Du har købt en trampolin til nedgravning, men du har ikke selv tiden, lysten eller muligheden for at grave den ned. Du vil derfor finde den bedste pris på nedgravning af din trampolin?
Det er nemt. Du kan nemlig helt gratis og uforpligtende få 3 tilbud, så du er sikker på at finde den bedste pris.
Få en dygtig håndværker til at grave trampolinen ned for dig, det er billigere end du tror
Få 3 tilbud på nedgravning af trampolin hos 3byggetilbud.dk
Det kræver det rigtige værktøj, en gravemaskine, for at grave et hul til jeres trampolin. Arbejdet kan udføres af de fleste havearbejdere, men der kan være stor forskel i prisen.
Det koster typisk mellem 4.000kr og 10.000kr at få gravet en trampolin ned, så der er penge at spare på et godt tilbud
Derfor anbefaler vi at man bruger 3byggetilbud, hvor du helt uforpligtende kan få 3 tilbud på opgaven.
Det er super nemt, bare beskriv opgaven, så grundigt som I nu kan og indsend, så får du snarest muligt 3 tilbud. Det er 100% uforpligtende. Er der ingen tilbud du synes er gode, så lader du bare være med at vælge et af dem.
Nedgravning af trampolin guide
Følger du disse trin i vores nedgravning af trampolin guide, bliver opgaven overskuelig, og så kan du gemme svedet på panden til en tur på trampolinen. Guiden passer især godt til personer, som skal grave BERG InGround trampoliner ned, men guiden kan bruges til alle trampoliner til nedgravning.
Har du endnu ikke købt en trampolin og er du usikker på om den skal være på ben eller negravet? Så læs vores store havetrampolin test, og bliv klogere på hvilken trampolin der er den rette for dig.
Hvordan forbereder jeg mig?
Du må ikke lade dig forhaste af dine børn, som højst sandsynligt står og hopper og danser af iver for at prøve trampolinen. Inden du kaster dig hovedkulds over projektet, er der nemlig nogle ting, du skal være opmærksom på. Dem vil vi gennemgå her i vores nedgravning af trampolin guide.
Det første du skal gøre, inden du begynder at grave, er at vælge et perfekt sted i haven til din trampolin. Udover at det selvfølgelig skal passe godt ind i din have, er der nogle forskellige ting, som du skal være opmærksom på, når du vælger stedet:
- Du skal sørge for, at der hverken er rør eller ledninger i jorden på det udvalgte sted.
- Da du skal grave et stykke ned i jorden, risikerer du, at du får klippet nogle uheldige ting over. Orienter dig derfor, og grav forsigtigt.
- Du skal være opmærksom på, at din jord ikke må indeholde for meget sand. Sandet gør nemlig hullets sider usikre, og det kan være dyrt at lave den rette støtte.
- Du skal sørge for, at du ikke vælger et sted, hvor der ofte samler sig meget vand, da det er med til at gøre hullets vægge usikre, og i sidste ende kan få dem til at skride.
- Du skal vælge et godt sted til din trampolin, som ikke ligger for tæt på dine naboer. Glade børn på trampoliner er dejligt, men har tendens til at larme, og det kan irritere dine naboer, hvis de kan høre hvert et spring og barnehvin. Så tænkt over, hvor du placerer den, så du undgår nabostridigheder.
- Til slut i vores nedgravning af trampolin guide skal du, inden du begynder at grave, være opmærksom på at placere trampolinen et sted, hvor der ikke er buske, træer, legehus osv. lige i nærheden, så dine børn ikke kommer til skade. Skulle det ske, at dine børn får for meget fart på og flyver ud over kanten, er det langt sikrere, hvis ikke de rammer ind i noget.
Sådan graver du din trampolin ned i haven
Når du har sikret dig ovenstående og fundet det rette sted til din trampolin, kan du følge anden del i denne ’nedgravning af trampolin guide’.
I virkeligheden er det ikke så svært, så længe man har mod på at grave. Det vigtigste i hele denne proces er nemlig at få lavet et ordentlig hul til din nedgravede trampolin.
Vær opmærksom på, at der findes mange forskellige slags trampoliner, og du skal derfor altid sørge for at få læst den dertilhørende manuel for specifikke beskrivelser.
Der er dog nogle helt generelle regler og råd, som vi her vil præsentere dig for i denne nedgravning af trampolin guide:
1. Start med at markere, hvor hullet til trampolinen skal være
Du kan starte med at brede dugen ud, så du får en fornemmelse af, hvor meget den fylder. InGround trampoliner kommer bl.a. i mange forskellige størrelser, hvorfor det er vigtigt du sikrer dig den rette størrelse af hullet.
Herefter skal du fjerne dugen og tage en snor, som svarer til trampolinens radius. I den ene ende binder du en pløk og i den anden ende en spraydåse. Anbring pløkken i midten af cirklen, og træk så snoren rundt i cirklen, mens du sprayer. Nu har du tegnet den runde cirkel til din trampolin.
2. Op med ærmerne og fat spaden – nu er du klar til at grave hullet
Der er ingen tvivl om, at det kræver nogle muskler og lidt gåpåmod. Er det ikke lige dig, kan du også leje en lille gravemaskine i dit nærmeste havecenter, den kan desuden genbruges hvis du skal nedgrave en faskine – men husk, det er god motion at vælge spaden, og har du tiden, skal du nok nå i mål. Du skal grave hullet så dybt, at det passer til trampolinens højde. Her er det vigtigt at læse instrukserne for netop den trampolin, som du har valgt.
3. Sørg for at hullet er så plant som muligt hele vejen rundt i cirklen
Det er vigtigt, så ingen kommer til skade. Som årene går, vil du opdage, at trampolinens dug og fjedrer giver sig lidt, og har du ikke gravet hullet dybt nok hele vejen rundt og ud til kanten, risikerer du, at man rører bunden, når man lander fra et hop. Og så kan det faktisk gå helt galt – særligt hvis man lander på halebenet, skulderen eller et tredje udsat sted.
5. Læg fiberdug i bunden
Med mange trampoliner følger en fiberdug, som du skal lægge i bunden af hullet for at undgå ukrudt. Er denne ikke med i købet, skal du anskaffe dig en, så hullet ikke bliver fyldt med ukrudt.
6. Stabiliser trampolinen
Det kan være en god idé at stabilisere trampolinens ben ved for eksempel at lægge sten eller fliser under dem.
Følger du disse trin i vores nedgravning af trampolin guide, vil du gå foråret i møde med en trampolin, som er perfekt monteret.
Vær obs på, at er der tale om en BERG InGround trampoliner, så skal du bruge det særlige ankersæt, der medfølger, og altså ikke nedsænke ben i jorden – dette er for at sikre at der ikke falder noget ind under trampolinen, når der hoppes.
Sådan overlever din trampolin i mange år
Det kan være fristende at lade dugen sidde på trampolinen hen over vinteren, men et simpelt råd, hvis du vil passe godt på din trampolin er, at du skal tage trampolinen ned henover vinteren.
Dermed giver du din trampolin de bedste forudsætninger for at overleve til næste hoppe sæson. Du kan lade rammen stå, men vi anbefaler, at du tager alle de resterende dele med indenfor henover vinteren. Husk at dække hullet til, så ingen – hverken mennesker eller dyr – falder i hullet og kommer til skade.
Hvad gør du med al den overskydende jord i haven?
Når du har fulgt denne nedgravning af trampolin guide, og hullet er gravet og trampolinen monteret, er du desværre ikke helt færdig med arbejdet endnu. Du har højst sandsynligt en ordentlig bunke jord liggende, som du nu skal finde ud af, hvad du skal bruge til. Der er flere muligheder:
- Læs traileren, og kør en tur på genbrugsstationen. Her kan du aflevere al den overskydende jord. Det eneste, det kræver, er et par oprullede ærmer, en skovl og en trailer.
- Brug jorden rundt omkring i haven. Måske du skal have højbede i haven eller drømmer om en lille bakke? Så vil denne jord være perfekt.
- Opbevar jorden et sted i haven. Du skal huske, at der kommer en dag, hvor du eller dine børn ikke længere bruger trampolinen. I den forbindelse skal du fylde hullet med jord igen. Det kan derfor være en fordel at gemme jorden et sted i haven.
Fordele ved at vælge en trampolin, som skal graves ned i haven
Først og fremmest er en nedgravet trampolin bare pænere. Den fylder ikke så meget, og den blender flot og diskret ind i landskabet i haven.
Derudover er en nedgravet trampolin langt mere sikker end en trampolin på ben. Dette gælder især BERG InGround trampolinerne.
Denne trampolinvariant er nem at springe af og på for både børn og voksne, og skal uheldet ske, at et barn eller en voksen får for meget fart på og falder ud over kanten, vil skaderne ikke være nær så voldsomme, som hvis trampolinen stod på høje ben. Den lille faldehøjde sørger for, at der er færre og mindre skader.
Vi håber, at denne nedgravning af trampolin guide har givet dig mod på at kaste dig over gravearbejdet. Én ting er sikkert – dine børn kommer til at elske det, så det er alt det hårde arbejde værd! God fornøjelse.