ANNONCE

Hvis du ikke allerede har hørt om crossfit, kan det bedst beskrives som en alsidig form for fitness. Træningen involverer både elementer fra styrketræning og konditionstræning. Der er altså en meget bred form for træning, der også kaldes for funktionel træning. 

Med crossfit er målet at gøre kroppen stærkere og bedre. Under træningen er der derfor fokus på at ramme alle muskelgrupper, ligesom der også er fokus på en høj intensitet. Når du træner crossfit, arbejder du både på at forberede din styrke, kredsløb, balance, adræthed, udholdenhed, smidighed og præcision. Derfor er det også en fantastisk sport for hele familien. Du kan læse meget mere om crossfit.

Sådan kommer du i gang med crossfit for hele familien

Hvis du gerne vil starte til crossfit, skal du finde et crossfitcenter. Det kaldes også for box i crossfitverdenen. Du skal ikke være bekymret for, om du eller din familie nu også er gode nok. Alle kan gå til crossfit, da alt træning bliver sat sammen, så alle kan deltage. Hvis du derfor ikke er vant til træning, kan du eksempelvis udføre øvelserne med lavere vægt eller færre gentagelser. 

En hel træning vil typisk vare en time. Du starter træningen med opvarmning, smidighedsøvelser og øvelser, der fremmer din bevægelighed. Herefter kommer der et træningspas, som består af henholdsvis tung styrketræning, gymnastiklignende øvelser og teknik. Til slut afsluttes træningen med en såkaldt Workout Of the Day – også kaldt WOD. 

Hvad er en WOD?

Workout Of the Day, altså WOD, er en træning, der stammer fra crossfit. Træningen vil typisk vare mellem 5 til 20 minutter. Træningen er med høj intensitet, derfor bruger du også mindre vægt end du gjorde i styrkedelen. Under WOD er der mere fokus på dit kredsløb end din styrke. Når du kommer i gang med crossfit for hele familien, vil der helt klart være nogen, der ser mere frem til WOD end andre. Det er ofte en del af træningen, som man har et had/kærlighedsforhold til, og det er helt naturligt. 

Hvis du gerne vil i gang med crossfit for hele familien derhjemme

Hvis du gerne vil have mulighed for at træne crossfit derhjemme med din familie, kan du indkøbe lidt udstyr. Her vil det blandt andet være en fordel med et sjippetov, en box jump kasse, kettlebells og wall balls. På den måde har du udstyr til at træne hele kroppen.