Er der noget bedre end at høre børnene hvine af fryd når de leger i haven? Ikke hvis du spørger mig.

Med et gyngestativ med rutchebane kombinerer du to tidsløse favoritter hos børnene, nemlig rutchebanen og gyngerne.

I denne guide har vi fundet 10+ af de gyngestativer med rutchebane, som vi synes er de fedeste.

Vi har også samlet gode tilbud fra de mest populære forhandlere. Priser opdateres hver uge.

God fornøjelse!

3 tips før du køber

Måske ved du lige hvad du vil have af gyngestativ. Så kan du bare hoppe videre i teksten, så at sige.

Hvis du alligevel ikke helt har lagt dig fast, på hvilket gyngestativ det skal være, så læs med.

Hvilken type gynger?

Der er flere slags gynger du kan få. De fleste gyngestativer af denne slags har de klassiske flade gynger i plast. Dem du kender fra din barndom. De behøver ikke nærmere forklaring. De er nemme og billige og børnene har masser af sjov af dem.

Der er også sansegynger. De er større gynger, som man kan ligge på. De er også meget populære. Det er lidt mindre “hvem kan gynge højest” og lidt mere afslapning. Der er normalt kun plads til en sansegynge.

Skal der være legetårn eller ikke?

Flere af de gyngestativer med rutchebane, som vi har fundet har også legetårn. Det giver mange muligheder, men skubber også prisen op.

Med et legetårn kan børnene klatre og lege på et utal af måder. Der er ingen tvivl om at et legetårn er en kæmpe glæde i børneleg.

Hvad med sikkerheden?

Det er vigtigt at købe et gyngestativ i god kvalitet, for det skal kunne tåle lidt af hvert, uden at gå i stykker. Derfor skal du grave gyngestativet korrekt ned i jorden. Det kan du enten gøre direkte eller støbe stolperne fast i beton og så sænke ned i jorden.

Undgå de helt billige gyngestativer i dårlige materialer. Det kan faktisk gå galt på et gyngestativ, hvis det braser sammen. Hold dig til gode materialer som træ og jern.

Gyngestativ med rutchebane

De fleste gyngestativ med rutchebane har også et legetårn, men der findes også modeller uden legetårn. Dem finder du her.

Hörby Bruk Træ Active

 • Gyngestativ med rutchebane (2 gynger)
 • Svensk kvalitet og høj sikkerhed

Hörby Bruk Træ Active

i samarbejde med PriceRunner

Svenske Hörby laver gyngestativer og andre legeredskaber i høj kvalitet og med fokus på sikkerhed og god kvalitet.

Det gælder også for Hörby Bruk, som er et gyngestativ med rutchebane udført i godt svensk træ og med mulighed for masser af sjov og ballade.

Gyngestativet har 2 gynger med robuste plastsæder hængt på stærke stålkabler med plast omkring. På venstre side af gyngestativet er er der en fin rutsjebane i plast, som du kommer op til på en trappestige bagved. Der er også en lille platform.

Et gyngestativ fra en populær svensk kvalitetsproducent.


Jungle Gym Peak

 • Gyngestativ med rutsjebane (1 gynge)
 • Populært gyngestativ

Jungle Gym Peak

Til Butik

Jungle Gym er et navn mange forældre kender, i hvert fald dem af jer der har lavet lidt research. Her har vi fundet deres mindste model af gyngestativer med rutsjebane, nemlig Jungle Gym Peak.

Denne model har kun en gynge med et plastsæde, men så har den tilgengæld en flot rutsjebane i en klar blå. Rutsjebanen skal nok give masser af hvin og hyl i haven og så er der ikke risiko for at falde ned, for der er lukket på siderne i toppen af rutsjebanen (se billede).

Et godt bud på et gyngestativ til den lille have og den lille familie.


Nordic Play

 • Gyngestativ med rutsjebane (2 gynger)
 • Billigt gyngestativ

Nordic Play gyngestativ med platform

Til Butik

Dette gyngestativ fra Nordic Play koster kun lidt over 1000kr og er derfor blandt de billigste vi har fundet.

Gyngestativet har to gynger, en almindelig gynge med fladt sæde og så en trapez-gynge, der kan bruges på mange sjove måder.

Der er også en fin rutsjebane i blå farve, som du kommer op til på en trappestige (uden platform).

Husk at købe jordankre til gyngestativet, da stolperne ikke skal graves ned.


Plus Play legetårn inkl. gyngestativ, rød rutsjebane og gyngesæder

 • Gyngestativ med rutsjebane og stor platform

Plus Play legetårn inkl. gyngestativ, rød rutsjebane og gyngesæder

Til Butik

Dette gyngestativ fra Plus Play har det hele og kunne høre til under det næste afsnit, hvor vi har samlet gyngestativer med legetårn.

Gyngestativet har jo egentligt et legetårn, men alligevel ikke, da det mere er en stor platform, hvor børnene trygt kan stå på inden de svinger sig ned af rutsjebanen.

Der er to gynger med flade plastsæder og kraftige kabler.

I bunden af platformen er der er en sandkasse.


Gyngestativ med rutchebane og legetårn

De fleste gyngestativ med rutchebane har også et legetårn, men der findes også modeller uden legetårn. Dem finder du her.

Exit

 • Gyngestativ med rutchebane og legetårn
 • Flere typer gynger inkl. redegynge
Exit Legetårn med 2 GyngerRutsjebane & Sandkasse

Til Butik

Så bliver det ikke meget bedre end dette super flotte gyngestativ med legetårn Exit bygget i holdbart nordisk træ.

Gyngestativet har et legetårn med tag, der fungerer som hule eller gemmested på regnfulde dage. Fra legetårnet er der adgang til rutsjebanen og under tårnet er der en sandkasse.

Og så er der selvfølgelig gyngerne, hvor der er flere valgmuligheder. Du kan vælge mellem 1 eller 2 almindelige flade gynger eller en stk redegynge.


Plus legetårn inkl. gyngestativ og gangbro m/klatrevæg

 • Gyngestativ med rutchebane og legetårn med klatrevæg

Plus legetårn inkl. gyngestativ og gangbro mklatrevæg

Til Butik

Her får du meget for pengene! For kun 4.399 kr. får du faktisk fire ting i et: gyngestativ, legetårn, rutsjebane og klatrevæg.

Dette gyngestativ har det hele og til en helt fornuftig pris. Der er en fin gynge i grøn plast, et stort legetårn med rutschebane og en længere mur at gå på. For enden af tårnet er der er en klatrevæg, men der er også en almindelig klatretrappe.

Plus gyngestativerne fås også uden klatrevæg og med kun en gynge.


Jungle Gym Chalet

 • Gyngestativ med rutchebane og legetårn med klatrevæg

Jungle Gym Chalet

i samarbejde med PriceRunner

Dette gyngestativ fra Jungle Gym er så godt som det bliver for private gyngestativer til haven.

Her er ALT!

Der er gyngestativ, der er rutchebane, der er klatrevæg, faktisk to klatrevægge, der er sandkasse og legetårn med tag, der skaber en hulestemning, hvor du ikke behøver at spise sneglen for at være medlem.

Et helt fantastisk legestativ der har det hele og kan bruges igen og igen. Hvis du vil have det absolut bedste gyngestativ du kan forestille dig, så gå med Jungle Gym Chalet.


Jungle Gym Home

 • Gyngestativ med rutsjebane og legetårn

Jungle Gym Home

Til Butik

Dette gyngestativ fra Jungle Gym er bare sommer! Det har da også alt der skal til for at bruge hele sommeren i haven, så mangler vi bare solen.

Gyngestativet har to gynger i tyk plast der tænker i en tyk bom af træ. I legetårnet kan man komme op på stigen og derfra kan du rutsje ned af rutsjebanen.

Legetårnet er overdækket med et fint tag, så du får en hule at opholde sig i. Under legetårnet er der er en sandkasse.


Gyngestativ med rutchebane – til institutioner og legepladser

I dette afsnit har vi fundet professionelle legestativer med gynge og rutstjebane der er velegnede til institutioner og legepladser.

Her er alle krav til sikkerhed og flittigt brug opfyldt og der masser af plads til mange børn. Du kan se alle versioner af legestativerne hos forhandleren.

Hy-Land legestativer fra Frishop.dk

 • Legestativer med gyngestativ, rutsjebane og legetårn

Hy-Land legestativer fra Frishop.dk

Til Butik

NSH Hy-Land er et professionelt legeland der kan leveres i flere forskellige versioner, alle har den nødvendige EN 1176 godkendelse til offentlige legepladser.

Derudover er der ret stor forskel på legestativerne, så klik ind og se dem hos forhandleren.

De har alle legetårne, gyngestativ og rutsjebane. På nogen af modellerne er rutsjebanen i plast, mens andre har rutstjebane i metal. Det sidstnævnte er en fordel i forhold til holdbarhed og vedligehold.

Legestativerne har typiske mere end et legetårn med flere sandkasser og kan derfor bruges af mange børn samtidig.


Sikkerhed

Tips til god sikkerhed på gyngestativet fra Bolius.dk

Tip 1: Hav god plads omkring gyngestativet

Vælg et egnet sted med plads omkring, så børnene ikke rammer noget, når de gynger. Der skal gerne være 3-4 meter frit både foran og bagved gyngen. Jo større gynge, jo større område skal være frit.

Tip 2: Grav stolperne ned hvis du kan

Hvis stolperne bliver støbt, og træet på gyngestativet ikke har kontakt med jorden, vil levetiden på gyngestativet under normale forhold være længere, da træet ved jorden ikke er lige så udsat.

Tip 3: Placer gyngestativet på blødt underlag

Det er også en god idé at være opmærksom på underlaget. Et gyngestativ kan godt stå på en fliseterrasse, men børnene slår sig hårdere, end hvis de lander på en blød græsplæne. Du kan evt. lægge særligt faldunderlag under gyngerne som fx gummifliser eller sand.
Bolius.dk

Mærkningsordninger og certificeringer

Når du skal vurdere sikkerhed på legetøj, eller andre produkter for den sags skyld, kan du se efter CE og TUV mærkningsordningerne.

CE mærket er et fælles EU mærke og certificeringsordning, der er et krav for at markedsføre blandt andet legetøj i Danmark og EU. Produkter skal igennem en omfattende certificeringsprocess, hvor blandt andet sikkerhed testes. Du kan læse mere om CE mærkning hos Miljøstyrelsen.

TUV eller TÜV godkendelse er et tysk mærke for sikkerhed og kvalitet og er på samme måde som CE certificering også en omfattende og måske mere grundig test for kvalitet og sikkerhed af legetøj.

EN 1176 er en godkendelse der er et krav, hvis et legestativ skal opstilles på offentlige område. Skal du derfor opsætte et legestativ på en fælles legeplads skal du se efter dette.