Annonce

Drømmer du om at lære at skyde med bue og pil, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at vælge den rette bue. Herunder kan du læse vores guide til, hvordan du vælger den rette.

Bueskydning er ikke kun forbeholdt Robin Hood og hans lystige svende. Du kan nemlig sagtens selv kaste dig ud i at skyde med bue og pil. Det er faktisk ikke så svært at lære, og du vil hurtigt kunne mærke, at du bliver meget bedre til det.

Det bedste er, at du melder dig ind i en af de bueskytteforeninger, der findes rundt omkring i Danmark. Der kan du modtage undervisning i, hvordan du skyder og dermed få lært teknikken rigtigt fra start af.

Sådan finder du den rette bue og pil

Når du skal lære at skyde med bue og pil, er det en vigtig forudsætning for at blive god, at du finder den rette bue. Hos Compoundbue har de en stor guide til, hvordan du finder den rigtige. Du kan læse vores referat af, hvad du skal lægge vægt på.

Hvilket øje er det dominerende?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilket øje der er dit dominerende øje. Det er afgørende for, hvilken hånd du skal skyde med. Typisk vil dit dominerende øje være koblet med din dominerende hånd. Hvis du er højrehåndet, vil det altså være dit højre øje, der er det dominerende.

Det kan dog også ske, at du er krydsdomineret. Det vil sige, at dit venstre øje er det dominerende, selvom du egentlig er højrehåndet.

Du kan finde ud af, hvilket øje der er det dominerende ved at række begge hænderne frem foran. Du skal danne en trekant med dine tommelfingre og pegefingre. Find et motiv at se på igennem trekanten. Luk derefter på skift det ene og det andet øje. Du vil tydeligt kunne se, at der er et af øjnene, hvor motivet du ser på, ikke flytter sig. Det er dit dominerende øje.

Hvor lang en trækvidde har du?

Det er også vigtigt, at du finder ud af, hvor lang en trækvidde du har. Det betyder, hvor langt du kan trække armen tilbage, når du skal affyre en pil. Du finder ud af det ved at måle, hvor langt der er mellem dine to fingerspidser. Derefter dividerer du tallet med 2,5, og så har du din trækvidde.

Trækvidden bliver ofte angivet i inches for compoundbuer. Derfor er det en god ide, at du også omregner tallet til inches, når du har fundet frem til.

Hvor meget kan du trække?

Udover din trækvidde skal du også finde ud af, hvor meget du kan trække. Det har betydning for, hvor nemt eller svært det er for dig at hive i buen. Typisk har buer en trækvægt på mellem 18 og 30 kilo. Nogle konkurrencebuer har stort set ingen trækvægt; de er dog meget svære for dig at styre som nybegynder.

Når du har fulgt guiden her, har du en god ide om, hvordan du kan vælge den rigtige bue. Den vil give dig en kæmpe fordel i forhold til at lære at skyde med bue og pil på den rigtige måde.