Løbehjul til Børn – TEST 2020

Der er få ting, der slår følelsen af at suse afsted på løbehjul med sine venner, til skatebanen eller til og fra skole. Løbehjul til børn er et kæmpe hit. Det er sjovt, sundt og træner motorik og skills.

Et løbehjul er jo en herlig kombination af et stykke legetøj og et transportmiddel. Det kan klart erstatte en cykel, når ungerne skal til skole. Det er langt mere fleksibelt og fylder ikke så meget i trafikken
Martin Iversen
Dansk Sportsløbehjul Union

Læs med her og bliv klogere på, hvilke trick løbehjul og transport løbehjul, der er de bedste på markedet i dag. Vi har fundet nogle af de mest populære løbehjul til børn på markedet.

Sådan vælger du det rigtige løbehjul til børn

Når du skal vælge et trick løbehjul, skal du være særligt opmærksom på disse faktorer:

Højde

Først og fremmest skal du finde de modeller, som passer i højden til den der skal bruge løbehjulet.

Vælger du et løbehjul i den forkerte højde, er det nemlig hverken behageligt eller nemt at udføre stunts.

Det rigtige løbehjul vil gå dig til et sted mellem hoften og navlen. I denne højde kan du nemlig stå komfortabelt og samtidig nå styret med begge hænder.

Hjulstørrelse

Størrelsen på løbehjulets hjul er ikke uvæsentlige, da disse har betydning for, hvor hurtigt løbehjulet kan køre og hvor nemt det er at komme over forhindringer.

Trick løbehjul til mindre børn skal typisk have 90 – 110 mm hjul, mens større børn (og mere erfarne børn) kan vælge de større 110 – 120 mm hjul.

Kuglelejer

Kuglelejerne i hjulene definerer, hvor godt hjulene kan køre rundt. Kvaliteten af kuglelejer angives i ABEC efterfulgt af et tal. Jo højere dette tal er, jo finere er kuglelejet, hvilket betyder bedre hjul og højere fart. Det anbefales, at du vælger trick løbehjul med kuglelejer i kvaliteten ABEC-5 eller højere.

Trick løbehjul til børn

Et trick løbehjul er, som navnet indikerer, et løbehjul man kan lave tricks og stunts på. Det er kraftigere og mere robust end transport løbehjul, og kan typisk ikke foldes sammen.

Myhood Trick

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Coolshop.dk 0,00 DKK 599,00 DKK → Læs mere

Myhood Trick er et prisvenligt trick løbehjul i flotte sorte og limegrønne farver. Det har robuste 100 mm hjul og ABEC-7 kuglelejer, hvilket er ideelt til at holde fart på asfalten og ramperne.

Dette løbehjul er udført i kraftigt aluminium, men er samtidig ganske let og vejer kun 3,6 kg. Den lave vægt gør det nemt at have løbehjulet med allevegne. Myhood Trick måler 81 cm i højden, og vil således passe godt til børn, der er mellem 140 og 160 cm høje. Løbehjulet kan klare en belastning på op til 100 kg.

NKD Rally V4

Dette flotte og luksuriøse trick løbehjul fra NKD er det oplagte valg til dig, som er vild med at lave tricks og stunts og leder efter en model, der er lidt udover det sædvanlige.

Løbehjulet er fremstillet med en forgaffel i stål, som tilføjer en utrolig robusthed i konstruktionen. Derudover har modellen et HIC kompressionssystem, der tillader et let og lækkert barspin.

Hjulene er 110 mm og kuglelejerne er ABEC-9, hvilket er høj kvalitet og sikrer maksimal performance. NKD Rally V4 måler 83 cm i højden, og er et løbehjul til børn, der er mellem 140 og 160 cm høje.

Story City Ride

Story City Ride er et prisvenligt trick løbehjul, der passer godt til de mindre børn (mellem 3 og 8 år). Det er CE-godkendt og fremstillet i aluminium og forkromet stål med en lav vægt på blot 2,7 kg.

Hjulene er 100 mm, og kuglelejerne er ABEC-7, hvilket sikrer god fart og fine rotationer.

Modellen måler 79 cm i højden og passer således helt optimalt til børn, der er 110-140 cm høje.

Alt i alt et prisvenligt bud på et trick løbehjul til børn i den yngre alderskategori og til nybegynderne.

Razor A5 Lux Trick

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Coop.dk 0,00 DKK 849,00 DKK → Læs mere

Her er tale om et flot og farverigt løbehjul fra Razor. Det har store hjul på hele 200 mm, hvilket giver god kørekomfort. Samtidig har modellen kuglelejer af kvaliteten ABEC-5, hvilket giver fin fart. Modellen fremstår i fine lyserøde og hvide nuancer, og vil således passe godt til særligt pigerne.

Løbehjulet har både bagbremse og støttefod og kan foldes sammen, hvilket alt sammen giver komfort og bekvemmelighed i dagligdagen. Det er fremstillet i aluminium og har en vægt på 4,2 kg. Det anbefales til børn over 8 år.

Razor S Spark

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Coolshop.dk 0,00 DKK 410,00 DKK → Læs mere

Razor S Spark er et løbehjul, som har masser af fokus på sjov, ballade og fysisk aktivitet. Det er et prisvenligt løbehjul, der fremstår i flotte blå, hvide og sorte nuancer. Som en ekstra detalje lyser hjulene op, hvilket gør det endnu mere festligt og skægt at køre – særligt når mørket begynder at falde på.

Det måler blot 63 cm i højden og er således velegnet til børn under 110 cm. Det anbefales dog til børn over 6 år. Alt i alt et skønt løbehjul til børn med masser af fokus på leg og sjov.

God opførsel på skatebanen

Det er nemt at blive grebet af legen, når man er godt i gang med at lave tricks og stunts på skatebanen, men det er vigtigt at huske på, at der skal være plads til alle. Derfor er det en god idé at tale med børnene om nogle enkle principper for god opførsel på skatebanen:

æ>
  1. Kør aldrig ind i nogen.
  2. Giv plads til at andre kan komme til ramper og lignende.
  3. Pas på hinanden.

Transport løbehjul til børn

Transport løbehjul er løbehjul, der er velegnet til transport. De vil typisk have større hjul end trick løbehjul, vil have en let konstruktion og kan i mange tilfælde foldes sammen. 

Sådan vælger du det rigtige transport løbehjul til børn

Der er flere ting, du bør være opmærksom på, når du er på udkig efter et transport løbehjul. Det er nemlig langt fra alle modeller, der er velegnede til transport. Særligt bør du holde øje med disse elementer:

  • Foldbarhed: Det er smart at kunne folde et transportløbehjul sammen. Så er det nemlig lettere at have med i bilen, i bussen eller at have stående på skolen.
  • Hjulstørrelse: Et transport løbehjul skal gerne have større hjul end et trick løbehjul – det giver nemlig både kørekomfort og fart. Kig derfor efter modeller med omkring 200 mm hjul.
  • Hjulenes materiale: Hjulene på et løbehjul er typisk fremstillet i enten gummi eller plastik. Blødere hjul vil typisk være mere komfortable, mens hårdere hjul vil kunne give højere fart.
  • Kuglelejer: Kuglelejer angives i ABEC efterfulgt af et tal. Jo højere tallet er, desto finere og bedre er kuglelejet. Et transportløbehjul bør have ABEC-5 eller højere.
  • Justerbarhed: Det er en stor fordel, hvis løbehjulet kan justeres i højden.

Story 70s løbehjul

Story 70s er et usandsynligt attraktivt og retroæstetisk løbehjul til den stilbevidste rytter. Det er fremstillet i aluminium, er CE-godkendt og kan let foldes sammen. Det har et bredt og behageligt styr samt hjul på 200 mm med hårdheden 82A, hvilket alt sammen er med til at øge komforten.

Det kan justeres i højden mellem 80 og 100 cm, hvilket gør det egnet til børn, der er over 1,1 meter. Der er praktisk fjederbremse bagtil, og kuglelejerne er ABEC-7, hvilket giver god fart.

Det fremstår i elegante sorte og brune aftegninger og er et af de mest stilfulde transport løbehjul, der findes til børn i dag.

Star-Scooter Transport løbehjul

Her er et superflot transport løbehjul i mellemklassen fra Star-Scooter. Det er fremstillet i aluminium og vejer blot 4,7 kg.

Det har overraskende store hjul på hele 230 mm med en hårdhed på 85A, hvilket begge dele er med til at øge topfarten. Med til at øge farten er desuden de gode ABEC-7 kuglelejer, og derfor er den solide fjederbremse bagtil en stor fordel.

Løbehjulet kan justeres i højden mellem 94,5 – 104,5 cm, hvilket gør det til et attraktivt valg til større børn, der måler mere end 1,5 m. Alt i alt et rigtigt godt bud på et transport løbehjul til børn, der kan lide høj fart.

We will be happy to hear your thoughts

Skriv en kommentar