Der findes naturligvis meget mere fedt legetøj til børn, end blot de 4 typer vi nævner her – de er blot en dråbe i havet. Nysgerrig på hvilket? Klik her og se mere legetøj som er geniale som gaveideer. Du finder ideer til stort set alle aldre og interesser.

LEGO byggesæt

LEGO byggesæt har i mange år været en rigtig populær gaveide til børn i alle aldre. LEGO er mere end bare legetøj – det er en hobby. De mange forskellige byggesæt fås i stort set alle former, størrelser og typer, og til alle aldre. Om det er en pige der elsker prinsesser, eller en dreng der elsker dinosaurer, kan du finde et LEGO byggesæt, som passer lige præcis til deres interesse.

Samtidig er det at lege med LEGO, delt op i 2 forskellige lege. Selve det at bygge og sammensætte klodserne er en leg i sig selv, og efterfølgende kan barnet så lege med det de har samlet. Det kan være alt fra en ridderborg til en racerbil. LEGO har stort set ingen grænser i forhold til hvad der skal bygges, så det er den helt perfekte gave, til det kreative og fantasifulde barn.

Interaktivt legetøj

Interaktivt legetøj er særlig en god gaveide til mindre børn og op til 5 års alderen. For det første er interaktive bamser, figurer og robotter sjove for barnet at lege med. Dertil er de også lærerige. Afhængig af hvilket type interaktivt legetøj til vælger at købe, kan det lære barnet at regne, stave og tale. Nogle typer kan endda hjælpe på barnets motorik, ved at motivere det til at lave bevægelser, at danse, klappe osv.

Er du i tvivl om hvilken type legetøj du skal give i gave til et mindre barn, er noget interaktivt dermed en fantastisk ide.

Udendørslegetøj

Sandkasser, trampoliner, legehuse, bolde og havespil, er alle både sjove og sunde former for udendørslegetøj. Udendørslegetøj er sjovest at give om sommeren, så det egner sig f.eks. mere som en fødselsdagsgave til et sommerbarn, end en julegave.

Nogle former for udendørslegetøj er store, og dermed også i den højere prisklasse. Det er ofte forældre, bedsteforældre eller anden nær familie, som giver det i gave. Vil du gerne give noget barnet kan lege med udenfor, som koster under 500 kr., kan du evt. give et sjovt havespil, eller alternativt legesager, som barnet kan bruge i sandkassen eller legehuset.

Legetøjsfigurer

Der findes rigtig mange former for legetøjsfigurer. Alt fra superheltefigurer som Superman, Spiderman og Hulk, til prinsessefigurer. Dertil er der også den anden ende af kategorien, som indebærer figurer som heste, drager og andre dyr. Begge typer figurer er utroligt populære hos børn, og dermed helt geniale gaver til dem. Er du i tvivl om hvilken legetøjsfigur du skal give i gave, er det blot at finde ud af hvad barnet har af interesser. Der er findes helt sikkert figurer indenfor den interesse de har, hvad end det er noget fra en film, serie eller noget helt tredje.