Ved at investere i solceller i din bolig, sparer du ikke kun strøm, du gør også noget godt for miljøet, og har du planer om at sælge din bolig i fremtiden, så øger du faktisk også salgsværdien. 

Men hvordan kommer man lige i gang, det får du svaret på i denne artikel.

Hvilken type solceller

Efter tilskuddet forsvandt til solceller, og den pris man får for at sælge overskydende strøm blev reduceret voldsomt, så er solceller også faldet i popularitet.

Derfor er der flere og flere virksomheder der er begyndt at arbejde på at få solceller integreret i byggematerialer osv.

Det vil sige at du kan altså både få de “gammeldags” solceller der bliver placeret på taget, men du kan altså også få nye tagplader hvor solcellerne er integreret. Det er helt klart værd at overveje hvis du alligevel skal have nyt tag.

Derudover kan man også få solceller til placering i haven eller andre steder på grunden hvis man har plads til det.

Derfor skal du starte med at overveje hvor og hvilken type solceller du gerne vil have. 

Indhent flere tilbud

Prisen på solceller kan godt være høj hvis du regner det hele med fra start til slut. 

Du kan derfor få meget ud af at indhente flere tilbud fra flere forskellige virksomheder. Da det er en stor investering bør du købe solceller i en god kvalitet. Du skal også huske at der evt. er håndværkerfradrag og andre grønne klimaomstillings fradrag at hente. Skal du ud og låne, så undersøg evt. om du kan få et lån med ekstra gode vilkår fordi det understøtte den grønne omstilling. Du kan læse meget mere om solceller her Solcellepaneler.com

Undersøg reglerne

Hvis du vælger at installere solceller så er der flere ting du med fordel kan og skal undersøge på forhånd.

Det kan være at der er ændringer på vej i lokalplanen, eller andre ting der gør at du ikke må sætte solceller op som du havde planlagt. Det gælder især hvis din bygning er fredet eller såkaldt bevaringsværdig. 

Der kan også være regler ift. bygningshøjde du skal tænke på hvis du vil bygge opad.

Solceller kan også genere naboerne ved at blænde, og samtidig skal det helst harmonere med husets æstetik og arkitektur.

Det er også vigtigt at solcellerne placeres korrekt, med den korrekte hældning, helst et sted hvor der ikke er træer der skygger osv. Rådfør dig evt. med en arkitekt.