Skal hele familien snart en tur på stranden – en varm dag, hvor solen står højt på himlen? Så er et UV telt til baby og børn en vigtig ting at pakke med i bilen. Et UV telt beskytter mod solens skadelige stråler og giver både børn og babyer en hyggelig plads i skyggen.

På markedet findes der mange forskellige UV telte til de små – i flere prisklasser. Men hvilket er det bedste UV telt til baby, når turen går til stranden, haven eller turen i parken?

Her på siden har vi udvalgt de mest populære og testvindende UV telte, du kan købe til dit barn bl.a. fra mærker som BeKids og Babymoov.

Det skal du vide før du køber strandtelt

Om lidt vil vi præsentere dig for 5 populære popup UV strandtelte. Inden du vælger, skal du dog overveje, hvilke behov strandteltet skal dække:

 • Hvor stor en UV beskyttelse skal strandteltet have?
 • Hvor mange skal der være plads til i teltet?
 • Skal strandteltet kunne fastgøres til jorden?

Top 5 populære popup uv strandtelte

Babymoov

 • Stort UV telt med 50+ UV beskyttelse
 • Testet af Testfamilien.dk med positiv feedback
 • Nemt at pakke ned igen

babymoov uv-telt - blue waves

i samarbejde med PriceRunner

“Efter at have prøvet det, mener jeg, at det er alle pengene værd!” Sådan lyder det fra Testfamilien.dk, som har testet dette UV strandtelt fra Babymoov. De mener, at teltet er pengene værd, da det bl.a. er nemt at slå ud, har 50+ UV beskyttelse og nemt kan flyttes fra fx haven til stuen, hvor børnene kan have en hyggelig hule i strandteltet.

Ud over at give en god beskyttelse fra solens stråler kan dette UV telt fra Babymoov også skabe god læ, når der er en frisk vind på strandturen. Foran indgangen til strandteltet er der et myggenet, som giver ekstra beskyttelse til både børn og babyer.

Til strandteltet medfølger der pløkker, så det kan fastgøres i haven eller på stranden.


Deryan UV telt

 • Enkelt design
 • UV beskyttelse
 • Indgangen kan lukkes

Deryan strand uv telt

i samarbejde med PriceRunner

Synes du også, det er træls, når en hyggelig strandtur bliver ødelagt af for meget vind? Med dette UV strandtelt fra Deryan kan du nemt og hurtigt skabe både skygge og læ på stranden, i haven eller i parken. På den måde kan din baby eller barn få en velfortjent pause fra leg i sand og vand – evt. med en madpakke eller noget koldt at drikke.

Teltet er nemt at bruge. Det foldes ud på nul komma fem – og der er heller ingen problemer med at folde det sammen, når du først har fået knækket koden. Som en ekstra feature har indgangen et insektnet og kan lukkes for ekstra beskyttelse.

Med dette UV strandtelt fra Deryan er du sikret en hyggelig og sikker strandtur for både babyer, børn og voksne.


Swimpy strandtelt

 • UV beskyttelse 30+
 • Pop-up med ventilation
 • Farverigt design
 • Budgetvenligt valg

Swimpy telt

i samarbejde med PriceRunner

UV strandteltet fra Swimpy er lidt anderledes end de øvrige strandtelte, vi har præsenteret her på siden. Den nederste del af strandteltet er nemlig udstyret med en ‘net-væg’, så du er sikret en bedre luftgennemstrømning. Det gør selvfølgelig, at strandteltet giver mindre læ for vinden – men på den anden side kan det virke mindre varmt for dit barn.

UV strandteltet fra Swimpy har en fin størrelse, så der sagtens kan være mere end ét barn derinde – og måske får du også lov til at få en plads. Bemærk, at der ikke medfølger pløkker til dette telt, så du kan fastgøre det til underlaget (jord eller sand), men dette kan tilkøbes, hvis du ønsker det.

I tvivl om, hvordan du pakker teltet fra Swimpy sammen? Se videoen herunder, og lær hvordan.


Outfit pop-up strandtelt med UV beskyttelse

 • Budgetvenligt valg
 • Farverigt design
 • Åben indgang
 • UV beskyttelse 50+.

Outfit pop-up strandtelt med UV beskyttelse

i samarbejde med PriceRunner

Hvem bliver ikke glad af at se dette farverige strandtelt fra Outfit i blå? Så er det altså nemt at finde frem til familien, når du kommer tilbage fra iskiosken med favnen fuld af is.

Trods strandteltets budgetvenlige pris får du her en UV beskyttelse på 50+, så dit barn eller baby får den optimale beskyttelse mod solens skadelige stråler. Bemærk dog, at der ikke medfølger pløkker til dette Schou Outfit UV strandtelt – så tjek lige vejrudsigten for blæst, inden I tager afsted på strandtur.

UV strandteltet fra Outfit er utrolig nemt at fragte til og fra stranden, da der medfølger en god taske med hank. Se evt. en video af, hvordan teltet foldes sammen igen på den hjemmeside, hvor du køber strandteltet.


BeKids UV strandtelt

 • Smart pop-up funktion
 • 50+ UV beskyttelse
 • Medfølgende løkker til fastgørelse
 • Enkelt skandinavisk design

BeKids popup uv strandtelte

Til Butik

Skal de små med på stranden, skal de beskyttes mod solens stråler – både med solhat, solcreme og selvfølgelig også et smart popup UV strandtelt.

Dette UV strandtelt fra BeKids er et populært valg og kunne godt være det bedste UV telt til baby. Designet er helt enkelt, så teltet ikke ‘larmer’ i omgivelserne. Den smarte pop-up funktion gør, at du blot skal tage teltet ud af posen, og så popper det op af sig selv – klar til fastgørelse på jorden eller i sandet med de medfølgende løkker.

Med dette UV telt fra BeKids får du optimal beskyttelse mod solens stråler – perfekt til både babyer og børn, der har brug for en pause fra badeturen.

Er du i tvivl om, hvordan du slår et pop-up TV telt sammen igen? Se en video her om, hvordan du nemt og hurtigt slår teltet sammen.


Hvordan slår man et pop up strandtelt sammen?

Pop-up strandtelte er smarte, fordi de er så hurtige at pakke ud, så hele familien hurtigt kan komme i vandet. Men er de lige så nemme at pakke sammen igen?

Måske ikke første gang, men på sigt vil du helt sikkert synes, det er nemt. Generelt set handler det om at 1) Vende strandteltet med bunden opad. 2) Samle siderne på teltet i én hånd 3) Få det foldet sammen på en måde, så du kan ‘dreje’ cirklerne ind over hinanden. På den måde vil teltet danne en cirkel igen, som du nemt kan pakke ned i den medfølgende taske.

Hvis du stadig er i tvivl, kan du nemt google det strandtelt, du har købt, og finde en guide.

Værd at vide om babyer og børn i solen

Det er vores opgave som forældre at passe på vores børn i solen. Børn og babyer har nemlig en tyndere hud end voksne, og derfor bliver de nemmere forbrændte, når solens stråler får frit spil.

Du kan beskytte barnets hud med:

Husk desuden masser af vand og at undgå solens stråler mellem kl. 12.00 og 15.00 – fx i et UV strandtelt til baby.