du have en airtrack, hvor der skal laves høje og kraftfulde hop og imponerende lange kombinationer og salto, så tag et kig på Abilica Airtrack.

Med en maks længde på 7 meter og en tykkelse på 15cm, så burde der være plads nok til den vildeste tumbler og springgymnast. Med en tykkelse på 15cm får du kraftfulde og høje hop, der burde være tilstrækkelig til selv øvede springgymnaster.

Abilica Airtrack kan bruges udenfor i haven og indenfor om vintere og har du vand i badesøen eller i poolen, så flyder den ovenpå.


Myhood Airtrack

 • Op til 6 meter
 • 10 – 15 cm tyk

Myhood Airtrack

Se priser

Er du medlem af COOP kan denne airtrack fra Myhood måske være lige det tilbud du har ledt efter. Medlemsprisen for en model på 3 meter er nemlig kun 1700kr og så er vi da i et prisniveau, hvor de fleste nok kan være med.

Myhood er en airtrack til udendørs og indendørs brug og med længder fra 3 meter til 6 meter. Airtracken er 10cm tyk for de mindre modeller og 15cm tyk for modellen på 6 meter.


Guide til køb af airtrack

Vil du have de bedste og mest udbytterige træningsfaciliteter derhjemme, er en airtrack (der er en professionel ”hoppepude”) et godt valg.

De funktionelle og populære hoppepuder kendes blandt andet fra legelande og gymnastiktræning.

Den store fordel ved redskabet er, at det kan bruges til både leg og seriøs træning, og at såvel børn som voksne kan få masser af udbytte af det.

Herunder finder du en komplet guide, der kort og skarpt introducerer dig for de vigtigste elementer, du skal være opmærksom på, når du vil købe airtrack på tilbud

En tykkere airtrack giver højere hop. Derfor bør du vælge tykkelse efter hvor erfaren en gymnast du køber til.

Airtrack til haven

Når du vil have de mest frie træningsmuligheder, skal du vælge den mest udbredte type af airtracks på tilbud. Det er dem, der er beregnet til at blive brugt i haven.

Du kan vælge mellem flere forskellige størrelser af hoppeareal, og der kan være forskel på farverne af de populære hopperedskaber.

Fælles for dem er, at de er lavet i et rektangulært design, som gør det muligt at lave spring og akrobatiske øvelser på overfladen.

Airtrack størrelser

Ét af de vigtigste parametre, du skal forholde dig til i forbindelse med køb af airtrack på tilbud, handler om størrelsen. Hvor langt hoppearealet skal være, afgøres delvist af, hvor stor din have er, og det afgøres af, hvad formålet med træningsredskabet er.

Til de professionelle formål hvor der skal kunne laves komplicerede og avancerede hop og spring, er det en god idé at gå efter en lang airtrack på tilbud.
De klassiske og mest udbredte længder er:

 • 3 meter
 • 4 meter
 • 5 meter
 • Mini airtrack (lille airtrack).

Det anbefales, at du sikrer dig, at der er god plads omkring den aflange hoppepude. Skulle det ske, at du selv eller dit barn mister fodfæste, er det bedre at lande på græs fremfor at risikere at falde ned i en busk eller krat.

Populære brands

Det er en stor fordel, at der er flere af de største producenter af træningsudstyr, som også producerer airtracks på tilbud. Det er med til at skabe konkurrence på markedet, at der er mange modeller at vælge imellem.

Du kan forvente at få maksimal kvalitet og værdi for pengene, når du køber dit træningsudstyr fra følgende producenter:

 • Abilica
 • Airtrack Factory
 • Funtrax
 • Global
 • Gymplay

Airtrack tilbud

Er du på udkig efter et godt tilbud på billige aitrack? Så kan du find airtracks på tilbud hos Tilbudskongen.dk

Hvad er en Airtrack?

En airtrack er en oppustelig springbane, hvor gymnaster kan øve spring og hop under trygge forhold. Airtrack er blevet en fast del af springgymnastikken, hvor der nu er konkurrencer på dette underlag, fuldstændig på lige vilkår med de mere klassiske dicipliner.

Airtrack er særlig velegnet til at øve tumbling, kraftspring, salto og lignende, men bruges også til mange andre formål.

Det kan for eksempel være til at øve cheerleading, kampsport eller parkour. Man kan også bare lege på an airtrack uden nærmere formål, for eksempel hvis den ligger i poolen eller badesøen.

En airtrack er derfor et multifunktionelt stykke legetøj og træningsredskab til hele familien. Derfor har den da også fået stor popularitet i de senere år, måske især hos familier der allerede har erfaring med trampolin og børnene nu er blevet lidt større.

Har du børn der går til springgymnastik, så er en airtrack vel nok et must, hvis du skal altså vil slippe for at blive plaget om det dagligt.

Sådan bruger du en airtrack

En airtrack leveres rullet sammen og sådan skal den også opbevares. For at bruge den skal den pumpes med luft og det foregår med en elektrisk pumpe, der typisk medfølger.

Airtracken skal pumpes til det rigtige luftryk, hvilket måles med den medfølgende trykmåler.

Når airtracken er pumpet op, placeres den et sikkert sted. Det vil sige et sted, hvor der ikke er noget man kan slå sig på i nærheden. Hvis det er indenfor, skal der langt nok til væg, loft og genstande og hvis det er udenfor, må der ikke være sten, mure eller træer, man kan komme til at ramle ind i.

Airtracken er udført i slidstærkt PVC materiale med skridsikkert underlag, men du bør alligevel fjerne sten og lignende, der kan tænkes at skade bunden.

Det anbefales altid at en voksen er tilstede når deres leges med airtrack, ligesom det også anbefales ved leg på trampolin.

Øvelser til airtrack

Der er nærmest ingen grænser for hvad man kan øve på en airtrack, men de mest typiske er:

 • Vejrmølle
 • Araberspring
 • Flik Flak
 • Salto
 • Baglæns salto
 • Dobbelt salto

På de større modeller kan disse så sættes sammen som man ser det i springgymnastikken, for eksempel ved den populære tumbling disciplin.

På Youtube kanalen for Gymplay, kan man finde en masse spændende videoer om hvordan man laver de forskellige øvelser, her vist flik flak og vejrmølle:

Køb airtracks her