ANNONCE

Det er sjovt og underholdende for både børn og voksne at skyde med luftgevær. Det er en god ide, at du lærer dit barn fra en tidlig alder at håndtere våbnet korrekt. Dermed bliver det mere sikkert for både dig og dit barn at skyde med luftgevær.

Drømmer du om at hygge dig med dit barn, hvor I skyder til måls, er det en god ide, at du køber et juniorluftgevær. Derefter kan I gå i gang med at træne med geværet, og du kan lære din søn eller datter, hvordan han eller hun bedst håndterer våbnet.

Når barnet lærer at bruge våbnet fra en tidlig alder, vil det gøre det langt nemmere for dig for eksempel at tage barnet med på jagt eller til konkurrenceskydning, når han eller hun bliver gammel nok.

Mange regler i forhold til våben kan virke helt naturlige, når du har håndteret dem i lang tid. Men for et barn handler det om, at de lærer de helt elementære regler fra bunden af. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at barnet lærer:

  • Du skal altid blive bagved skytten
  • Du skal have beskyttelsesbriller på
  • Du må ikke pille ved eller sigte med dit våben, når der er nogen foran dig
  • Hold fingrene fra aftrækkeren, indtil du skal skyde
  • Altid at pege våbnet i en sikker retning
  • Altid at efterse om våbnet ladt

Sørg for at sikre jer mod, at kuglerne kommer retur

Når du skal lære dit barn at skyde med luftgevær, bør det altid foregå på privat grund et sted, hvor der ikke kan komme andre. I skal derfor heller ikke stå og skyde et sted, hvor postbuddet kan komme forbi.

Derudover er det vigtigt, at I sikrer jer mod, at kuglerne kommer retur. Når I skyder mod en overflade, hvorfra kuglerne kan prelle af på det, kan I risikere, at de rammer jer. Selvom I har beskyttelsesbriller på, gør det stadig ondt, hvis I bliver ramt af dem.

I kan sørge for, at kuglerne ikke preller af ved at behandle overfladen på en bestemt måde. Det kan være et selvklæbende materiale, der gør det umuligt for kuglerne at prelle af igen.

PCP luftgevær gør det nemt for dit barn at skyde

En af de bedste former for luftgeværer for dit barn at starte med er et PCP luftgevær. Det bruger luft til at affyre hagl med. De store geværer med en kaliber på over 4,5 mm kræver et jagttegn, men de andre kan du frit købe, når du er over 18 år.

Er du under 18 år, må du altså ikke købe det. Hvis du gerne vil skyde med luftgevær med dit barn, er det derfor dig, der skal købe det. Derf er det også vigtigt, at du sørger for, at dit barn ikke kan bruge det, når du ikke er tilstede.

Det er sjovt for dig at skyde med luftgevær sammen med dit barn, og når du lærer barnet at håndtere geværet rigtigt fra en tidlig alder, vil det være helt sikkert for både dig og dit barn at bruge luftgeværet.