Vi har undersøgt markedet og fundet frem til de absolut bedste trampoliner. I denne havetrampolin test har vi fundet de 5 bedste trampoliner i 2024.

Hold dig fra de billigste trampoliner fra varehusene og køb istedet for en kvalitets trampolin fra et kendt brand. Vi giver dig herunder et overblik over de trampoliner vi mener er bedst i test.

De bedste trampoliner er både sikre, langtidsholdbare og giver en bedre hoppeoplevelse.

I denne trampolin test bliver du præsenteret for de bedste trampoliner fra brands som BERG, JumpMaster og Salta.

BERG Champion havetrampolin (Bedst i test)

Berg Champion er vores “Bedst i Test”. Det er den fordi den klarer sig suverænt bedst i de forbrugertest af trampoliner vi har fundet.

Hvis du undrer dig over at det alle sammen er svenske tests, så er det altså ikke fordi vi er skabs-svenskere, men fordi de kære svenskere altså åbenbart er bedre til at lave den slags test.

Derfor er BERG Champion testvinder

1. Airflow springdug

BERG Champion har en patenteret springdrug, som tillader 50% mere luft gennemstrømning. Det giver højere hop!

2. Twinspring fjedre

BERG Champion har såkaldte twingspring fjedre, hvor dugen er fæstnet med flere fjedre end andre modeller.

3. Ekstra sikkerhed

BERG Champion har ekstra god sikkerhed i forhold til andre modeller. Tykkere kantpude, bedre sikkerhedsnet og andre tiltag.

Mere om BERG Champion

Champion er en topmodel fra BERG og har mere tilfælles med topmodellen Elite end den har med de billigere Talent og Favorit modeller. Den adskiller sig fra de billigere modeller på en række afgørende punkter, både i forhold til hoppe-oplevelse og sikkerhed.

Champion har blandt andet de såkaldte TwinSpring fjedre, hvor springdugen fæstnes i en V-form, der giver bedre og mere dynamisk opspring. Det gør Champion velegnet til både små børn (også under 30kg) og store børn, samt voksne der gerne vil hoppe med. Deraf følger at Champion altså også har flere fjedre. Det giver et bedre og højere hop end de billigere modeller.

Når det gælder sikkerhed adskiller Champion sig også fra de billigere modeller. Stellet er tykkere og svejsninger og fæstninger er mere robuste. Det samme er kantpuden der er bredere og tykkere (3cm vs 2cm). Køber du sikkerhedsnet vil du også straks kunne se forskellen. Her er stolperne, som nettet sidder fast på, nemlig buet udad, så de kommer længere væk fra trampolinen. Det gør at der er mindre risiko for skader, hvis uheldet skulle være ude.

Champion er bedst i test og en trampolin du trygt kan købe til både nye og øvede hoppere. Det er en trampolin, hvor der er tænkt på det hele og hvor kvalitet er gennemgående fra top til bund.

Til Butik


BERG Favorit havetrampolin (Bedst til prisen)

BERG Favorit havetrampolin (Bedst til prisen)

Berg Favorit er vores valg af mellemklasse trampolin, der giver mest værdi for pengene i form af høje hop, holdbarhed og sikkerhed. For under 4000 kr får du mange års barnelatter og leg.

Berg Favorit er den trampolin i mellemklassen, der klarer sig bedst i test og får mange rosende ord med på vejen. Den hollandske producent Berg laver flere af markedets bedste trampoliner og Favorit er deres bud på en mellemklasse trampolin, der kombinerer sikkerhed, sjov og pris i en fornuftig pakke.

Derfor er BERG Favorit så sikker

1. Langtidsholdbar

BERG Favorit har springdug og kantpude, der er beskyttet mod UV-stråler, vand og vejr. Det gør BERG Favorit langtidsholdbar.

2. Kvalitetsfjedre

BERG Favorit har Goldspring fjedre. Det er den samme type fjedre, som den dyrere BERG Champion model også har.

3. Tyk kantpude
BERG Favorit har en tyk kantpude, der dækker fjedre og stålramme. Derfor er der ikke risiko for at sidde fast i fjedre og ramme.

Mere om BERG Favorit​

BERG Favorit har, modsat den billigere BERG Talent, stort set den samme højde, vægt og antal fjedre, som de dyrere modeller (Champion og Elite). Det har BERG Favorit ikke, som er lavere, lettere og med færre fjedre. Når vi skal vurdere “bedst værdi for pengene”, så får man altså mere med Favorit end Talent.

Favorit har et mellemfast opspring der passer godt til mindre og større børn over 30kg. For børn under 30kg er Berg Champion et bedre valg.

Trampolinen har en maksimal personvægt fra 70 kg til 120 kg afhængig af størrelse og fås fra 270cm til 430cm i diameter. Er det ikke stort nok, så kan du købe modellen Berg Grand Favorit, der er rektangulær/oval med en længde på 520cm.

Berg Favorit sælges som både almindelig model på ben og i en Inground model, samt med det populære Tattoo legedug.

Alle Berg’s trampoliner har høj sikkerhed og er lavet i kvalitets materialer. Sikkerhedspuden er 2cm tyk i slidstærk vinyl og dækker over fjedrene nedenunder. For ekstra sikkerhed kan du købe sikkerhedsnet der er næsten 2 meter højt og har fine masker. Sikkerhedsnettet sidder fast på lodrette stolper, der er beskyttet med gummi.

Berg Favorit er trampolinen til familien, der vil have en kvalitets trampolin til en fornuftig pris.

Til Butik


BERG Elite havetrampolin (Bedste til atleter, institution og klub)

BERG Elite er den bedste trampolin du kan købe for penge, i hvert fald hvis det skal være fra BERG. Elite er modellen til jer der skal bruge en trampolin, som skal bruges MEGET og derfor skal være ekstra holdbar og sikker. Det får I med BERG Elite, der som den eneste trampolin i testen, er godkendt til erhvervsmæssig brug på legepladser og lignende.

Alle dele af trampolinen, sikkerhedsnet, springdug, kantpude, stolper og stel er i en højere kvalitet end de billigere modeller. Springdugen har blandt andet 50% mere luftgennemstrømning end konkurrenterne. Det giver højere hop.

Du kan købe Berg Elite i 3 forskellige former, rund, rektangulær og firkantet og på ben, Inground og Flatground.

Til Butik


Derfor anbefaler vi Berg trampoliner

Berg er et hollandsk firma, der har lavet rigtig mange af de havetrampoliner der står i danske haver. Hvorfor anbefaler vi Berg?

  • Kvalitet
  • Mange forbrugertests
  • Nemt at få reservedele

Berg er en af de mest populære trampolin firmaer på vores kanter. Deres trampoliner har klaret sig flot i de fleste tests der lavet. Men lige vigtigt, så er det let at få service og reservedele, hvis noget går i stykker. Når du køber fra en velrenommeret forhandler som Abilica, kan du altid få hjælp til at udskifte noget der er gået i stykker, også efter garantien er udløbet.

Talent vs Favorit vs Champion vs Elite

Er du i tvivl om hvilken Berg trampolin du skal vælge? Berg trampoliner ser meget ens ud og kan fås i de samme størrelser. Talent og Favorit minder meget

Forskelle i fjedre

Talent og Favorit har færre fjedre end Champion og Elite. De ekstra fjedre på de dyrere modeller giver et højere spring.

Forskel i stel

Talent og Favorit har et tyndere stel end Champion og Elite. De to sidstnævnte er markant mere robuste og vejer derfor en hel del mere. Det giver bedre stabilitet.

Forskel i samlinger

Samlingerne ved stel og stolper er kraftigere og mere robust på Champion og Elite end på Talent og Favorit. Det mindsker risikoen for brud og skader på stellet.

Forskel i sikkerhedsnet

Talent og Favorit har lodrette stolper der holder sikkerhedsnettet oppe. Champion og Elite har derimod buede stolper. Det gør at der er længere fra trampolin til stolpe. Det gør den sikrere og giver mindre risiko for at hoppe ind i dem.

Forskel i fjedre

Talent og Favorit fæstner hoppedugen til stellet med enkeltvis fjedre, mens Champion og Elite bruger to fjedre, der sættes i et “V” mønster. Derfor er der også flere fjedre. Det giver et højere opspring og mindre risiko for at noget går i stykker.


Bedst af de billige

Vi anbefaler at du holder dig fra de helt billige trampoliner i varehusene. De er sjældent i en ordentlig kvalitet og sikkerhed og så er det sjældent muligt at få reservedele bagefter.

Tag i stedet for et kig på de 2 trampoliner nedenunder fra SALTA og JumpMaster. De har en pris der starter ved ca. 2500kr og forhandles af troværdige butikker som Abilica Online og Moreland.

Salta Premium Black Edition ø396cm

Salta Premium havetrampolin

Til Butik

Salta er en spansk produceret trampolin der produceres i Spanien. Den forhandles i dag blandt andet af Moreland. Det er også den billigste af de 3 anbefalede, med en pris på tilbud på under 3000 kr.

Trampolinen har en anbefalet max personvægt på 150kg, som er markant mere end de to andre. Det skal man dog ikke lægge for meget i, da det er den faktisk testede vægt det kommer an på og her er Salta ikke bedre end de 2 andre.

Salta har en kantpude der er 2.5cm tyk, som er det næst tykkeste af de 3.

JumpMaster 365 grøn inkl sikkerhedsnet

JumpMaster 365 grøn inkl sikkerhedsnet

Til Butik

Jumpmaster er en nyere producent af trampoliner der forhandles af troværdige Abilica. Her får du testens tykkeste kantpude på 3cm og nok bedste trampolin.

Trampolinen fås i en række størrelser, dog mindst 300cm, hvilket adskiller den fra de to andre, der også har mindre størrelser.

Jumpmaster har en anbefalet maksimal personvægt på 120kg, hvilket gør den velegnet til både børn og voksne.


Købsguide til havetrampolin

I tvivl om hvad der er op og ned om havetrampoliner? I dette afsnit har vi skrevet lidt om hvilke overvejelser du bør gøre dig når du er på udkig efter en trampolin.

Derfor skal du købe en havetrampolin

Børnene er helt sikre på hvorfor de vil have en trampolin, det er sjovt! Men hvad med dig, har du brug for lidt ekstra argumenter for at smide flere tusind efter en stor kolos i baghaven? Bare rolig, der er masser af gode pædagogiske grunde til at dine børn (og dig) vil få glæde af en trampolin i haven.

Bedre motorik

En havetrampolin er noget af det bedste der findes til at udvikle motoriske færdigheder og kontrol. Det kræver stor timing og kontrol at kunne hoppe ordentlig på trampolin. Mange gymnaster begynder deres karriere på havetrampolinen. Har I flere børn lærer trampolinen også børnene at bevæge sig sammen og tage hensyn til hinanden.

Fantasi og fri leg

Når børnene er på trampolinen er de ikke kun optaget af at hoppe, de leger alle mulige slags lege. De løber ikke rundt på trampolinen, men rider faktisk på heste og de står ikke bare og danser, men leger at de er med i X-Faktor.

Bliv en bedre gymnast

Masser af elitegymnaster er startet på havetrampolin. Eske Rasmussen, elitegymnast, der for nylig er udtaget til verdensholdet, har fortalt i interviews om hvordan sportskarrieren begyndte på trampolinen i haven. Trampolin træning har også masser af crossover til andre sportsgrene. Balance, kropskontrol og koncentration, kan børnene tage med sig.

“Havetrampolinen giver børn frihed både fysisk og psykisk. De kommer i et svæv, hvor fantasien kan få rige muligheder for, at de kan blive noget andet og mere, end det, de lige er.

Gudrun Gjersing
Specialergoterapeut

Havetrampolin er også for voksne

Havetrampolin er ikke kun for børn. De trampoliner vi anbefaler kan også tåle at de voksne hopper med, hvis altså du ikke vejer alt for meget. Se på den maksimalt tilladte personvægt, der typisk ligger mellem 100 til 120kg.

Sådan er en havetrampolin bygget

Stellet

Stellet er fundamentet for hele trampolinen og de billigere modeller i varehusene har ofte stel lavet af billige materialer. Gå efter et stel som har et galvaniseret lag på ydersiden og indersiden. Det beskytter mod vejr og vind.

Kantpuden

Trampolinens kantpude er med til at beskytte mod fjedrene. Den er typisk i en stærk farve, blå eller grøn og er lavet i polstrende materiale. Der står desværre en hel del trampoliner rundt omkring uden kantpude og så er risikoen der for at sidde fast i en fjeder. Av! Jo tykkere og bredere kantpude, jo sikrere er trampolinen.

Fjedrene

De fleste havetrampoliner er beregnet til børn, men mange kan også tåle at voksne hopper med. Det kræver dog gode fjedre og mange nok. Se efter antallet af fjedre og den maksimale tilladte personvægt.

“Mængden og længden af fjedrene i en trampolin, svarer til det, en motor er for en bil. Her er det en god idé at tjekke, om fjedrene er lange, og om der er mange af dem, for så vil det være en god trampolin,” siger han.

Springdug

Se efter tykkelsen på springdugen og hvilken belastning den er testet ved. En trampolin kan for eksempel være testet til at kunne holde til 600kg i passiv brug. Du kan i dag få springdug med motiver på, som fx Tatoo fra Berg. Det er super populært og beregnet til leg.

Skal trampolinen graves ned?

Den klassiske havetrampolin står på ben og fylder ret meget i havebilledet. Det er heller ikke altid at naboen er lige vild med at børnene kan kigge ind når de ligger og solbader. Er det noget du kan nikke genkendende til, så kan en trampolin til nedgravning (Inground) være en god mulighed

Inground og Flatground – det æstetiske valg

En trampolin kan umiddelbart godt virke voldsom i haven. Mange undervurderer hvor meget en trampolin med en diameter på 3-4 meter faktisk fylder. Som en mor udtrykte det: “Nu har vi fået trampolin med have til”!

Du kan få den til at fylde mindre ved at grave den ned. Så ses trampolinen først rigtig når du er tæt på og forstyrrer ikke det æstetiske udtryk i resten af haven.

Inground og Flatground er de to valgmuligheder du kan vælge.

  • Inground har kanten op over jorden.
  • Flatground er helt plan med haven.

Hvis ikke du går så meget op i den slags og måske ligefrem synes det er hyggeligt med legeredskaber i haven, så er der ingen grund til at anskaffe dig en nedgravet trampolin. Den er nemlig ikke sikrere end den almindelige trampolin – såfremt den altså har sikkerhedsnet. Så slipper du også for at skulle grave haven op.

Rund, oval eller firkantet trampolin?

Det kan umiddelbart virke som en mindre ting om trampolinen er oval, rund eller firkantet, men der er faktisk stor forskel på hvordan trampolinen opfører sig.

En rund trampolin bruger alle fjedre uanset hvor på trampolinen man hopper. Man hopper højest på midten og mindre højt ved kanten. Desuden bliver man trukket ind mod midten af trampolinen, hvor trampolinen er blødest. Det er smart når børnene ikke er så gamle, da de så ikke hopper ud af trampolinen og ind i nettet. Ulempen er at man ikke så let kan lave tricks og avancerede hop, da disse kan kræve man hopper fra hjørner for eksempel.

En firkantet eller rektangulær trampolin bruger kun nogle af fjedrene ved et hop. Derfor kan man hoppe ensartet over hele trampolinen. Det gør dem mere velegnet til tricks og saltoer. Desuden lægges der mindre pres på den enkelte fjeder, da de ikke alle bruges ved hvert hop. Da man kan hoppe igennem, også ude i hjørnerne, er det et must med et sikkerhedsnet.

Sikkerhed

Er det farligt for børn at hoppe i havetrampolin? Du har måske hørt om de 8000 ulykker om året og ja, den er god nok. Der er ca. 8000 ulykker om året med havetrampoliner ifølge Børneulykke fonden. Men det siger jo ikke så meget i sig selv.

Er det meget eller lidt? Det skal jo ses i forhold til hvor mange timer børn hopper i havetrampolin.

Den store frygt ved havetrampolinen er nok at man skulle komme slemt til skade med ryggen eller nakken. Det er forståelig nok. Den samme frygt har mange forældre nok også, hvis et barn gerne vil starte til ridning, der jo også kan have nogle grumme ulykker.

“…Det er skønt, når børn er aktive frem for at slænge sig passivt foran en skærm. Hopning i trampolin styrker børns muskler og balance. Men man kommer ikke uden om, at forekomsten af trampolinskader er høj. Der er hyppigst tale om forstuvninger eller mindre knoglebrud, f.eks. på håndled, albue eller ankel, samt nogle få kraniebrud…”

Bente Klarlund
Læge og Forfatter

Men hvor farligt er det egentlig at hoppe i trampolin?

Vi har sat os for at finde svaret her.

Ifølge DGI hopper 17% af alle danske børn i trampolin hver uge. De børn der hopper i trampolin gør det 3-4 gange om ugen. Der er altså tale om rigtig mange tusinde hop hvert år, hvor langt størstedelen foregår helt uden skader.

Hvad kan du selv gøre for at undgå trampolin skader?

Ifølge kampagnen “Hop med hovedet”, der sætter fokus på trampolin sikkerhed, er det ikke trampolinerne der er farlige. Det er derimod manglende viden om hvordan man hopper sikkert.

Som forælder er sikkerhedsnettet det første, som du bør have styr på. Sikkerhedsnettet er en rigtig god idé, da det ikke indskrænker barnets mulighed for at udfolde sig fysisk, men samtidig undgår du rigtigt mange af de mere alvorlige ulykker…

Lone Hansen
Kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen

En sikker trampolin har

  • Sikkerhedsnet
  • Tykke kantpuder

Alle de trampoliner vi anbefaler her på siden sælges med sikkerhedsnet og har tykke kantpuder, der dækker over fjedrene.

Det skal du gøre:

  • Lære børnene om sikkerhed
  • Vedligeholde trampolinen

5 gode råd til at hoppe sikkert på Trampolin

Kilde: Hop med Hovedet, Børneulykkesfonden.dk

Hop altid én ad gangen

Er I flere, der hopper, kan I nemt støde sammen og komme til skade. Hvis du alligevel ikke kan lade være, så hop med en på nogenlunde samme højde og størrelse som dig selv.

Forklaring til forældre: Det ideelle er kun at hoppe én ad gangen, da faren for skader øges betydeligt, hvis flere personer hopper på trampolinen samtidig. Det gælder især, hvis der er forskel i højde og vægt på dem, der hopper. Et mindre barn kan nærmest blive sendt af sted som et projektil, hvis et stort barn samtidig hopper.

Brug sikkerhedsnet

Det er en rigtig god idé, at din trampolin har et sikkerhedsnet. Så falder du ikke ud over kanten, når du hopper, og dine små søskende kan ikke komme op på trampolinen og komme til skade. Et net sikrer ikke mod alle skader. Tjek, at det er i orden, og at lukningen virker og holder. Hop hverken over eller mod nettet med vilje.

Forklaring til forældre: Brug af sikkerhedsnet skal vurderes ud fra barnets alder og motorik og naturligvis ud fra, om trampolinen er gravet ned eller står på græsplænen.

Slå aldrig saltomortaler

Det er sjovt at slå saltomortaler og kolbøtter på trampolinen, men det er også farligt. Du kan komme meget slemt til skade med nakke og ryg, hvis du lander forkert. Derfor er det bedst, hvis du helt lader være.

Børn under seks år skal have en voksen ved trampolinen

Forklaring til mor og far: Små børn kan ikke styre deres hop og, hvordan de lander. Samtidig er deres knogler mere sårbare over for brud, og det er den aldersgruppe, der er mest udsat for skader på hoved og nakke.

Når du er sammen med barnet ved trampolinen, er det en god idé at forklare, at det er godt og sjovt at hoppe på trampolin, men at man skal hoppe med omtanke. Sæt nogle klare regler for hop på trampolinen sammen dit barn.

Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt

Hop aldrig på en trampolin, der er gået i stykker. Der må f.eks. ikke være huller eller revner der, hvor du hopper, og fjedrene skal være ordentligt dækkede. Opdager du, at der er noget galt med trampolinen, så husk at sige det til dine forældre.

Forklaring til forældre: Det er vigtigt, at du løbende tjekker trampolinen. Forsømmer du vedligeholdelsen, forsømmer du sikkerheden. Først og fremmest er det en god idé at sørge for, at skruer og kantpuder er sikkert monteret. Tjek samlingerne, og at benene sidder ordentligt fast. Skift rustne fjedre, og tjek at dugen er uden huller og revner. Tjek trampolinens omgivelser – er der god plads over og rundt om trampolinen. Placer trampolinen på et blødt underlag f.eks. græs i god afstand fra ting, man kan slå sig på. Sæt trampolinen på et jævnt og vandret underlag. Grav evt. trampolinen ned, så falder børnene ikke så langt.

En havetrampolin kan ikke stå ude hele året uden vedligeholdelse. Det anbefales at tage nettet af og lægge det indenfor, når efterår og vinter nærmer sig. Fastgør samtidig rammen til underlaget, så den ikke blæser væk ved vindstød eller storm.

Sådan har vi udført havetrampolin testen

Vi har ikke selv haft mulighed for at købe alle trampolinerne og teste dem. Skulle vi lave en egentlig videnskabelig test ville det koste rigtig mange penge og timers arbejde.

Vi har brugt sider som Hoppeguiden.dk og andre danske testsider af trampoliner til at finde de bedste trampoliner. Derudover vi vurderet produkterne ud fra parametre som pris, kvalitet og kundeanmeldelser.

I tillæg har vi fundet anbefalinger fra tilfredse kunder på sociale medier, Trustpilot og forummer.

Tilsammen mener vi det giver det bedste billede af hvilke trampoliner danske familier foretrækker