Annonce

Hvis din økonomi er lidt stram for tiden, og du har børn, bekymrer du dig måske om, hvad I kan bruge sommeren på. Det er lidt at købe sig fattig i oplevelser i sommerhalvåret. Der er udenlandsrejser, sommerlande, vandparker og meget andet. Hvis du står som forælder og ikke har råd til alle disse ting, kan du let komme til at føle dig utilstrækkelig. Sådan behøves det dog ikke være.

Det, som dit barn allerhelst vil have, er, en glad og nærværende forælder. Børn vil egentlig bare gerne bruge tid med opmærksomme og engagerede forældre – så er selve aktiviteten mindre væsentlig. Derfor finder du i det følgende tre billige forslag til aktiviteter, som du kan lave med dine børn denne sommer.

1: Tag på en ny legeplads

Dette forslag er muligvis så åbenlyst, at du slet ikke har tænkt på det. Nogle gange kan man ikke se skoven for bare træer. Du kan nemlig smøre en lækker madpakke til jer alle, pakke bilen eller cyklerne, og så tage ud på en ny legeplads, som I ikke har besøgt før.

Med lidt research på internettet kan du nemt finde en ny legeplads. Undersøg eventuelt om ikke der er nogle boligforeninger i nærheden. Ofte har de store og indbydende legepladser, der gerne må anvendes af alle.

Børnene vil helt klart synes, at det er en succes – og så koster det ingenting.

2: Tag i skoven

I Danmark er vi beriget med en masse skøn natur. Derfor er det også oplagt at tage i skoven. Her kan du igen blot pakke en madpakke og et eventuelt tæppe, som I kan sidde på. Herefter kan du besøge skoven med dine børn.

I kan samle sten, bygge huler og meget andet. Det er også en oplagt mulighed for at snakke om naturen, alt hvad den indeholder og hvordan man passer på den.

3: Tag på stranden

De fleste børn er nogle vandhunde, og derfor er det også oplagt at tage på stranden. Igen behøves du kun medbringe en madpakke. Hvis du har råd til det, kan I ofte købe en på stranden. De fleste strande i Danmark har et eller flere ishuse beliggende i nærheden.

Med disse aktiviteter kan du nemt holde dig inden for et budget, og så behøves du ikke tage noget kviklån. Med kviklanet kan du naturligvis tage børnene med til dyrere aktiviteter, men det er bestemt ikke nødvendigt, så tænk lige en ekstra gang.