Vil du give dine børn den bedste og sjoveste sommer? Så er der brug for det vildeste legetøj, der kan underholde, udfordre og stimulere dem.

Legetøj, der skiller sig ud fra mængden ved at være ekstraordinært, kan være den bedste investering, da det er udstyr, som børnene kan lege med igennem lang tid og sammen med deres legekammerater.

Herunder finder du en top 5 over det vildeste legetøj til sommeren, som dine børn vil elske. Legetøjet varierer i pris og anvendelsesmuligheder, så der kan findes udstyr til ethvert barn.

1. El-bil til børn

Har din søn eller datter benzin i blodet, og vil du give dit barn udstyr, der kan bruges både derhjemme og i sommerhuset, er en el bil et godt valg. De elektriske, børnevenlige biler er efterligninger af fede bilmærker som BMW, Mercedes, Range Rovers og Ferrari.

El-biler bliver mere og mere populære til børn under 5 år. Når du skal vælge den rette model, skal du forholde dig til følgende:

Hvilken aldersgruppe hører den pågældende bil til?

  • Skal der være plads til 1 eller 2 børn?
  • Hvor hurtigt skal bilen kunne køre?
  • Er der både for- og baglygter?
  • Er der sikkerhedssele?
  • Er modellen egnet til asfalt eller til blandet terræn (både asfalt, græs og grus)?
  • Er der brug for en bil med Bluetooth og musikanlæg?

Der er både underholdningsmæssige, praktiske og sikkerhedsmæssige overvejelser, du skal gøre dig. Den store fordel ved det brede marked er, at du kan finde en el-bil, der passer perfekt til ethvert barn.

Den lille, elektriske bil kan bruges til masser af sjove lege hjemme i haven. Skal I på udflugt sammen som familie, vil dit barn med sikkerhed blive motiveret for at deltage, når han eller hun kan få lov at køre i sin egen seje bil.

Læs også: Test af Elbiler til Børn

2. Oppusteligt vandland

Alle børn elsker den frihed, det giver, at kunne boltre sig i vand og swimmingpool, når der er lunt og varmt udenfor. Et vandland er indbegrebet af den danske sommer. Det er lig med sjov, leg, fællesskab, frihed, motion og masser af vandplaskeri.

Oppustelige bassiner er de perfekte redskaber til at skabe det helt eget vandland for børnene hjemme i haven eller i sommerhuset. Der findes forskellige udgaver af swimmingpools, der skal pustes op. Der findes de små udgaver, som egner sig til de mindste børn, og så findes der de største designs, der kan bruges af flere børn.

Et oppusteligt vandland giver masser af motion, leg og frihed for børnene. De kan få en legekammerat på besøg, så der kan laves sjov sammen, eller vandlandet kan give underholdende og vild fritidsbeskæftigelse på egen hånd. Når sommeren er ovre, kan du ’pakke’ vandlandet sammen igen, så det er klar til at blive brugt næste år.

Din have er med til at afgøre, hvilket design og hvilken type oppustelig swimmingpool du skal vælge. Har du en stor have, kan du vælge de nedgravede pools, mens de oppustelige bassiner kan være det rette valg for dig med en mindre have eller fleksible behov.

Læs også: Test af Oppustelig vandrutsjebane

3. Airtrack til haven

Dine børn kender dem med helt sikkert fra skolen, børnehaven eller fritidsordningen. De seje og store trampoliner der har funktion som ét stort springgulv – airtracks.

En airtrack er en slags lang hoppepude, som børnene kan hoppe, løbe, danse, trille, ligge, sidde, kravle og boltre sig på. Det er det perfekte legetøj, der kan gøre din have eller bolig til børnenes favoritsted til sommer.

Der findes forskellige udgaver af airtracks. De findes både til indendørsbrug og til udendørs anvendelse.

Har du et aktivt barn, der i forvejen dyrker springgymnastik, vil airtracken være et velkendt redskab. I denne situation kan du komme til at give dit barn det mest værdifulde, vilde og sjove legetøj ved at forære ham eller hende sin helt egen airtrack. Din søn eller datter kan øve og træne i trygge omgivelser, og vedkommende kan lege med kammerater eller veninder på det sjove springgulv.

Der findes airtracks i alle størrelser og designs. Du behøver ikke have en stor have for at kunne give dine børn de sejeste legeforhold derhjemme. Med mobile og fleksible redskaber kan du omdanne stuen eller et andet rum til motionsrum.

Læs også: Test af Airtracks

4. Udendørs bordtennisbord

Selvom det hovedsageligt er børn, der er målgruppen, når der laves legetøj til sommeren, er det ingen hindring for, at de barnlige sjæle i husstanden også kan lege med. Når du vælger udstyr, der indbyder til sport, konkurrence og motion, er der lagt op til den mest spændingsfyldte familiedyst.

Med et udendørs tennisbord kan I spille 1 og 1, eller I kan lave turnusspil, hvor alle deltagere skal løbe rundt om bordet. Der er masser af anvendelsesmuligheder, og når du vælger den udendørs udgave af spillet, får du legetøj, som kan holde til at stå ude hele sommeren.

Bordtennisborde findes i forskellige udgaver og kan være lavet af forskellige materialer. Det har stor værdi for anvendelsesglæden og holdbarheden ved dit produkt, at du gør brug af en testguide i forbindelse med køb.
Der kan suppleres med bordtennisbolde, hvis de gamle skulle gå i stykker.

Læs også: Udendørs bordtennisbord TEST

5. Basketball stander

Flytbar basketball stander

Vildt og sjovt legetøj behøver ikke være så dyrt, at du må låne penge til det. Du behøver ikke investere i det dyreste produkt på markedet, når du vil give dine børn de fedeste aktiviteter til sommer. En basketball stander er en kurv, som kan sættes op forskellige steder i haven.

Den største forskel imellem de forskellige produktudgaver er i forhold til design og montering. Der findes kurvene med flytbare standere, og så findes der modellerne, hvor standeren skal nedgraves.

Til basketballfans er der brug for en nedgravet stander med dunkekurv. Det er vigtigt, at legetøjet holder til at blive brugt. Med denne udgave kan det erfarne og boldkyndige barn få de mest perfekte træningsforhold i haven eller i sommerhuset.

Til børnene, som holder af leg, boldspil og fællesskab, kan der vælges de flytbare standere.
Legetøj kan meget mere end blot skabe sjov og underholdning. Produkterne kan skabe fællesskab med venner og familie, og de kan bruges til læring og træning.

Læs også: Basketballstander TEST

6. Vandgevær

Kan du huske Super Soaker fra din barndom? De findes stadig!

Der er ikke noget sjovere end vandkamp når temperaturen går i vejret.

Med de super seje Super Soakers er I klar til kamp! Super Soaker fås i en masse fede modeller, nogle af dem taget fra populære spil og serier som Fortnite.

De største vandkanoner kan skyde en heftig stråle og er mest til større børn (og voksne).

Se det store udvalg på linket nedenunder.

Læs også: Vandgevær TEST

7. Løbehjul

Løbehjul er super populære til alle aldersklasser og selv om det måske kan se lidt farligt ud, så det er faktisk ikke så slemt, bare husk hjelmen.

Børn elsker at løbe på løbehjul på villavejen og det har de altid gjort, men i de sidste år er Trick løbehjul kommet til, hvor det gælder om at lave fede tricks og hop på løbehjulet.

Til de mindste kan man få løbehjul med 3 hjul, så det er nemmere at holde balancen, mens de større og sejere børn kan få et fedt trick løbehjul med flotte farver.

Læs også: Løbehjul til børn TEST

8. Stjernekikkert

En stjernekikkert eller teleskop er vejen til planeterne og himmellegemerne.  I sommerens klare og varme nætter er det oplagt at kikke stjerner.

En super hobby til både børn og voksne, som I kan have i fællesskab, mens I ser på månens kratere eller Saturns ringe.

De bedste teleskoper til hjemmebrug kan tage nogle fantastiske billeder. Den hobby kaldes astrofotografering.

Det er aldrig for tidligt at starte som astronom og det koster slet ikke så meget at komme igang.

Læs også: Stjernekikkert Test

9. Gyngestativ med rutsjebane

Lige nu kan du få nogle virkelig fede gyngestativer hos byggemarkederne til ikke ret mange penge.

For et par tusind kan du få en klatreborg med rutsjebane og gynger, hvor børnene kan få så meget sjov og motion.

Det er næsten som at have sin egen legeplads i haven og du kan holde øje med at de ikke kommer alt for meget til skade!

Læs også: Gyngestativ med rutsjebane Test

10. Trampolin

Vi slutter af med klassikeren i danske haver, nemlig trampolinen.

Har du ikke allerede anskaffet dig en af slagsen, så er det i hvert fald et godt tidspunkt at gøre det på, for der findes virkelig mange gode modeller.

Det hotte nu er især de aflange og de ovale trampoliner, hvor man kan få højere og vildere hop. Vælger du en oval trampolin får du det bedste fra to verdenener, med høje og mere sikkerhed.

Læs også: Firkantet trampolin Test