Annonceindhold

Hvis du har børn, er det en god idé at lære dem at investere. På den måde har de mulighed for at få en langt bedre og mere stabil indkomst som voksne. Faktisk kan det nok undre nogen, at skolerne ikke selv gør en mere aktiv indsats for at lære børn om investeringer. Det er ofte et område, som børnene kan få større gavn af i virkeligheden end eksempelvis deres viden om nordiske guder og Pythagoras’ sætning. Læs mere om, hvordan du kan lære dine børn om aktier på aktieskole.com.

Lad det være en leg

Børn lærer bedst, når de får lov til at lege. Derfor er det også klart den nemmeste måde at lære børn om aktier på. Sagt med andre ord, skal du altså ikke sætte dine børn ned på en stol og så ellers begynde den store snak om risici, tidshorisonter og investeringsforeninger. I stedet skal du finde en sjov måde, der giver børnene en indsigt i aktier – sådan lærer du dine børn at investere.

Sådan lærer du dine børn at investere – lad dem spille online aktiespil

Der findes allerede online aktiespil for børn. Indtil videre er alle spillene dog på engelsk. Det er ikke nødvendigvis nogen hindring, hvis dit barn endnu ikke snakker engelsk. Ofte er børn superhurtige til at lære spillets regler alligevel.

Giv dine børn bøger om investeringer

Der findes også bøger om investeringer og aktier, som er målrettet børn og teenagere. Det kan være en god idé at købe bøgerne til dine børn. I bøgerne bliver aktier, aktiemarkedet og investeringer forklaret til børn på en simpel og letforståelig måde. Ofte er der også flere grafiske forklaringer, så dine børn bedre kan forstå hvad det hele handler om.

Sådan lærer du dine børn at investere – køb en aktie, som børnene kan følge

Der er ingen læremester, der overgår den virkelig verden. Derfor er det også god læring at købe en aktie til dine børn og lade dem følge aktiens udvikling. Det er en god idé at spørge dine børn om, hvad de gerne vil investere i. Ofte synes de, at det er sjovere, hvis det er en aktie, som de kender. Når først aktien er købt, kan I løbende tjekke op på den. På den måde kan du forklare dine børn, hvorfor aktien er enten steget eller faldet.

Lad dem tage et webinar om investeringer for børn

Det danske marked er ikke helt modent nok endnu, men hvis dine børn kan beherske det engelske sprog, har du faktisk mulighed for at tilmelde dem til webinar for børn om investeringer. Her har dine børn mulighed for at lære en masse om investeringer. Ofte fra meget entusiastiske investeringseksperter. Det er i øvrigt også en fantastisk måde at træne sprog på.